Re: ПростоФинанс поднимает % ставки
Могу сбросить отсканированное
дело в том что платеж под 21,..процентов на следующиц месяц но зафиксировать ставку на пол года могу под 25,84.
Ravon R2 Elegant AT. PEUGEOT 308 (T9) 2.0 HDi
Ви не увійшли. Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтесь.
Нагадування любителям зареєструватися та відразу лізти у розділ "Продаж"!!! Ваш аккаунт будет одразу видалено !!! Читайте Правила ! |
Анкета, правила та реквізити Про політику на форумі |
|
Logan-Клуб в Україні (Logan-Club in Ukraine) → Юридичний → ПростоФинанс поднимает % ставки
дело в том что платеж под 21,..процентов на следующиц месяц но зафиксировать ставку на пол года могу под 25,84.
Уважаемый Viewer
Забирут не только машину как заставу, но и взыщут остаток по кредиту.
Все наверное забыли о законе, который запрещает поднятие ставок...
То же ищу.Если есть ссылка буду благодарен
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m … reg=661-17
З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони банкам змінювати умови договору банківського вкладу та кредитного договору в односторонньому порядку
Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:
I. Внести зміни до таких законодавчих актів України:
1. У Цивільному кодексі України ( 435-15 ) (Відомості Верховної Ради України, 2003 р., NN 40-44, ст. 356):
1) доповнити статтею 1056-1 такого змісту:
"Стаття 1056-1. Проценти за кредитним договором
1. Розмір процентів та порядок їх сплати за договором визначаються в договорі залежно від кредитного ризику, наданого забезпечення, попиту і пропозицій, які склалися на кредитному ринку, строку користування кредитом, розміру облікової ставки та інших факторів.
2. Встановлений договором розмір процентів не може бути збільшений банком в односторонньому порядку.
3. Умова договору щодо права банку змінювати розмір процентів в односторонньому порядку є нікчемною";
2) статтю 1061 після частини третьої доповнити новою частиною такого змісту:
"4. Умова договору щодо права банку змінювати розмір процентів на строковий вклад в односторонньому порядку є нікчемною".
У зв'язку з цим частини четверту та п'яту вважати відповідно частинами п'ятою та шостою.
2. Статтю 55 Закону України "Про банки і банківську діяльність" ( 2121-14 ) (Відомості Верховної Ради України, 2001 р., N 5-6, ст. 30) доповнити частиною четвертою такого змісту:
"Банкам забороняється в односторонньому порядку змінювати умови укладених з клієнтами договорів, зокрема, збільшувати розмір процентної ставки за кредитними договорами або зменшувати її розмір за договорами банківського вкладу (крім вкладу на вимогу), за винятком випадків, встановлених законом".
II. Цей Закон набирає чинності через 10 днів з дня його опублікування.
Президент України В.ЮЩЕНКО
м. Київ, 12 грудня 2008 року N 661-VI
А компания ПростоФинанс подпадает под категорию "Банк". Ведь это ТОВ Простофинанс
Встановлений договором розмір процентів не може бути збільшений банком в односторонньому порядку
Кстати вопрос актуален
"Встановлений договором розмір процентів не може бути збільшений банком в односторонньому порядку"
Так просто финанс и не принуждает. Пишут "Якщо Ви не погоджуєтесь із змінами умов кредитування, будь-ласка сплатіть всю суму заборгованості "
Тут фишка в чем подписать новые условия можно но нужно постараться сделать так что бы процентная ставка не выросла снова и снова через пол года.
Уважаемый Viewer
Забирут не только машину как заставу, но и взыщут остаток по кредиту.
В договоре указано, что залогом кредита является автомобиль, так что если я условия договора не выполняю, они забирают залог кредита, т.е. автомобиль. Претензий на другое мое имущество они не имеют.
Не просто финанс но все же http://www.blik.ua/content/view/15790/39/
Sphinx написав:Уважаемый Viewer
Забирут не только машину как заставу, но и взыщут остаток по кредиту.В договоре указано, что залогом кредита является автомобиль, так что если я условия договора не выполняю, они забирают залог кредита, т.е. автомобиль. Претензий на другое мое имущество они не имеют.
Имеют - работал в банке в дружественном подразделении. О действиях Collection знаю не понаслышке. Посему я думаю что прав я
А то что описали вы это лизинг, а не кредит. А в кредит вы Н-ую сумму взяли вот её и возвратите + АВТОМОБИЛЬ.
П.с. Не делайте ошибок - прежде проконсультируйтесь чем что-то решать в одностороннем порядке.
А еще в договоре может быть преписочка "повернення кредиту гарантую усім майном що мені належить" - или близкая фраза по смыслу. Люди читайте внимательнее, или несите юристу пусть вычитывает
Не мешало бы уточнить в Простофинанс, почему ставка выросла именно до 23%, т.е. хотелось бы получить экономическое обоснование этого. Иначе нет никакой гарантии, что на следующий месяц она опять не вырастет и так до бесконечности.
А еще в договоре может быть преписочка "повернення кредиту гарантую усім майном що мені належить" - или близкая фраза по смыслу. Люди читайте внимательнее, или несите юристу пусть вычитывает
Всё там есть... Виадть не все люди внимательно читают.
спасибо
именно так, ищу юриста буду писать ответное письмо.Пусть обоснуют а может и удастся зафиксировать ставку до окончания кредитного договора.
Если у мея в договре нет пункта 2.8.3. в котором говорится:
«У відповідності до Цивільного кодексу України Сторони домовились, що розмір процентної ставки за Кредитним договором може буті змінено в наступному порядку:
- в сторону збільшення у випадку, якщо середньоарифметичне значення курсу національної валюти України по відношенню до долара США, встановленого Національним банком України, протягом одного місяця зросте більш ніж на три відсотки в порівнянні з курсом національної валюти до долара США, встановленого Національнім банком України на момент укладання Кредитного договору.»
А мне всервно пришло такое письмо о повышении кредитных процентов, могу ли я подовать на них в Суд на возмещении марального ущерба на ПростоФинанс?
Проект есть но нужно сначала с юристами покумекать что с этого можно выкрутить.Если все будет ОК выложу письмо.
Есть еще подводные камни опять же в пункте 2.8.3. письмо о не согласии нужно отправить не позднее 10 дней с момента получения уведомления.
Мені перед Новим Роком прийшла поштівка від Індекс-Банку. Я перед тим, як відкрив, подумав: "Ну от і відсотки підіймають за кредитом". У листі було вітання з Новим Роком і запевнення, що ми такий крутий банк з французьким власником ніколи в житті не підемо на таку наглу аферу, як підвищення відсоткової ставки за кредитом для такого поважного клієнта, як я, з таким поважним французьким автомобілем -- ні в жизь не піднімемо вам ставку, і це наше піклування про наших клієнтів!
Підняв мені настрій той лист перед Новим Роком. Кредит мій від травня 2008 у доларах під 10.5 % річних.
Если у мея в договре нет пункта 2.8.3. в котором говорится:
«У відповідності до Цивільного кодексу України Сторони домовились, що розмір процентної ставки за Кредитним договором може буті змінено в наступному порядку:
- в сторону збільшення у випадку, якщо середньоарифметичне значення курсу національної валюти України по відношенню до долара США, встановленого Національним банком України, протягом одного місяця зросте більш ніж на три відсотки в порівнянні з курсом національної валюти до долара США, встановленого Національнім банком України на момент укладання Кредитного договору.»
А мне всервно пришло такое письмо о повышении кредитных процентов, могу ли я подовать на них в Суд на возмещении марального ущерба на ПростоФинанс?
А зачем сразу в суд? С таким договором к юристу-другу. А после его удовлетворительного ответа - в банк к человеку отвечающему за автокредитование (какой-то там начальник блока автокредитования) и тыц ему в лицо договор, где выделить строчку с отсутствующим пунктом.
Если это не сработает в условно устной договоренности - следующий шаг суд.
Я не юрист но договора должны быть абсолютно идентичны.
Если на вашем договоре есть все нужные визы банка и печати - смело к юристу. Потом в банк - только желательно на руки работнику банка оригинал своего договора с отсутствующей строчкой не давать. Только показать. Копии им для разбирательства хватит.
Убедительно прошу вас всех друзья
НЕ НУЖНО САМОВОЛЬНИЧАТЬ В ВЗАИМООТНОШЕНИЯХ С БАНКОМ, А ИМЕННО:
1. Забью на них.
2. Да пошли они - ничего не буду платить
3. И т.д.
4. И т.п.
Страдает в 98% клиент, а не банк.
ПРАВИЛЬНО:
1. Консультируйтесь с юристами.
2. Общайтесь с работниками банка.
3. Подавайте в суд.
ЕСЛИ ЕСТЬ ПРОБЛЕМА - НИ В КОЕМ СЛУЧАЕ НЕ ОСТАВЛЯЙТЕ ЕЁ НА САМОТЁК - ПРОИГРАЕТЕ!
Если кому-то нужно разьяснения по этой теме - стучитесь в аську.
Спасибо за совет, но у меня из личного имущества только кредитная машина. Пусть её и забирают.
Спасибо за совет, но у меня из личного имущества только кредитная машина. Пусть её и забирают.
Взыщут с родственников
(Обьяснял-обьяснял - как в трубу)
Кредит мій від травня 2008 у доларах під 10.5 % річних
Так если в долларах, то банк наверняка сейчас всё устраивает. Речь идёт и гривневом кредите.
Viewer написав:Спасибо за совет, но у меня из личного имущества только кредитная машина. Пусть её и забирают.
Взыщут с родственников
(Обьяснял-обьяснял - как в трубу)
Хорошая шутка. Интересно посмотреть, это что то новое. Хотел бы увидеть глаза моих родственников
В любом случае благодарен за дружеский совет.
Logan-Клуб в Україні (Logan-Club in Ukraine) → Юридичний → ПростоФинанс поднимает % ставки
Згенеровано за 0.214 секунд(и), виконано 94 запитів