1

Тема: Почали тяжче включатись 3 і 5 передачі.

Шановні друзі логановоди, потрібна порада!

На Логані седані (107 000 пробіг), після удару по дні, почали трохи тяжче і з легким незрозумілим звуком вмикатись 3 і 5 передачі. На офіційному сервісі сказали що ззовні все нормально, але якщо дуже турбує то запропонували знати і розібрати коробку передач, що коштую близько 1500грн  hmm

Потрібна порада, чи хтось з таким стикався?
Чи може є ідеї стосовно того, що це може бути, чим грозить в майбутньому і чи варто розбирати коробку передач?
Можливо хтось може порадити хороший альтернативний до ЮРК сервіс у Львові, на якому могли б цю проблему дослідити без розбирання половини машини?

0

2

Re: Почали тяжче включатись 3 і 5 передачі.

А захист моторного відсіку є? він неможе зігнутися так щоб дістало коробки.

Dacia Logan II   2015   1.5DCi MT
музика підвищує продуктивність праці на 20%
  0

3 Відредаговано Rothmanz (2011-06-20 12:23:24)

Могла погнуться тяга от рычага к коробке. Теоретически "стряхнуть" коробку не получится, удар может воздействовать на внешние элементы. Если б удар был сильный , коробка бы треснула наверное. Я думаю тяга погнулась... И в определенном положении (3-5 передача как раз прибл. одно положение рычага КПП) может поклинивать. Либо защита картера, действительно...

Laureat 1.6+ABS+кондей+ПБП+Toreador Red+вешалка для пиджака+подлокотник+литьё. 2007г.р.
лучше по утру на Google Earth искать ГДЕ ты пил, чем на youtube КАК...
Постарайся получить то, что любишь, иначе придется любить то, что получил.....
Никому не доверяй, и тебя никто не предаст.
  0

4

Rothmanz написав:

Могла погнуться тяга от рычага к коробке. Теоретически "стряхнуть" коробку не получится, удар может воздействовать на внешние элементы. Если б удар был сильный , коробка бы треснула наверное. Я думаю тяга погнулась... И в определенном положении (3-5 передача как раз прибл. одно положение рычага КПП) может поклинивать. Либо защита картера, действительно...

На моём логане тяги нет...два тросика.

Логан синий 1.5dCi Laureat ABS диски...
Citroen Berlingo 1.6 XTR HDi
  0

5

Clone-77 У тебя дизель. А там судя по пробегу не дизель (я так думаю).

Laureat 1.6+ABS+кондей+ПБП+Toreador Red+вешалка для пиджака+подлокотник+литьё. 2007г.р.
  0

6

Rothmanz написав:

А там судя по пробегу не дизель (я так думаю).

А что дизеля с таким пробегом существовать не может? kez_15 Вообще-то конструкцией переключения передач на бензиновых логанах не интересовался...поэтому думал что на всех модификациях управление тросиками(кроме своего логана другого в глаза не видел lol1 ).

Логан синий 1.5dCi Laureat ABS диски...
Citroen Berlingo 1.6 XTR HDi
  0

7 Відредаговано Abdrelo (2011-06-20 21:30:20)

там как-то регулируется включение скоростей надо в книге глянуть!!!там точно есть !!! tbsenile сейчас еду в гараж гляну если что найду отпишусь!

0

8

Clone-77 написав:

А что дизеля с таким пробегом существовать не может?

Я не в том смысле, просто дизеля начали продавать гораздо позже чем бензиновые. Поэтому подумалось что это бензиновый.

0

9

Ще як варіант може тяга зачіпатись за тепловий екран якраз під ричагом перемикання швидкостей. У когось вже таке було на форумі.

0

10

VVit
Простой вопрос : масло в КПП есть ?

0

11

Rothmanz написав:

Clone-77 У тебя дизель. А там судя по пробегу не дизель (я так думаю).

бензин smile

0

12

Oleg207 написав:

VVit
Простой вопрос : масло в КПП есть ?

масло точно є

0

13

Ура  big_smile
Питання вирішено  styrka

Всім дякую за поради! Все обійшлось просто і безболісно. При ударі об дно, загнувся захист мотора, припідняв вихлопну трубу, яка, в свою чергу, впиралась в тяги коробки КПП.
А тепер стосовно, самого вирішення, після появи труднощів при вмиканні 3 і 5 передач після удару, одразу поїхав на офіційний сервіс на Зеленій (Львів). Там машину підняли, оглянули і сказали, що все добре, що бувають машини в яких ще тяжче включаются передачі  crazy , і сказали приїхати якщо ситуація погіршится  shok . Одним словом достойна відповідь офіційного сервісу fool
Після цього, я звичайно ж не заспокоївся, бо на цій машині їжджу вже 3-й рік і прекрасно знаю з яким зусиллям (тобто його відсутністю включаються передачі). На форумі я знайшов поради щодо альтернативних офіціалам СТО у Львові СТО у Львові , і поїхав до Богдана. Там машину підняли, відігнули захист, посміялись. І все, 5 хвилин, 30 грн. і проблема вирішена!

Якби, не був такий радий, що тепер все добре, то напевно відчував би безмежне обурення поведінкою офіційного сервісу!

0

14

Вітаю. проблема була схожа, напевно якщо б сам не вказав в заявці на роботи про те що зігнутий захист то ... dntknw

Dacia Logan II   2015   1.5DCi MT
музика підвищує продуктивність праці на 20%
  0

15

VVit написав:

поїхав на офіційний сервіс на Зеленій (Львів).

ноги моєї там більше не буде, після того, як поставили браковану свічку, забули долити охолоджувальну рідину, провтикали пошкоджений пильник (тепер ШРУС треба міняти), ну і супутні речі, як наприклад невірно порахована ціна (в більшу сторону, звичайно ж)... бажаю їм розоритися найшвидше.

Було: Logan Ambiance, 1.6 + ГПК + конд., синій металік
Стало: Skoda Oktavia 2.0
  0