Re: Сьогодні оштрафували на 430 грн.
Виконання постанов
Logan Ambiance-1,6 (2006-2014)
Ви не увійшли. Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтесь.
Нагадування любителям зареєструватися та відразу лізти у розділ "Продаж"!!! Ваш аккаунт будет одразу видалено !!! Читайте Правила ! |
Анкета, правила та реквізити Про політику на форумі |
|
Logan-Клуб в Україні (Logan-Club in Ukraine) → Юридичний → Сьогодні оштрафували на 430 грн.
Виконання постанов
Право на оскарження
mekena
Спасибо, неплохая подборка. Завтра на свежую голову еще раз перечитаю и разберусь
Опа, Вася! Мєнти!
Не повірите, щойно до мене додому прийшли два ДАІшники, і просили написати пояснення, з чим саме в постанові я не згідний, коли написав оскарження. Сказали, їх направив до мене їхній командир. Я їх ввічливо послав, сказав, що все, з чим я не згідний, вже написано в заяві. Якщо вони не можуть зупинити дію постанови, хай в письмовій формі мене повідомлять, а далі я буду оскаржувати в суді. Щось вони подумали, сіли в машину і поїхали. Чого приходили? ХЗ, може щось сказати хотіли? (як в анєкдоті)
П.С. Аж тепер догнав, а може вони хотіли мені грошей дати, щоб я заяву забрав, а я їх так обломав?
може вони хотіли мені грошей дати, щоб я заяву забрав, а я їх так обломав?
"Блажєн кто веруєт!"
Скоріш за все начло відрядив "товаришів" з метою "зам"яти справу" у вигідному для ДАІльні напрямку... Припускаю, що виходячі з якоїсь тези Вашої заяви, посадовим особам, що причетні до накладання штрафу, при таких обставинах "світять" серйозні неприємності з далеко ідучими наслідками. Тому й була вчинена спроба "розвести лоха" та принудити переписати заяву. Фактично пом"якшити формулювання в "поясненнях"... В любому випадку "хвоста" таки "защипили" і просто "відпискою казенною" прикрити справу "товариші" не в силах (з описаних Вами подій склалося враження...)... Тому й "вживають заходів для всебічного розгляду" звернення Громадянина...
В разі, коли запросять для розгляду, та в беседі стануть всіляк змальовувати наївність чи безперспективність Ваших намагань, проплонувати написати пояснення під диктовку, або під запис,що "з ваших слів записано вірно...", то напевно в самісеньке яблучко заява Ваша влучила, а як погрози підуть.... То зовсім "товаришам" погано...
А взагалі, подібний "візит вежлівості" між іншого можна розцінювати як спробу тиску, зрозуміло при певних обставинах...
Скоріш за все рішення залишать без змін, але с формулюванням, що на думку ДАІльників унеможливить подальше оскарження в судовому порядку. В мотивувальній же частині "розгляду" звернення Вашого чекайте фрази, що від надання пояснень відмовились та змалювання інших ознак "не учтівого поведенія" з вашого боку....
Я до того, що складати рук не варто, треба добити "звіра"! І тоді подібних казусів буде багато менше!!!
Добра ознака, коли люди переходять до активних дій з метою самозахисту, на засадах Закону! Всеж таки наш Світ змінюється! До позитиву змінюється!!!!
smyk, молодец! Надо было еще денег у даильников взять, а заяву не забирать!
Етап №2. Отримав відповід з ДАІ, мою заяву не задовільнили. Буду подавати заяву в суд.
Прошу знаючих сказати, скільки в мене часу, і перелік документів, необхідних для суду. Наперед дякую!
Міша, дави цих уродів.
В мене знайомий мого співробітника вже два рази ходив на розгляд справи в суд.
Його зловили за перевищення. І вже два рази ніхто з сторони ДАІ на засідання не приходив.
Якщо так буде і втретє то справу визнають в його користь і штраф анулюють.
Головне не здаватись, вже пів дороги пройшов.
Прошу знаючих сказати, скільки в мене часу, і перелік документів, необхідних для суду.
Часу - 10 днів, але дивлячись яким чином зафіксовано факт отримання тобою цього листа, якщо зафіксовано то від дати отримання
Перелік документів - 2 прим. заяви до суду з додатками, в додатках протокол, постанова + все що може вплинути на розгляд справи
Все це бажано власноруч занести до канелярії суду щоб там постивили відмітку (для цього мати ще одну копію заяви)
Успіхів.
Yaros
Ще можна поштою відправити заказним листом з описом і повідомленням про вручення...
Yaros
Ще можна поштою відправити заказним листом з описом і повідомленням про вручення...
Я ще що подумав, може заяву ще настрочити в прокуратуру і копію тому супермодному начальнику що по телефону говорив. Я вроді чув що прокуратура мєнтів недолюблює. Вони не анулюють штраф, зато попсують їм нерви, бо повинніц відреагувати на заяву. Це може мєнтів надихнути на скасування штрафу.
А ще в Львові є представник Карпачової (вона вповноважена в правах людини), можна і туди заяву і гарно розказати що ти основний годувальник сімї, машина невідємний атребут для роботи і всяке таке а цей штраф для тебе дуже великий, який відчутно підірве фінансовий стан сімї.
Дякую за поради. Сьогодні відсилаю лист в суд
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови по справі
про адміністративне правопорушення
Постановою інспектора ІДПС Денисюк О.О. від 20.05.09 року серія ВС № 096635 (копія додається), мене було визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП та накладено стягення у вигляді штрафу у розмірі 430,00 гривень. Відповідно до зазначеної постанови я, в порушення існуючих правил дорожнього руху, проїхав перехрестя вулиць Кульпарківська – Антоновича на заборонений сигнал світлофора.
Вважаю, що дана постанова винесена з порушенням чинного законодавства, що передбачає розгляд справ про адміністративні правопорушення, а тому підлягає скасуванню з наступних підстав.
Відповідно до ч.1 ст. 254 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КупАП) про вчинення адміністративного правопорушення складається протокол. При цьому, протокол не складається лише у випадках, передбачених статтею 258 цього Кодексу (ч.3 ст. 254 КУпАП).
Згідно ч.6. ст. 258 КУпАП у разі виявлення адміністративного правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованого за допомогою працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, протокол про адміністративне правопорушення не складається, а постанова у справі про адміністративне правопорушення виноситься без участі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Копії постанови у справі про адміністративне правопорушення та матеріалів, зафіксованих за допомогою працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, надсилаються особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, протягом трьох днів з дня винесення такої постанови.
Проте, як видно з постанови (в графі серійний номер приладу даних приладу не зазначено) жодної фіксації відповідно до ч.6. ст. 258 КУпАП не здійснювалось.
Крім того, дана постанова виносилась в моїй присутності, порушення мною заперечувалось, що відповідно до ч.4. ст. 258 КУпАП тягне обов’язок уповноваженої посадової особи скласти протокол про адмінправопорушення.
З наведеного вбачається, що оскаржувана постанова винесена з порушенням законодавства і підлягає скасування.
Однак, копію складеного на мою вимогу протоколу про адміністративне правопорушення з записаними мною поясненнями всупереч ч.2 ст. 254 КУпАП мені вручено не було.
Стаття 289 КУпАП встановлює 10-денний термін на оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення з моменту винесення постанови. При цьому, згідно тієї ж норми цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу.
Дана постанова була оскаржена мною начальнику УДАІ УМВС України у м. Львові відповідно до заяви від 28.05.09 (копія додається).
Відповідно до листа начальника ВДАІ з ОАТ м. Львова від 15.06.09 за № 36/Г-71 (копія додається), який отриманий мною 23.06.09 (копія конверту додається), оскаржувана постанова залишена без змін, а моя скарга без задоволення.
З наведеного вбачається, що термін на оскарження постанови до суду пропущений з поважних причин.
Відповідно до п.3 ч.1 ст. 288 КУпАП постанову про накладення адміністративного стягнення може бути оскаржено до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України.
Згідно ч.2 ст. 19 Кодексу адміністративного судочинства України (далі –КАСУ) адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача.
Відповідно до ч.5 ст. 288 КУпАП особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 288, 289 КУпАП, ст. 18 КАСУ,
ПРОШУ СУД:
1. Поновити термін на оскарження постанови з підстав, зазначених вище.
2. Прийняти дану позовну заяву до розгляду.
3. Витребувати матеріали службової перевірки по результатах розгляду моєї заяви в відділі Державної автомобільної інспекції з обслуговування адміністративної території міста Львова та автомобільно-технічної інспекції при ГУМВСУ у Львівській області (вул. Городоцька, 124, м. Львів, 79015).
4. Скасувати Постанову інспектора ІДПС Денисюк О.О. від 20.05.09 року серія ВС № 096635.
Додаток:
1. Копія скарги на 1 арк.;
2. Копія заяви на ім’я начальника ВДАІ з ОАТ м. Львова від 15.06.09 за № 36/Г-71 на 1 арк.;
3. Копія листа начальника ВДАІ з ОАТ м. Львова від 15.06.09 за № 36/Г-71 на 1 арк.;
4. Копія постанови від 20.05.09 року на 1 арк.;
24 червня 2009 року __________________ Гриник М.Б.
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови по справі
про адміністративне правопорушення
Молодець Міша, так тримати.
Бляха-муха! Тут ще стара історія не закінчилась, а вже сьогодні лист прийшов з постановою про новий штраф за парковку на тротуарі на 300 грн.
smyk
ну тут уж - без вопросов - виноват - тротуар все таки не место парковки - у нас как началась такая канитель - под знаками и на тротуарах на порядок меньше людей паркуется.
будет уроком.
зы сам зимой в похожей ситуации оказался - правда обошлось 100 грн инспектору в карман.
может я чего-то не доганяю а как на фотке видно что на тротуаре нет 2 метров для пешеходов. Сзади все понятно 2 метров нет, а впереди?
Ведь парковка на тротуаре разрешена главное что бы было 2 метра для пешеходов.
Історія, достойна, щоб бути в темі "Просто шутка"!
Тільки що дзвоню до колєги, а він каже що в даний момент бачить, що машину, яка їде попереду підрізають і зупиняють ДАІшники, витягують водія, одягають наручники, забирають фотоапарат. Колєга написав пояснення побаченого як пойнятий, після чого ДАІшник (як виявилось, випускник мого колєги) розповів, що сталося: ДАІшники сфотографували на цей фотоапарат порушення водія. Водій сів до них в машину. Поки говорили, складали протокол, чувак вкрав в ДАІшників фотік! Спокійно собі поїхав, заїхав в бокову вуличку, повитирав фотки, де він був сфотографований, і неспішучи поїхав. Тут вони його і зацапали. Во блін, бойовик по львівськи!
про фотік - жесть!)))
Міша в мене нещодавно була аналогічна ситуація з парковкою на тротуарі. . Поїхав оплачувати штраф і познайомився хлопцем який так само оплачував штраф за аналогічне порушення але в нього було 260 чи 280 грн. а мені на 300 виписали.
Поїхав оплачувати штраф
Куди їхати оплачувати? Які реквізити в квитанції вказувати?
smyk Миша, езжай в МРЭО, там банковские отделения есть, их работники (работницы) знают все реквизиты... Не промахнешься, однозначно...
На Городоцкой 124 там у них в отделении есть пример как заполнять квитанцию, и в отделении ощадбанка оно напротв через дорогу там сразу и заплатиш, а потом вийдеш из ощадбанка и сразу за углом сделай ксерокс проплаты, и обратно к ним отдай копию квитанции а оригинал сибе на память
Logan-Клуб в Україні (Logan-Club in Ukraine) → Юридичний → Сьогодні оштрафували на 430 грн.
Згенеровано за 0.174 секунд(и), виконано 93 запитів