1 Відредаговано OKurylyshyn (2012-01-08 00:56:34)

Тема: Гріється ноутбук

Хто що скаже?
Ноутбук Asus F5R, купив колись у нашого одноклубника, був розпродаж на фірмі.
Працює справно і на совість, притензій ніяких, от тільки гріється гад в тому місці де радіатор охолодження і шумить мальохо, майже так само як стаціонарний комп.
Гріється так що інколи руку прижати неможливо.
Що з цим робити і на скільки це страшно.
Переживаю щоб в один момент він не гавкнув.

Dacia Logan Prestige 1.6mpi (тільки приємні спогади)
Renault M3 1.5dci https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501
  0

2

Re: Гріється ноутбук

OKurylyshyn
разобрать, почистить от пыли (однозначно), поменять термопасту, я уверен в том что там уже не термопаста, а термо-цемент (т.е. потерял свои свойства), при замене термопасты надо наносить очень тонким слоем пасты, я бы скзал еле-еле

Всем мира!
Dacia Logan 1.5 dCi Ambiance - цвет: "Синий минерал" RNF
  0

3

мое мнение- пора разобрать и прочистить - продуть пылесосом, как минимум...

Ambiance 1,6, 2005 г.в., пробег 130 000 (14.09.2016)

"Безопасная скорость" - это когда скорость автомобиля не превышает скорости мыслей водителя.
  0

4

FLINT написав:

разобрать, почистить от пыли (однозначно)

Pashko написав:

мое мнение- пора разобрать и прочистить - продуть пылесосом, как минимум...

Це вже робив, спробую ще раз, але думаю що причина не в цьому.

FLINT написав:

поменять термопасту, я уверен в том что там уже не термопаста, а термо-цемент (т.е. потерял свои свойства), при замене термопасты надо наносить очень тонким слоем пасты, я бы скзал еле-еле

А ось тут детальнішше, що за паста, для чого служить, де взяти і де її потрібно замінити.

0

5

OKurylyshyn написав:

А ось тут детальнішше, що за паста, для чого служить, де взяти і де її потрібно замінити.

Термопаста - паста которая накладывается между процессором и куллером. Когда пересыхает - плохо охлаждается проц, соответственно греется он и все вокруг, т.к. в ноуте места мало - тепло выходит везде где может

"Безопасная скорость" - это когда скорость автомобиля не превышает скорости мыслей водителя.
  0

6 Відредаговано OKurylyshyn (2012-01-08 01:19:35)

Pashko написав:

Термопаста - паста которая накладывается между процессором и куллером. Когда пересыхает - плохо охлаждается проц, соответственно греется он и все вокруг, т.к. в ноуте места мало - тепло выходит везде где может

Де її можна взяти? Як правильно наносити і чи зможеш допомогти в даному питанні?

0

7

термопаста КПТ-8
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%9F%D0%A2-8

Всем мира!
  0

8

OKurylyshyn написав:
Pashko написав:

Де її можна взяти? Як правильно наносити і чи зможеш допомогти в даному питанні?

Олег, достать - не проблема, но вот чего не делал, того не делал сам. Впринципе на любой компьютерной фирме можно попросить - дело не долгое вроде как, как на ноутах ХЗ

0

9

FLINT написав:

термопаста КПТ-8
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%9F%D0%A2-8

А де її можна купити?

"Заводская фасовка — жестяные банки по 4 кг."
А в меншій тарі ця паста буває?

0

10

Pashko написав:

Олег, достать - не проблема

Треба достать, обязательно.

0

11

нафига тебе вообще ее покупать целый тюбик??? - могу организовать у друга на фирме - там компы собирают - только надо уточнить или они имеют дело с ноутами

0

12

Pashko написав:

только надо уточнить или они имеют дело с ноутами

уточни якщо можеш, я б заїхав, дав пару рубасів щоб мені тої пасти там мазнули.

0

13

ок

0

14 Відредаговано FLINT (2012-01-08 01:37:53)

паста в тюбиках весом примерно 5-10 грм, но лучше у компутершеков возьми в пакетик пару капель, тебе с головой хватит, лучше отдать комп спецам, что-бы заменили, на проце на видеочипе и на чипах памяти, в моем ноуте, паста лежала на чипе матери, на чипе видео и на проце, на видео памяти лежали терморезинки

Всем мира!
  0

15

менял сам, был-бы рядом с вами, поменяли-бы тебе минут за 10-15 big_smile

Всем мира!
  0

16 Відредаговано SySOP (2012-01-08 02:28:00)

Поставь что-то типа Аиды и глянь температуру процессора. Может вентилятор слабо крутит или болтается - потому радиатор греется. Вобщем нужно вскрывать однозначно.

Серебристая Dacia 1.6 с  кондюком, гуром без АБС. Закарпатье - помесь автобана и внедерожья smile
  0

17

У мене ноут на АМД з нов"я шумів і нагрівався. Цього літа працювати неможливо було, вирубався від перегріву. Розкурочив на предмет почистить від пилу. Зняв радіатор, а там "каміння", пастою і не пахло. Оскільки останньої під руками не було, усе вичистив і запхнув між радіатором і процом харчову алюмінієву фольгу, зібгану у декілька шарів. До сьогодні ноут працює, не вирубається від перегріву як то мало місце...

0

18

У мну есть термопаста.
Шумит ноут скорее всего из-за того, что кулер загрязнен. Кулер разобрать, прочистить, смазать.

Laureat 1.6+ABS+кондей+ПБП+Toreador Red+вешалка для пиджака+подлокотник+литьё. 2007г.р.
лучше по утру на Google Earth искать ГДЕ ты пил, чем на youtube КАК...
Постарайся получить то, что любишь, иначе придется любить то, что получил.....
Никому не доверяй, и тебя никто не предаст.
  0

19

кулера на буках не разборные, а шумит - это нагрев проца, значит увеличение оборотов на кулере, вот и шум

Всем мира!
  0

20

OKurylyshyn
Виновник нагрева и шума - дискретное видео. У меня ASUS M51Va с дискретным Radeon HD3650 тоже греется и свистит вентилятором громко. Были ноуты Toshiba и Fujitsu-Siemens с дискретными видеоадаптерами - шумели тоже сильно. Это расплата за производительность видео imho2

Колишній логановод, але завжди логанолюб. Зараз на Megane-II.
  0

21

Tank написав:

OKurylyshyn
Виновник нагрева и шума - дискретное видео. У меня ASUS M51Va с дискретным Radeon HD3650 тоже греется и свистит вентилятором громко. Были ноуты Toshiba и Fujitsu-Siemens с дискретными видеоадаптерами - шумели тоже сильно. Это расплата за производительность видео imho2

Олег, а можеш мені це пояснити доступними словами для чайника, просто комп я знаю лише як користувач, тому мало що з того зрозумів.

0

22

OKurylyshyn написав:

просто комп я знаю лише як користувач

Та я теж такий.  storstark В наших ноутах просто відеоакселератор повноцінний (він не вбудований ні в процесор, ні в чіпсет) - тобто окремий відеопроцессор, як у дорослих ПК. А відеоакселератори, як відомо, гріються набагато більше ніж інші елементи системи (можеш перевірити за допомогою моніторинга температурних датчиків). От він і гріється..., і "провокує" вентилятор охолодження розкручуватись на повну. Вбудовані відеоядра простіші, з меньшими енергозатратами і нагрівом - вони набагато тихіші. Зато ти можеш вивести зображення на два монітора з максимальною роздільною здатністю без програшу у скорості. Наприклад, у мене донька, граючись в 3-D ігри, до ноута підключає по HDMI FullHD телевізор 40" для більшого кайфу.

Колишній логановод, але завжди логанолюб. Зараз на Megane-II.
  0

23

я выше писал, у них система охлаждения совместная, может быть один радиатор на все и на проц и на чипсет матери и на чипсет видео

Всем мира!
  0