AlexanderL написав:у мене є власне правило.
викатав півбаку - залив до відстрілу.
Вірний підхід. Адже рано чи пізно все одно доведеться заправлятися. Тому в мене, коли їздив на бензині, ніколи не було, щоби на датчику було менше двох планок. І то - тоді, коли хотів заправитися, коли ще було чотири планки, але з якоїсь причини не працювала заправка на яку розраховував.
Якщо існує ймовірність, що по дорозі не буде надійних заправок, везу в багажнику дві літрові пляшки бензину (від Коли, чи Живчика). В залежності від ситуації можна й більше. В каністру купив, в пляшки перелив. Єдине що - не потрібно зберігати на балконі ("на всякий пожарный" ). Хай лежать в багажнику, або в селі в гаражі.
В далекі часи, коли з бензином було сутужно, я в дорогу, бувало, на старій машині брав і літрів сорок в пляшках. А зараз, коли заправок, хоч ...., завжди можна заправлятися, щоб не перевіряти на власному досвіді, гавкнеться бензонасос, чи ні.
Зараз їжджу на пропані (загальний пробіг - більше 70000), але жодного разу не було менше десяти літрів в баку. Точніше, один раз було - вирішив викатати несвіжий літній бензин перед зимою, щоби залити в бак зимового. Але все було під контролем. Коли заливав зимовий бензин, ще одна планка була.
Одним словом, резонів їздити з пустим баком не бачу.
При движении по встречке желательно соблюдать хотя бы рядность. (пункт Правил дорожного движения - проект)
0