76

Re: Двигатель 1,4 или 1,6?

Диспетчер 104 написав:

А можете кратко пояснить (учитывая, что тема о двигателях), почему вы скептически относитесь к ГБО на автомобиле

Он уже ответил пост # 52

Александр007 написав:

1. У меня расход и так маленький, зимой город 7.8, летом трасса+город 6л.
2. Лишний вес, место, дороже обслуживание, в Украине нет автомобильного газа.
3. чуть меньше тяга.

Renault Logan 1,5 dCi Ambiance 2012 KNM + БК by_AlexSander_
  0

77

MACK написав:

Он уже ответил пост # 52

Да, я ответ увидел почти сразу после того, как отправил вопрос.

0

78

Наткнулся на эту темку и зарегился исключительно что б вставить свои 5 копеек.
Логановодам 1.4 , для кого обгонять фуру на трассе это "не приятная процедура" посвящается.

4 года назад когда купил свою машинку колеги по работе часто спрашивали, - ну как там? как тебе он?
Я всегда честно отвечал. - По городу зашибись. Но на трассе полный аут. Обгон фуры надо начинать еще когда встречка впереди только едет, что б к моменту пока она проезжает, моя раскорячка медлеено и потихоньку успела набрать скорость и пойти на обгон.
Скидывание на 4-ю, субьективно, какого-либо существенного прироста в мощи не давало. Ну разве что мотор начинал рычать громче и это придает уверенности smile

Так вот, мучался я так около года. Жалел что не взял 1.6 и все такое. Ровно до тех пор пока на очередном обгоне скидываясь с 4-й на 5-ю случайно не включил третью.
Меня в спинку седенья вжало. И это я завершал обгон фуры и скорость уже была порядка 110.
Я прозрел конечно. Приехал домой, начал рыть тырнет на предмет "а можно ли так крутить", мнения как обычно разделялись, но в принципе все сходились к тому, что если постоянно так не кататься то можно. В итоге очередная большая поездка в отпуск в крым и по крыму (успел еще ДО событий) была просто в удовольствие.

Естественно, я не катаюсь так постоянно. Если большой просвет, могу даже на 4-ю не скидываться, а не спеша разогнаться и обойти на 5-й. НО, если уже долгое время тащишся за фурой, и тут есть шанс обогнать и маленький просвет, то 3-ю и пролетаеш со свистом....

0
Спасибо сказали: АГРОНОМ1

79

vszmey написав:

Наткнулся на эту темку и зарегился исключительно что б вставить свои 5 копеек.
Логановодам 1.4 , для кого обгонять фуру на трассе это "не приятная процедура" посвящается.

4 года назад когда купил свою машинку колеги по работе часто спрашивали, - ну как там? как тебе он?
Я всегда честно отвечал. - По городу зашибись. Но на трассе полный аут. Обгон фуры надо начинать еще когда встречка впереди только едет, что б к моменту пока она проезжает, моя раскорячка медлеено и потихоньку успела набрать скорость и пойти на обгон.
Скидывание на 4-ю, субьективно, какого-либо существенного прироста в мощи не давало. Ну разве что мотор начинал рычать громче и это придает уверенности smile

Так вот, мучался я так около года. Жалел что не взял 1.6 и все такое. Ровно до тех пор пока на очередном обгоне скидываясь с 4-й на 5-ю случайно не включил третью.
Меня в спинку седенья вжало. И это я завершал обгон фуры и скорость уже была порядка 110.
Я прозрел конечно. Приехал домой, начал рыть тырнет на предмет "а можно ли так крутить", мнения как обычно разделялись, но в принципе все сходились к тому, что если постоянно так не кататься то можно. В итоге очередная большая поездка в отпуск в крым и по крыму (успел еще ДО событий) была просто в удовольствие.

Естественно, я не катаюсь так постоянно. Если большой просвет, могу даже на 4-ю не скидываться, а не спеша разогнаться и обойти на 5-й. НО, если уже долгое время тащишся за фурой, и тут есть шанс обогнать и маленький просвет, то 3-ю и пролетаеш со свистом....

думаю именно для этого придумали снимать разные графики с двигателей и смотреть на каких оборотах его легче всего разогнать.

http://avtoday.com.ua - запчасти Dacia, Renault, Chevrolet, Daewoo, Nissan. Я тут работаю smile
Renault Logan 2013 1.5 DCI Expression...
Возраждаю боротовой журнал: http://www.logan.in.ua/forum/topic13606 … today.html
  0

80

Улыбнуло smile Вообще первое что нужно - знать ТТХ своего двигателя и особенно начало полки крутящего момента, ну и смотреть на тахометр smile Конечно третья на обгоне - почему нет? Вот до 5 000 крутить смысла нет - полка потом падает. А обгон на 3-х тысячах и выше это святое smile

Машинка с педальками -> ЗАЗ 965 -> ИЖ 2125 -> ВАЗ 2103 -> ВАЗ 2107 -> Ланос 1,4 -> Renault Logan Silver Line
- Шановні колеги, ну що ж це так твориться? Дерева сохнуть, ріки міліють…
Скоро не буде де втопити чи повісити москаля.
  0

81

GlaS написав:

до 5 000 крутить смысла нет - полка потом падает

GlaS написав:

А обгон на 3-х тысячах и выше это святое

шо то не врублюсь ...

0

82

сяся написав:

шо то не врублюсь ...

Максимальный крутящий момент начинается с 3 тыс. об/мин. Вот на этих оборотах и надо обгонять. А в районе 5 тыс. уже нет такого момента и нет смысла крутить мотор до таких оборотов.

Logan II 1,6 чип-тюн, ГБО
С уважением, Александр
  0

83 Відредаговано GlaS (2015-07-17 15:51:31)

А с 5 200 вроде он вообще вниз идет smile Посему при сложном обгоне пристраиваемся в хвост обгоняемому, заранее перекидываем с 5-й передачи на 3-ю и в подходящий момент - тапку в пол и погнали, не жалея двигателя. smile Во время обгона смотрим обороты и если стрелка идет к красной зоне, можно резко переключить на 4-ю smile

Обороты макс. мощности, об./мин.: 5250
Крутящий момент, Нм: 128
Обороты макс. момента, об./мин.: 3000

Машинка с педальками -> ЗАЗ 965 -> ИЖ 2125 -> ВАЗ 2103 -> ВАЗ 2107 -> Ланос 1,4 -> Renault Logan Silver Line
  0

84

Насправді, на третій передачі є сенс крутити аж до 6000 об/хв (якщо не шкода двигуна), адже на таких обертах, обертальний момент на колесах приблизно рівний обертальному моменту на колесах на четвертій передачі на 3000 об/хв (враховуючи передаточні числа 3-ї і 4-ї передач). Однак на тій швидкості, яка досягається при 6000 об/хв на 3-й передачі, на четвертій буде більше 4000 обертів, а значить і меньший обертальний момент (він у 1.4 зменьшується після 3000 об/хв).

Отже, максимально динамічний розгін досягається при переключенні з третьої на четверту передачу не нижче 6000 об/хв.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

85

Larsen написав:

Отже, максимально динамічний розгін досягається при переключенні з третьої на четверту передачу не нижче 6000 об/хв.

Ага. И ресурс мотора уменьшается в разы.

Logan II 1,6 чип-тюн, ГБО
С уважением, Александр
  0

86

az74 написав:

И ресурс мотора уменьшается в разы.

пааападробнее  плииииз !?

0

87

az74 написав:

Ага. И ресурс мотора уменьшается в разы.

Та невже прям "в рази"? dumbom Адже такий екстремальний розгін, це не більше 10 секунд роботи двигуна на високих обертах. Зрозуміло що все залежить від того як часто таке практикувати. Однак якщо мова лише про крайні випадки, на трасі, а ще якщо машина не весь час по трасі їздить, то особливої різниці, я думаю, можна і не відчути. Вона буде меньшою ніж якість палива, стан атмосфери та інші другорядні фактори.

Не слід забувати, що максимальна потужність, ті самі 75 конячок, всетаки для чогось існує. Переключаючись на 3000 обертів, ми використовуємо максимум 40к.с., в пікових моментах. Розгін при цьому буде майже в 2 рази довшим. Питається, а навіщо тоді ті 75 к.с., як не для екстренних випадків? Врешті решт, двигун на це розрахований.  tbsenile

0

88

Народ, була в мене службова Clio3 з двигуном 1.4 (16кл). За 2 роки-100 000 пробіг в режимі обгонів на 2-3 передачі. Часто-до відсічки. На 2 передачі розганявся до 90 км/ч. На 100 000 авто продали, і після цього колега, що її придбав, ще 3 роки їздив без проблем. А потім наші шляхи розійшлись.
Робіть висновки.

0

89

GlaS написав:

Обороты макс. мощности, об./мин.: 5250
Крутящий момент, Нм: 128
Обороты макс. момента, об./мин.: 3000

Показатели двигателя 1.6, а не 1.4, а мова вроде про 1.4 или шо то упустил?

Renault Logan NEW 2013, Authentique, 1.6, ГБО
Бортовой журнал
  0

90

Nomac, там по обертах все однаково - макс. момент на 3000, макс потужність на 5500 у обох. А от сам момент у 1.4 меньший - 112 Нм.

0

91

Larsen написав:

Насправді, на третій передачі є сенс крутити аж до 6000 об/хв (якщо не шкода двигуна), адже на таких обертах, обертальний момент на колесах приблизно рівний обертальному моменту на колесах на четвертій передачі на 3000 об/хв (враховуючи передаточні числа 3-ї і 4-ї передач).

Саме так, але враховувати ще потрібно і потужність. Особисто мені завжди здавалося, що на таких обертах авто їде не так гарно, як на 4-4,5 тис обертів. Особливо це помітно, коли під час обгону різко (без падіння обертів) перемикаешь передачу на вищу. Тобто, наприклад третя - 4,5 тис обертів та вище, коли підбирається до 5 тис - перемикаємо на четверту.
Стосовно ресурсу двигуна - по-перше йому іноді треба давати прочухатись  big_smile , по-друге його ресурс буде не меньш 300 тис кілометрів. Ви раніше машину продасте, ніж дочекаетесь його смерті smile Тільки в таксі, або по трассі за час володіння можна наїздити 300 тик за короткий час, но по трассі у нього пробіг ще більший буде, ніж по місту  tbsenile

0

92

GlaS написав:

по-друге його ресурс буде не меньш 300 тис кілометрів. Ви раніше машину продасте, ніж дочекаетесь його смерт

-  не все так хорошо живут , чтоб раз в 5 лет авто менять , и ещё даже если так то кто то ведь купит это авто и тоже станет курить этот форум , да наверное и есть такие - так шо совет вроде как никакой и даже вредный .

0

93

Ну купит и что? smile У тебя таких обгонов за всю жизнь машины будут сотни. Каждый по секунд 10-20. И что вредного для двигателя? Он на эти режимы вообще-то рассчитан. Ну меньше будет ресурс - вместо 300-400 тысяч пробежит 295-395, это разве критично? А вот жизнь твоя и пассажиров - она одна. Я лучше двигателем рискну, чем ей.

0

94 Відредаговано Larsen (2015-07-18 10:31:07)

GlaS написав:

Особисто мені завжди здавалося, що на таких обертах авто їде не так гарно, як на 4-4,5 тис обертів.

Хммм... Ну тут можуть бути різні причини. Якщо все-таки оцінка суб'єктивна, то є 2 фактори які роблять розгін вище максимального обертального моменту "не гарним".

1. Звук. Так так, здавалось би яка різниця? Але психологічно, якщо звук росте сильніше ніж прискорення, нам здається що двигун "тупить".

2. Динаміка прискорення. Тут вже річ не в швидкості, а власне в самому прискоренні. Прискорення ми відчуваємо вестибулярним апаратом і спиною (як "втискає"). Так от, до максимального крутного моменту, прискорення в процесі розгону на цих передачах росте. Втискування збільшується. А після максимального крутного моменту, воно починає зменьшуватись. Як результат - втискування в спинку зменьшується, може здаватись шо машина тупить. Для 1.4, судячи по графікам, особливо різке падіння почниається якраз в районі 4500 об/хв, і цей ефект більш помітний.

При переключенні з третьої на четверту, на 4500 обертах, прискорення на четвертій буде значно меньшим, це факт, адже на четвертій двигун буде працювати десь на 3200, видаючи в районі 48 кінських сил, тоді як на 4500 його потужність становить близько 69, а на пікових 6000 обертах становить близько 72 к.с.

Однак, розганяючись на четвертій, в проміжку 3200-4500, прискорення не буде так швидко падати як на третій вище 4500, тому і ефекта "тупизни" можна не відчути. А те що прискорення сильно зменьшилось при переключенні передач, не відчувається, адже це процес не плавний - витискаємо зчеплення, прискорення падає до негативного, тоді на четвертій нас знову "втискає", і після паузи з переключенням, різницю цього втискання можна і не усвідомити.

GlaS написав:

по-друге його ресурс буде не меньш 300 тис кілометрів.

Скоріш за все так. Але якщо в такому режимі стартувати з кожного світлофора, то може дійсно впасти в рази. І, як не дивно, деякі, навіть, скажімо так, досить авторитетні особи, так роблять, і навіть радять іншим (ну, або в минулому так робили). От, наприклад: http://www.autoreview.ru/tests/golf_129/golf.htm
В такому випадку, я б таки побоявся за ресурс свого двигуна, навіть якщо продавати машину з пробігом меньше 100 тис...  dntknw

0

95 Відредаговано Игорь Петрович1 (2015-07-18 10:59:51)

Предельные обороты сжигают мотор быстро,некоторые и до 200000 не дотягивают. Хотя если машину менять раз в три года,то сойдёт. Новый владелец пусть радуется удачной покупке.

Водительское  удостоверение категории А выдано 29.12.1979,категория В открыта 06.02.1988  Pannoniа 250,Jawa 350 12 V ,ВАЗ 21011 ,Dacia logan 1.4 , BYD F3 1.6 , Skoda Octavia 1.8 turbo 4×4 ,Skoda Fabia,Chevrolet lacetti 1.6 , Renault clio 1.4 , Dacia logan 1.6 ,Dacia sandero 1.4 ,Dacia mcv 1.6 ,Daewoo Matiz 0.8, Sym x pro 125
  0

96

Мені здається це діло характера. Хто любить ганяти, буде ганяти, і не важно чи в нього машина на все життя, чи на один рік. А хто не гонщик по натурі, так само не буде ганяти не залежно від того як часто міняти машини.

От, наприклад, я не збираюсь їздити на Логані все життя. Впринципі, я не хочу їздити без гарантії. Тому, якщо життя дозволить, буду міняти машину на третьому році, і пробіг тоді буде, скоріш за все, не більше 30 тис. Так шо міг би крутити бездумно! moto Але не дивлячись на це все, за 2 роки я ще жодного разу не розганявся до 6000 обертів, і ні разу навіть не починав обгін на трасі з третьої передачі - тільки четверта, а частіше взагалі п'ята. Річ у тім, що мене сильно дратує "ричання" мотору. Тому і не кручу його сильно, навіть в місті часто переключаюсь на 2000. Але на крайній випадок, знати як отримати з машини максимум, треба. Хто зна як може скластись обстановка. Якщо буде екстрім, буду крутити 6000 і пох на ресурс - життя важливіше!  crazy_pilot

0
Спасибо сказали: Aprox1

97

Larsen написав:

Річ у тім, що мене сильно дратує "ричання" мотору. Тому і не кручу його сильно, навіть в місті часто переключаюсь на 2000. Але на крайній випадок, знати як отримати з машини максимум, треба. Хто зна як може скластись обстановка. Якщо буде екстрім, буду крутити 6000 і пох на ресурс - життя важливіше!  crazy_pilot

Вот родственная душа! )) Тоже не люблю крутить мотор! Наверно следующая машина будет с дизелем...

ЗАЗ-1102 Таврия (1993) -> Opel Vectra A (1991) -> Logan-2 (2013) 1.2 ГБО
Ban-List: Инноватор, Георгич, Дядя Федор, karakuda78, sdj387jsd, sergiosem, Grey, Александр007 - Ban-List отключен до конца войны.
  0

98

и я такой же))) крутить не люблю, тоже следующая мабуть будет дизель)

Renault Logan NEW 2013, Authentique, 1.6, ГБО
Бортовой журнал
  0

99

Aprox написав:

Тоже не люблю крутить мотор! Наверно следующая машина будет

Nomac написав:

я такой же))) крутить не люблю, тоже следующая мабуть будет

Игорь Петрович1 написав:

если машину менять раз в три года,

во счастливые люди а я вот думаю сколько мне авто прослужит прежде чем я на "украину"пересяду - другой видать уже не будеть ....

0

100 Відредаговано Aprox (2015-07-19 09:05:46)

сяся написав:

во счастливые люди а я вот думаю сколько мне авто прослужит прежде чем я на "украину"пересяду - другой видать уже не будеть ....

Да ладно, даже за подуставший логан (когда он подустанет) можно срубить денех, которых хватит на свеженький бодрый сенс! ))) А уж таврий вобще можно пучок купить! )) Так что до "украины" еще далеко! )))

ЗАЗ-1102 Таврия (1993) -> Opel Vectra A (1991) -> Logan-2 (2013) 1.2 ГБО
Ban-List: Инноватор, Георгич, Дядя Федор, karakuda78, sdj387jsd, sergiosem, Grey, Александр007 - Ban-List отключен до конца войны.
  0