ambitious написав:Чи варто витрачати гроші на ремонт, чи краще купити новеньку красуню?
Це Ви повині самі вирішити.
ambitious написав:: замок дверний (блокування люка) потрібно замінити на новий,
Тільки що подивився в своїх каталогах, ціна на Арістоновські замки від 40 грн. Мож старий можна зробити - ціна таж.
ambitious написав:плата трішки підгоріла, але реанімувати можливо,
Плата, це завжди проблематично. У Вас плата з довгим процесором - горіло біля силової (мережевої) фішки з торца, то це лікується. Як що ж горіло від води, яку шківом закидало на плату від потікшого сальника підшипників, то це гірше. Ціна за роботу з платою коливається, всередньому 400 грн.
ambitious написав:ну і звичайно що підшипники, куди ж тепер вже без них
Скоріше за все, в цьому то і вся причина: пустив сальник і навернулися підшипники, Ви стірали далі, незважаючи на звуки. Водичка (ржава) почала сочитися через підшипники і її шківом закидало на плату (вона стоїть знизу). Від чого плата замкнула і підгоріла. Не розумію тільки при чому тут замок.
Знову ж ціна заміни випливає від розміра підшипників і сальника, від матеріалу бака вашої пралки.
ambitious написав:Мабуть, назвем це "дожились"
Не "дожились" а довели до повної зупинки по причині виходу з ладу певних агрегатів.
П.С. Купити нову машинку дорожче, ніж робити ремонт. Як що майстер якісно зробить заміну підшипників і дасть Вам на них гарантію, реанімірує плату (ніхто гарантії на такі роботи не дає), замок я думаю там робочий, його треба розібрати і перечистити, і по грошах вийшло б не дорожче 1000, то я б ремонтував би. В магазинах нова красуня тільки з вигляду, а в середині все прсто вже ніяке.
Папанов казав: "Куй железо, пока горячё", чукчі говорять той же вислів так:
"Куй зелезн, пока горяць"
0