sir написав:Слава героям УПА, освободившим Европу от фашизма!!!
УПА воювало не в Підмосков'ї і нікого воно не "освобождало". Ці люди воювали на своїй землі за право ЖИТИ, і воювало зі всіма, з поляками, з (скажу культурно, щоб Аудитор не образився) - росіянами, з німцями. І це не фантастика, а реалії життя. Брат мого діда був замучений "визволителями" в Дрогобицькій тюрмі в перші дні війни ще до приходу німців, а він був монахом, нікому нічого поганого не зробив, в ніякому підпіллі не був. Його катували, навіть його тіла не знайшли. А всього в тюрмах Західної України в перший тиждень війни було замучено 50 000 людей. Коли прийшли німці і ці тюрми відкрили, люди які побачили це варварство, ці пошматовані трупи жінок і навіть дітей, масово пішли записуватися добровольцями в вермахт. Було біля 100 000 добровольців, німці взяли ж тільки близько 10 000. Хоча 2 роки перед тим, у 39, дехто справді вітав РККА як визволителів від польского гніту. Після того 30 червня у Львові керівниками ОУН (УПА тоді ще не було) було проголошено відновлення української державності. Але це в плани німців не входило і почалися масові арешти членів ОУН по всій Україні (значна частина з керіництва ОУН була німцями ростріляна, а С.Бандера (http://ukrstor.com/ukrstor/bandera_bio2.html) був увязений в німецькому концтаборі, а до того був у польському концтаборі і навіть отримав від польської влади смертний вирок (це до того що боролися українці зі всіма, а не тільки росіянами) . Щодо боротьби з німцями, то мій родич (станичний УПА) був ростріляний німцями у власному селі в 1944 році на Тернопільщині. А щодо УПА то вона була створена на Волині 14 жовня (на Покрови) 1942 року за рішенням проводу ОУН для самозахисту українського населення від німецької окупаційниї влади і захисту від польської Армії Крайової, яка за рішенням польского уряду розпочала терор проти українського населення Волині і Закерзоння. І воювала дуже навіть ефективно. Назви мені ще якусь ДОБРОВІЛЬНУ армію, чисельністю до 450 тис. (приблизно стільки людей було покарано за співпрацю з УПА), яка змогла вести партизанську війну проти 3 країн більше 10 років.
А щодо визволителів Європи, то спитай думку про них у тієї ж визволеної Європи, спитай у поляків, у прибалтів. Вони тобі розкажуть, можливо навіть без матюків.
0