Мені на ТО поміняли свічки, але оскільки нових свічок для Логана на сервісі було тільки дві (з чотирма боковими електродами), то поставили дорожчі меганівськи (з одним боковим електродом). У відповідь на мої запитання переконували мене, що меганівськи ліпші і їх тепер постійно ставлять на Логани при обслуговуванні. Заправляюсь тільки бензином Pulls95, мав пів-баку із повної заправки.
Відразу після обслуговування зауважив зменшення тяги. А за місяць зауважив на 1 л збільшення споживання у місті і на трасі. Із-за тих свічок мав не дуже безпечну ситуацію при інтенсивному обгоні на трасі: після чотирьох тисяч обертів на пониженій передачі машина реве і не прискорюється!
Зрештою, через два місяці поїхав на сервіс і поставив назад свої СТАРІ ЗАВОДСЬКІ логанівськи свічки (4 бокових контакти, вони були як нові із-за якісного бензину у користуванні). Машинка просто стала інакшою! Після 4-х тисяч обертів у машинки як і раніше з'явився підхват! І споживання палива зменшилось на той самий літр!
На моє запитання до сервісменів, як так склалося, що мені втулили туфту, мені відповіли, що більшість не відчуває різницю між свічками, а якщо я її відчуваю, то мені краще користуватись рідними логанівськими свічками. Отак от...
0