сяся написав:страшно то что в антироссийском порыве пытаются заменить заимствованное слово с российского на заимствованное слово с французского или испанского
А що тут страшного? Ти маєщ щось проит французької з іспанською?
Зрозумій суть - позбавлятись треба від запозичень тієї мови, якої їх найбільше в нас. Тим більше якщо цю мову хтось намагається використовувати як інструмент позбавлення нашого народу національної ідентичності. Ні Французька, ні Іспанська, такої загрози не становлять, бо запозичень від них мізерна кількість, і ніяких претензій на те що "нема такої нації як Українська, тому що вони всі говорять іспанською мовою", не існує.
От наприклад, Латинь - в нас величезна кількість запозичень з цієї мови. Але їх заміняти теж нема сенсу, адже ця мова давно метрва і в усіх мовах світу з неї запозичень теж не меньше.
Отже російська, як розумієш, особливий випадок для нас. І це дійсно важливо, принаймі до тих пір, поки ми хочемо зберегти свою національність.
сяся написав:вот у поляков сей аппарат называют как то по своему ( называл и слово я увы запамятовал )
В поляків "копярка"
Не знаю хто тобі пропонував замінити ксерокс, адже це слово нам точно нічим не загрожує, але такіх людей одиниці. Їх в сотні разів меньше тих, хто принципово не признає Українську мову. Тому від подібних борців з "ксероксом", ніякої шкоди нема взагалі. На відміну від ворогів нашої мови.
сяся написав: если бы разработчики нета разрабатывали его на Эсперенто
Розробники інтернету ніякого відношення до того що в ньому викладене не мають. Щодо авторів контенту, то тут повна свобода і демократія. Їхній вибір не причина популярності мови а наслідок. Так вже склалося. І цей процес абсолютно хаотичний не підконтрольний нікому (за винятком КНДР
).
MACK написав:Ось тобі явний приклад:
Та знаю я, знаю, колись вже з ним про це сперичався... тому і говорю про наступні покоління... 
LogAn 2013 1.2 Authentique ->
Toyota RAV4 2016 2.0 Live
0
Спасибо сказали: Basilio_Cat1