Dr_Mom написав:право на гідну оплату праці.
страйки забороняються.
То чи є якийсь вихід
У мене питання - страйк може щось вирішити? У підприємства більше грошей з"явиться за період страйку? Прибутки зростуть? З"являться кошти на додаткові виплати (премії)? Якщо так, то страйк "Італійський" чи ще якійсь - необхідний! А як ні - то питання безглузде!!! Бо шантаж і здирництво (вымагательство рос.) - шлях до погіршення, шлях у ппорожнечу!!!!
Я вважаю так, як рівень оплати не влаштовує, та не дотягується то позначки "гідна" в Вашому розумінні є вихід - покинути таку роботу, та влаштуватись на іншу, де умови оплати більш сприятливі. Або організувати свій бізнес, та сплачувати собі ту саму гідну заробітню плату!!! Ринкові умови надто сприятливі для самореалізації, попит формує ціну, в тому числі і робочої сили....
Чому в мене така позиція? Та тому, що раз-пораз чути з усіх боків, що співробітники піднімають питання збільшення платні, то транспорт подорожчав, то інфляція, то ще якісь чинники... На бізнес їм відверто начхати, що завтра підприємство опинеться на грані закриття, бо весь кошт пішов на "гідну оплату праці", ніхто з страйкарів і не подумає!!! Як не подумає, чого було варте, та чого коштує власнику та керівництву розкрутити бізнес, та підтримувати життедіяльність в цей час!!!! На днях мій товариш (має завод, та ще кілька гешефтів) зібрав команду, щоб один раз та на завжди запобігти витратам безцінного часу на пусті питання та втомлюючі пояснення, та запропонував на вибір, або підняти платню, скоротивши 30-40% робочих місьц, та добавивши навантаження тим, що залишились, або дурних питань не піднімати. Пройшов другий варіант, до того ж одноголосно....
Я до чого, керівництво ніколи не піде на звільнення гарних працівників, тому і з оплатою буде все гаразд у такої категорії і затримки мінімальні (криза одначе...), та доплати (в разі необхідності реальної) нарахують. Є категорія працівників, з якими в першу чергу ростануться, якщо для бізнесу буде накладно їх утримання... Вам по силах зайняти належне місце, треба тільки вирішити де воно!!!
0