Re: Строим гараж
Юджин,
smyk
Спасибо, почитаю.
![big_smile](https://logan.in.ua/forum/img/smilies/big_smile.png)
Ви не увійшли. Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтесь.
Нагадування любителям зареєструватися та відразу лізти у розділ "Продаж"!!! Ваш аккаунт будет одразу видалено !!! Читайте Правила ! |
Анкета, правила та реквізити Про політику на форумі |
![]() |
Logan-Клуб в Україні (Logan-Club in Ukraine) → Курилка → Строим гараж
Юджин,
smyk
Спасибо, почитаю.
- из пеноблока.
Lyurick Чому пінобетон, як не секрет?
Ссилка на скачку книжки "Строительство и оборудование гаража" (3,2 Mb .PDF)
Тут теж є, схоже ця сама книжка, поз. 63 http://info.woodex.ua/ua/book/, АЛЕ й багато інших, не менш цікавих для забудовників, наприклад про фундаменти, каркасні будівлі тощо.
главное чтобы вентиляция было ОЧЕНЬ хорошая
Саме так
еще думаю важно, чтобы гараж был довольно широкий я считаю, чтобы можно было открыть дверь и нормально передвигаться когда машина в нем. Допустим еще, если на улице непогода, можно будет возиться с машиной внутри гаража.
Якщо місця достатньо, як на мене, то щоб була можливість відкрити двері з обох сторін - з власного досвіду.
Яма потрібна 100%, можно і недуже глибоуку.
, АЛЕ, як вже було сказано, потрібна ЯКІСНА гідроізоляція стін та дна ями.
Lyurick написав:
4х6 метра - это внутренние размеры?
ну типа внутренние и внешние
вы же не будете стенки делать в 5 кирпичей? smile
Оскільки ви плануєте
- без "мастерской" для очумелых ручек (уже есть)
- без погреба для овощей и консервации (уже есть)
то варто врахувати, як на мене, такі додаткові фактори:
- тип стін (матеріал, товщина, утеплення чи без (з урахуванням особливостей клімату), зовнішній вигляд стін і т.д.)
- що на стінах? Голі стіни чи полички, шафки і т.д. Звідси - запас на ширину та довжину.
- перспективи донаповнення гаража в часі, наприклад, причіп. А якщо інше, габаритніше авто?
кстати да, высоту ворот надо делать под микроавтобус, а вдруг в будущем купите что нибудь подобное
человек будет строить на своем участке, т.е. частный сектор, нафиг ему гараж из металла?
для себя нужно делать нормально и со вкусом
100
Сусанин написав:
высота 2.5 метра вполне достаточно
Тада уж и второй этаж гнать,с мансардой, гостевыми комнатами и остальными плюсами lol
Чом би й ні, якщо є можливість?
Висота 2,5 м цілком, хоча в мене 2,2 м, вистачає, і ворота звичайні, не ролетні.
А высота? Присматривался я (на очень далекую перспективу) к гаражным автоматическим воротам.
А ціни на такі ворота? А як з теплоізоляційними властивостями? Проте в них є й плюси: зручність відкривання, особливо взимку, коли снігу багато, міцність і т.д.
Сказане - суто суб"єктивно
еще совет, если будете делать смотровую яму
по бокам ямы сделайте кармашки, очень удобно для ключей, гаечек и т.п. при ремонте
еще совет, если будете делать смотровую яму
по бокам ямы сделайте кармашки, очень удобно для ключей, гаечек и т.п. при ремонте
лично мне гараж не нужен, просто хочу крытое паркоместо, т.к. очень хороший гараж стоит как треть однокомнатной квартиры на окраине Киева
Lyurick
Питання - хто його буде будувати??? Власними силами, чи спільними силами з родичами, чи якийсь будівельник???
Если не надо мастерской, кладовки, ямы, погреба - гараж не нужен, навес надо. Какой резон тратить деньги на его постройку, лучше сьездите в отпуск. ИМХО.
Если не надо мастерской, кладовки, ямы, погреба - гараж не нужен, навес надо. Какой резон тратить деньги на его постройку, лучше сьездите в отпуск
Если не надо мастерской, кладовки, ямы, погреба - гараж не нужен, навес надо. Какой резон тратить деньги на его постройку, лучше сьездите в отпуск. ИМХО.
Ранее я думал о навесе, но приблизительно прикинув стоимость гаража и накрытия - разница не настолько существенная ... Накрытие хотел из поликарбоната (не тонкого китайского г..вна)
Если мастерская, сарай и погреб есть - на кой еще дублировать в гараже..
Если не надо мастерской, кладовки, ямы, погреба - гараж не нужен, навес надо.
Зрозуміло, що навіс має свої переваги перед гаражем, бо це суть різні будівлі. Але чомусь коли мова йде про гараж, то розуміється, що він має бути і майстернею, і кладовкою і т.п. (потрібне підкреслити, дописати). Дійсно, в процентному відношенні таких гаражів-універсалів більшість, і на те є об"єктивні причини, проте це не єдино можливий варіант. Чи не так?
До речі, що скаже автор теми з приводу
Питання - хто його буде будувати??? Власними силами, чи спільними силами з родичами, чи якийсь будівельник???
адже тут чимало нюансів.
Lyurick
50/50
Crane Чому пінобетон, як не секрет?
Дешевше за цеглу, швидше будувати, тільки прийдеться штукатурити ззовні та у середині
то варто врахувати, як на мене, такі додаткові фактори:
- тип стін (матеріал, товщина, утеплення чи без (з урахуванням особливостей клімату), зовнішній вигляд стін і т.д.)
- що на стінах? Голі стіни чи полички, шафки і т.д. Звідси - запас на ширину та довжину.
- перспективи донаповнення гаража в часі, наприклад, причіп. А якщо інше, габаритніше авто?
само собою
Тада уж и второй этаж гнать,с мансардой, гостевыми комнатами и остальными плюсами lol
Візуально зіпсує усю забудову ділянки і зробить дуже "тісним" подвір`я, крім того - функціоналу для цієї напівхатинки придумати не можу, нафіга?? Взимку не поживеш, бо треба опалення робити.. хіба як літня кімната для непроханих гостей + збільшить бюджет будови
Sash_ko написав:
Lyurick
Питання - хто його буде будувати??? Власними силами, чи спільними силами з родичами, чи якийсь будівельник???50/50
Lyurick А інструменту для такого будівництва є свій чи буде позичатись?
Crane Чому пінобетон, як не секрет?
Дешевше за цеглу, швидше будувати, тільки прийдеться штукатурити ззовні та у середині hmm
Зрозумів і підтримую в такому виборі. Теплоізоляцію під штукатурку плануєте? До речі, як альтернативою класичному цементному розчину,цікавились клеєвими сумішами для пінобетону?
Візуально зіпсує усю забудову ділянки і зробить дуже "тісним" подвір`я, крім того - функціоналу для цієї напівхатинки придумати не можу, нафіга?? Взимку не поживеш, бо треба опалення робити.. хіба як літня кімната для непроханих гостей big_smile + збільшить бюджет будови
Однозначно!
А інструменту для такого будівництва є свій чи буде позичатись?
Інструмент слава Богу є, бетономішалку позичимо у знайомого будівельника, якого теж задіємо у роботу.
Теплоізоляцію під штукатурку плануєте? До речі, як альтернативою класичному цементному розчину,цікавились клеєвими сумішами для пінобетону?
Про це ще не задумуюсь, коли ближче до діла піде - тоді дам ради. А так взагалі дякую усім небайдужим, дещо для себе почерпнув, звернув увагу. Тепер дєнюжку буду збирати
У мене в гаражному кооперативі в центрі Києва під домом, сусіди купили бокс десь у Харкові, якій з доставкою обійшовся десь у 6-7 тис грн. Цей бокс являє собою просторовий каркас з квадратної труби, обшитий профнасилом на комбінованих заклепках.
Мені особисто незрозуміло, навіщо Вам цей геморой з піноблоками?
Робиться стрічковий фундамент з цоколем, варять кркас з прямокутних труб, общивають його профнасилом, виконують підлогу. Провітрювання гаража здійснюється через щілини між фундаментом та стіновим огородженням, а також між стіновим огородженням і покрівлею. Підлогу необхідно виконати з гідроізоляцією від грунтової вологи.
І все просто, не треба робити ніякого опоряджування, переносити тонни піноблоків і т.д. Гараж Вам буде збудовано за 3..4 дні. З приводу утеплення гаража я виступаю категорично проти, бо тепло і волога, викликають активну корозію. Навіть при ідеальному природньому провітрюванні, якщо наприклад мокрий сніг випаде з арок коліс, волога буде триматися два-три дні. Краще мати холодний гараж з гарним провітрюванням. Сам тримаю машину в металевому боксі з вищезгаданою вентиляцією, який має внизу напівцокольний поверх з провітрюванням. Тобто підлога не є джерелом вологи, а провітрювання боксу здійснюється через вищезгадані шілини у елементах стінового огородження.
... сусіди купили бокс десь у Харкові, якій з доставкою обійшовся десь у 6-7 тис грн. Цей бокс являє собою просторовий каркас з квадратної труби, обшитий профнасилом на комбінованих заклепках.
можливо контакти дізнаєтесь чи лінк в інеті?
може ця контора http://m-m.web.kharkov.ua/ ?
як на мене - таке притулити на власному дворі... інша справа десь на клаптику біля котельні якоїсь багатоповерхівки..
Бокс приблизно такий.
Але на фото в лінку показаний досить невдалий варіант. Це можно зробити у двоскатному варіанті та обшити профнасилом з кольоровим покриттям. Я сам по роботі проектую такі штуки, але більш капітальні, ніж просто гаражі.
Як на мене, то коробка з піноблоків матиме дуже сарайний вигляд і потребуватиме значно більше геморою при зведенні. Але скільки є людей, стільки і думок.
Але скажу свою думку ще раз - внаслідок гігроскопічності піноблоку можете отримати вологі стіни, тому на мою думку, кращого ніж провітрюваний холодний металевий бокс без ями в наших кліматичних умовах нема. Ставите піноблок - будьте ласкаві забезпечити опорядження, оганізований водозлив з покрівлі та опалення.
Скачав я книжку про будівництво гаража. Оскільки я за своєю натурою сова, працюю пізно і голова краще варить у цей час, щойно скінчів роботу і пролистав у PDFі книжку. Скажу одразу - думки про неї негативні. Автор повністю некомпетентний і зовсім не розуміється принаймні на будівництві. Сам я інженер-будівельник і за своїм основним місцем роботи викладаю в будівельному університеті. Продивившись книжку, "душа митця" не витримала.
Тому вискажу такі зауваження
1. В книзі відсутні в достатній кількості креслення і малюнки. Написано, наприклад чим армувати і не написано як. Є багато незрозумілих пересічній людині термінів типу рандбалка без пояснень і креслень
2. Вразила фраза "цемент твердеет месяцами а то и годами... он должен не пересыхать в процессе возведения и т.д." автор уявлення не має про те, що таке цемент і як з ним працювати. Цемент тужавлює (рос. схватывается) протягом 2...8 год від початку змішування з водою. За цей час розчин або бетон треба випрацювати. Потім протягом перших діб (здається 2...7діб , залежно від наявності хім домішок ) він набирає до 70% міцності (і його дійсно бажано поливати в цей час) і остаточно твердіє на 28-му добу. І точка. Те що пишеться в книзі повна нісенітниця. Викликають посмішку рекомендації армувати металобрухтом - кутниками, трубами, дротом. Хоча насправді є певні правила і елементарні норми, без дотримування яких, арматура перетворюється на непотрібне залізяччя, часом навіть шкідливе для конструкції.
3. Автор розкидався розумними фразами з підручників з інженерної геології, але нічого не сказав про глибину закладання фундаменту, що вона має бути принаймні на 15 см нижче за глибину промерзання грунту. Зате добре описано, що канави під фундаменти глибиною до 500 мм не треба підкріплювати, у той час як глибина промерзання в Києві складає 800...900 мм. Також дивує той факт, що автор пропонує під стіну робити стовпчасті фундаменти. При такому рішенні ймовірність тріщин в стінах десь 80..90%. Була концепція у 1960-х роках для будівель і споруд робити під цегляні стіни стовпчасті фундаменти з вищезгданими рандбалками, що об"єднують ствопи в грунті і по яких муруються стіни. Концепція виявилася хибною і вже ніхто такого не робить.
3. Автор начитався різних книжок, що цитуть "Урочные положения в строительстве, составленные инженером Н.И. де Рошефором, Санкт-Петербург 1909г". Це був на той час нормативний документ, який містив, як норми проектування, так і правила з технології виконання робіт, неодноразово перевидався і цитувався в книжках з будівництва у 1920-х..1950-х.рр. Тому в книзі про гаражі з"явилися екзотичні види фундаментів, типу цегляних (хоча цегли , яка б була придатна для фундаментів не роблять вже років 60..70) і самі картинки зображуть фундамети під товстезні стіни, які в гаражі ніхто виконувати не буде. Також описане горище в гаражі і стеля з заповненням імпрегнованю глиною, що також не роблять вже давно і чи потрібне горище в гаражі? Тому багато архїаїзмів, мало конкретики, відсутні креслення "для чайників", де показані, наприклад, крок дерев"яних балок, орієнтовні перерізи при різних прольотах, вузли спирання, правила розташування цвяхів.
4. Також викликаєть посмішку рекомендації з утеплення стін. Для того, щоб щось утеплювати, неохідно мати джерело тепла. Тобто утеплювати треба опалювані приміщення. Яко утеплити неопалюване, то ці утеплення будуть як мертвому припарки. зрозуміло, коли там пишеться про утеплювання погрібу, бо там під землею зберігається свій мікроклімат, але якщо ви утеплите стіни неопалюваного гаража, в якому широко розчиняються ворота, то краще на це утеплення не витрачати гроші.
5. Набагато кориснішим для "чайників" було б зобразити не тільки інструменти, а також, подібно до книг та підручників з технології будівництва, малюнки як правильно виконувати цегляну кладку, правила перев"язки, як накладати розчин і заповнювати шви, як просто і надійно зробити опалубку для бетонних робіт і т.д.
6. В розділі з охорони праці написано, що не можна вправляти зламані кістки в домашніх умовах і т.д. Це що, взагалі для дебілів? Чи варто на це звертати увагу в такій книзі?
Список завуважень можна продовжувати
Водночас конструкція підлоги, гідроізолюючі заходи там описані вдало. Також в кінці можна знайти цікаві поради і дрібні рекомендації щодо прийомів столярної та слюсарної справи і т.д.
Багато присвячено електриці, тут я нічого не можу сказати, але завдяки тому, що мало схем і малюнків, я можу допустити, що ця тема висвітлена також невдало.
Таким чином, дана книжка є халтурним опусом і не може розглядатися як надійний посібник.
Мне книга в целом понравилась, это же не инструкция, а так основные термины, общие положения, видение автора, человек который никогда ранее не занимался строительством думаю проникнется.
По технологии строительного производства рекомендую почитать:
СНиП 3.02.01-87 Земляные сооружения основания и фундаменты;
СНиП 3.03.01-87 Несущие и ограждающие конструкции;
СНиП 3.04.01-87 Изоляционные и отделочные покрытия.
Справочное пособие. Нормативные требования к качеству строительно монтажных работ, Санкт-Петербург 2002
СНиПы можно скачать по ссылке, пособие могу скинуть Модератору 2,4Мб
http://www.stroyrec.com.ua/gost.php?id_ … amp;artp=1
Як на мене, то коробка з піноблоків матиме дуже сарайний вигляд і потребуватиме значно більше геморою при зведенні.
Що є, то є. Проте за неймовірно поширеної точки зору "будуємо на віки, але бажано швидко" переконати в перевагах альтернативних варіантів... непроста справа (з власного досвіду також).
Сам я інженер-будівельник і за своїм основним місцем роботи викладаю в будівельному університеті.
Нарешті коментар фахівця!
Скачав я книжку про будівництво гаража. Продивившись книжку, "душа митця" crazy не витримала.
Valerik з вашими зауваженнями повністю згоден (особливо з пп. 2,3)!
Багато присвячено електриці, тут я нічого не можу сказати, але завдяки тому, що мало схем і малюнків, я можу допустити, що ця тема висвітлена також невдало.
Просто деякі моменти, без яких ну ніяк не обійтись, коли мова заходить про електрику. В цілому по електриці - доволі поверхово.
Таким чином, дана книжка є халтурним опусом і не може розглядатися як надійний посібник.
Погоджуюсь і не погоджуюсь водночас. Чому? Повністю згоден з Вашою точкою зору як фахівця. Повноцінно (фахово) висвітлити задекларований у змісті перелік питань на 256 сторінках неможливо однозначно. Але! Читаємо на останній сторінці "популярное издание" , тобто всього по трішки (з максимальним розміром шрифту) на більш-менш пристойній кількості сторінок плюс девіз "даєш прибуток!". Ось і виходить
это же не инструкция, а так основные термины, общие положения, видение автора,
Далі
человек который никогда ранее не занимался строительством думаю проникнется.
І, як на мене, один початківець цим виданням обмежиться, інший почне цікавитись фаховою літературою, розпитувати спеціалістів (згоден, це тема для окремої дискусії), і, або зробить сам, або купить готову будівлю, або найме бригаду будівельників і т.д. Адже
скільки є людей, стільки і думок.
P.S. В мене гараж - каркасник на стовпчастому фундаменті.
Wrigleys написав:Если не надо мастерской, кладовки, ямы, погреба - гараж не нужен, навес надо. Какой резон тратить деньги на его постройку, лучше сьездите в отпуск. ИМХО.
Ранее я думал о навесе, но приблизительно прикинув стоимость гаража и накрытия - разница не настолько существенная ... Накрытие хотел из поликарбоната (не тонкого китайского г..вна)
Если мастерская, сарай и погреб есть - на кой еще дублировать в гараже..
Если можно озвучте прайс, что то у меня большие сомнения по этому.
Навес - 6 квадратов- столбиков (ну пускай каждый где то по 100 гр) - 600 гр
Столкьо же на крышу - 600 гр
Поликарбонат (не вижу смысла брать дорогой для навеса если честно, ну ладно возмем средний по 40 гр квадрат) 20 кв.м. - 800 гр
Итого 2000 гр + работа и учтите что эту работу вы сможете сделать самому (единственное нужен сварщик чтоб "крышу" навеса сварил и к основе приварил)
А теперь гараж -
фундамент - машина щебня(пускай самый малый объем Зил) - 1000 гр, машина песка пускай 600 гр + цемент на фундамент пусть для "круглости" 400 гр, уже 2000 гр, а еще надо арматуру на фундамент, стены, перекрытие и сама крыша + ВОРОТА в гараж.....
Я просто задавался этим вопросом, когда посчитал все (у меня так же погреб и мастерская отдельно) , то понял - навес однозначно
ну, слукавил малеха, конечно гараж дороже. Но, это учитывая то, что куча песка у меня с прошлого года ждет своей очереди, а основание под заезд/гараж бытым кирпичем, бордюрами, камнями утрамбовано и почти год машина стоит на этом месте, ничего не проседает, соответственно с щебнем еще вопрос - стоит ли, а битого строй мусора хватает.. соответственно остается
цемент на фундамент пусть для "круглости" 400 гр, уже 2000 гр, а еще надо арматуру на фундамент, стены, перекрытие и сама крыша + ВОРОТА в гараж....
насчет поликарбоната, знакомый строитель советовал брать не менее 6 мм израильский, так его цена почти 83 грн/м2
возмем средний по 40 гр квадрат) 20 кв.м. - 800 гр
тогда 20*83=1660 + денег потянут и соеденительные профили.
Самое дорогое - это пеноблок, обуховский Д600 в среднем 550грн куб, исходя из размеров гаража 6,5х4 при высоте 2,8 ( приблизительно) 10-11 кубов
11*55 = 6050 грн, короче с доставкой и разгрузкой можно расчитывать на 7000.
Работа и все остальное пока не учитываем
Valerik
Хочу спитати як у спеціаліста Вашу думку про гараж із сендвіч-панелей
І скільки таке чудо може коштувати, ну, хоч приблизно для порівняння
(http://www.liderstroy.lg.ua/uslugi_konstrukcii_more.html?pict=04082008576.jpg
ну, слукавил малеха, конечно гараж дороже. Но, это учитывая то, что куча песка у меня с прошлого года ждет своей очереди, а основание под заезд/гараж бытым кирпичем, бордюрами, камнями утрамбовано и почти год машина стоит на этом месте, ничего не проседает, соответственно с щебнем еще вопрос - стоит ли, а битого строй мусора хватает.. соответственно остается
Wrigleys написав:цемент на фундамент пусть для "круглости" 400 гр, уже 2000 гр, а еще надо арматуру на фундамент, стены, перекрытие и сама крыша + ВОРОТА в гараж....
насчет поликарбоната, знакомый строитель советовал брать не менее 6 мм израильский, так его цена почти 83 грн/м2
Wrigleys написав:возмем средний по 40 гр квадрат) 20 кв.м. - 800 гр
тогда 20*83=1660 + денег потянут и соеденительные профили.
Самое дорогое - это пеноблок, обуховский Д600 в среднем 550грн куб, исходя из размеров гаража 6,5х4 при высоте 2,8 ( приблизительно) 10-11 кубов
11*55 = 6050 грн, короче с доставкой и разгрузкой можно расчитывать на 7000.
Работа и все остальное пока не учитываем
Ну я тоже все грубо показывал, понятно что можно и квадраты не покупать, а трубы на участке валятся могут.
Что касается поликарбоната то это еще спорный вопрос и у каждого "мастера" своя мин. толщина, и зачем вам Израильский на навес тоже непонятно, можно и швейцарский от 150гр...
Просто еще раз подумайте надо ли вам это, понятно что гараж лучше (хотя существует мнение что зимой для авто перепады температуры это плохо, но это так - лирика), но настолько ли он "лучше", чтоб выложить мин. доп. затрат 1,5-2К у.е. минимум, которые вы можете потратить на стройку чего то более полезного (например теплицы или баньки или нового забора чтоб никто не глазел на вас, я опять же образно). ИМХО
баньки или нового забора чтоб никто не глазел на вас, я опять же образно
... вот не надо про баньку это голубая мечта, а рябицу закрыть чем-то непросвечиваемым от соседа надо
Logan-Клуб в Україні (Logan-Club in Ukraine) → Курилка → Строим гараж
Згенеровано за 0.184 секунд(и), виконано 93 запитів