Тема: АвтоКАСКО - вибір страхової у Львові
Невпинно приближається день коли треба оформляти договір страхування КАСКО і дедалі частіше роздумую про страхові компанії, іхні умови, вартість самого КАСКО. Починаючи цю тему хотілося щоб шановні львівяни висловили свої думки щодо страхових компаній які працюють в нашому регіоні, яким компаніям довіряють, з якими страховими краще не звязуватись, а які краще взагалі в .
Чому мова йде про страхові що працюють у Львові - переглянув наш рідний форум та ще багато інших форумів та перечитав трохи статей - для себе зробив висновок, що страхова може бути хорошою (в загальному), але регіональне відділення працювати по своєму (людський фактор) і всі зразу нападають на неї і говорять, що вона нікудишні або навпаки страхова так собі, але в конкретному регіоні її поважають та рекомендують іншим.
Для початку хочу розповісти свою історію спілкування з страховою (досвід маленький, але маємо те що маємо) :)
Під час покупки автівки замислювалися про страхову і про її вибір. Вибір пав на страхову компанію "Універсальна" - пояснюю чому - Єдина страхова компанія відома нам зі списку представленого банком акредитованих СК. Окольними путями зі страхової вдалось отримати знижку (та той момент не був зареєстрований на форумі та не був знайомим з Михайлом Смиком :storstark:). Страховий тариф вийшов в районі 5%. Страхування здвйснювалося без врахування зносу деталей та зі змінною франшизою, також зі змінною страховою сумою.
За рік часу трапився один страховий випадок (з сумнівною моєю виною (виправдовуюсь :gheart:)) особливих проблем з СК не мав, якщо не зважати на організаційні з сторони СК. Хоча для пришвидшення виплати прийшлось знову звертатися до окольних путей та до пана Смика :storstark:. СК "Універсальна" виплатила повністю всі мої витрати повязані з ремонтом мого Логанчика :tbsenile:.
Перед здійсненням виплати СК згадала, що я повинен привезти всі деталі що мінялися їм - на той момент в мене в багажнику переверталися тільки залишки фара та зайві лампочки, але минулося і виплата відбулась. Згадав важливий факт - ремонтувався за власні кошти, а СК потім по чеках та актах здійснила виплату.
Прийшов (майже) новий страховий рік і до вибору СК стараюсь віднестись більш відповідально - оскільки і довсід є і хочеться чогось надійнішого, оскільки коли розгрібав перший випадок постійно була думка, що страхова відкрутиться і знайде шпаринку тільки б не проплачувати.
Тепер про нове:
Чому шукаю іншу страхову - список акредитованих банком СК суттєво збільшився і відомих компаній відповідно також стало більше.
На СК "Універсальна" ну вже дуже маленька оцінна вартість моєї автіки в залежності від пробігу (на даний момент пробіг становить 15300 км) і становить 58 тис. грн., що на 15 тис. менше минулого року. Через страховий випадок, що стався минулого року страховий тариф становить 6,23% і в добавок змінна франшиза яка стартує з 0,25%. Таким чином мною було прийняте рішення шукати інші варіанти.
Коротко про наступні варіанти:
- СК "Дженералі гарант" оцінили в 63 тис. грн., страховий тариф 6,28%, франшиза стартує з 0,5% + даної СК враховується шкляні вироби ТЗ ( в СК "Універсальна" не врахова ця опція). Ця СК має хорошу репутацію (не підтверджена знайомими та родичами ;);
- СК "Про100" оцінка - 68 тис. грн, страховий тариф 5%, всі франшизи 0% і незмінні (до трьох страхових випадків на рік - інф. не підтверджена), Репутація про СК невідома (багато хороших відгуків в Інтернеті.
- Розглядаю СК "Кредо-класік", хороші відгуки, конкретики 0.
- СК "Універсальна" - не дуже прийнятні умови, але поганого також сказати не можу.
Такий вибір стоїть зараз перед мною а я перед ним... :dash: