Интересно стало, кто такой Ярош, откуда взялся, выскочил как черт из табакерки. Пугают им всех, даже тупин испугадся и арестовал заочно. Производит впечатление национально-озабоченного, но много интересных мыслей, которые не попадают под шаблон "кто не скачет, той москаль" и "кровожадного бандеровца-евроинтегратерогея"
Вот надергал цитаты из его интервью:
-Сам із Дніпродзержинська, Дніпропетровської області. Піднімав перший синьо-жовтий прапор в квітні 1989 році у Дніпродзержинську.
как ни странно, не "западенец"
про евроинтерграцию
-Взагалі Тризуб не є активним прихильником будь-яких інтеграційних процесів, але ми проголосили, що створюємо Правий сектор як площадку для координації дій різних революційно налаштованих груп, бо, по великому рахунку, з самого початку ми чудово усвідомлювали те, що не можна жити далі в тій системі державних координат, які існують
про свободу и тягнибока
-У нас багато спільних позицій в ідеологічних питаннях, але є великі розбіжності. Я, наприклад, не розумію певних речей расистського характеру, не сприймаю їх абсолютно. Білорус загинув за Україну, вірменин із Дніпропетровська загинув за Україну. Вони мені побратими набагато більші, ніж яка-небудь, перепрошую, комуністична худоба, типу Симоненка, яка грає на Росію, але є етнічним українцем.
Степан Бандера в свій час висунув три ставлення до не українців. Воно дуже просте. Є побратимське - для тих, хто разом з нами бореться за Україну незалежно від національності. Є толерантне - до тих людей, які живуть на тій землі, не протидіють нашій боротьбі, тому ми до них ставимось нормально, в Україні всім місця вистачить. Третя – ворожа, до тих, хто протидіє національно-визвольній боротьбі українського народу, а це в будь-якій державі, будь-який народ саме такі позиції і має.
роль правого сектора и оппы:
Як ви вважаєте, чому для цього мав з’явитись Правий сектор, чому те саме це не робила опозиція?
- Тому, що Правий сектор найреволюційніша структура Майдану. Я підкреслюю: саме революційна, а не радикальна. Революція – це розум, це план і це дія. Коли є ситуація народного збурення, не використати таку ситуацію на благо того самого народу не можна. Опозиція, на жаль, не здатна цього робити, бо мабуть, крісла в парламенті дуже м’якенькі і вони не здатні на якийсь рішучий крок. Ми здатні на такий крок.
про должности в правитеьстве
- Кого ви бачите на чолі цього Кабінету міністрів?
- Я не можу про це говорити, бо я не є фахівець у формуванні уряду. Про це мають говорити політики.
- Ми не є політичною партією, в нас навіть заборонено в Тризубі займати державні посади.
- Ви особисто себе бачите на якісь посаді?
- Зараз – ні. У мене дуже хороша посада – я провідник Тризуба. Мені легше виступати перед строєм, а не на сцені.
- Тризуб – це не є структура, яка однозначно ставить за мету собі якийсь силовий конфлікт. Ні. Будь-яка нормальна держава має мати парамілітарні державного плану структури, які готують молодь до служби в армії, які дозволяють в разі якоїсь небезпеки, зовнішньої або внутрішньої змобілізувати якісь певний кадровий резерв для захисту інтересів народу. Це нормальне явище в більшості цивілізованих країн світу. Тризуб буде актуальним завжди. Навіть якщо ми матимемо найкращого президента та найкращий уряд.
интервью яроша в 2008 году по поводу событий в Грузии:
- США в какой-то степени подогрело аппетиты России, отколов от Сербии Косово. Я не имею пиетета к этому государству, которое на Балканах играло роль своеобразной «минироссии» и всегда шло в фарватере московской политики. Но то, что у них грубо было забрано — факт. И то, что именно эти действия НАТО подтолкнули Путина к продолжению боевых действий на Кавказе и к аннексии чужих земель, — тоже факт.
- рассчитывать, что имперское чудовище будет вести себя согласно международных стандартов, это все равно, что приставив заряженный пистолет к виску, нажимать на спусковой крючок и думать, что он не выстрелит, а жизнь будет длинной и счастливой
- одержав «легкую» победу над грузинами, они будут лезть дальше.
- Россия некоторое время не будет сдавать своих позиций. Думаю, она и её сателлиты признают «независимость» самопровозглашенных образований — Абхазии и Южной Осетии. Военное присутствие московских бандформирований будет наращиваться. Будут продолжаться попытки изменить власть в Грузии за счет провокаций и «пятой колонны».
- используя свою «пятую колонну» на украинской земле, осенью этого года или же весной следующего спровоцировать массовые беспорядки на Востоке и Юге государства, а затем под предлогом нарушения Украиной прав русскоязычного населения и граждан России (двойное гражданство многих этнических россиян в Крыму) ввести свои «миротворческие силы» на это поприще и организовать что-то наподобие «Писсуара».
0