Тема: EMERGENCY!!! Перша невідкладна допомога до прибуття швидкої.
По праву лікаря відкрию тему.
Обговорюватимемо питання невідкладної доклінічної допомоги.
Прошу тут писати лише про екстренну допомогу: травми, серцеві напади, кровотечі, втрати свідомості, обструкції (перешкоди диханню) і т.і.
Почнемо з автомобільних питань.
[merge_posts_bbcode]Added: 2017-02-01 12:23:40[/merge_posts_bbcode]
Перше і саме головне, що потрібно мати в автомобільній аптечці.
Коже її планує для себе, є наказ, де оговорюється склад аптечки, але він мені не подобається і думаю, що там багато зайвого. Амбушка, наприклад. Хто нею користуватись вміє? І як нею користуватись без маски чи повітровода. Ну то таке.
1. Бінти. Абсолютно не обов'язково стерильні. Бо в момент накладання їх нестерильними руками на нестерильну рану вони все одно стають не стерильними.
2. Джгут кровоспинний і (саме "І") пасок невеликий.
3. Господарське мило. Забруднену рану бажано промити. І господарське мило це перший і найголовніший засіб. Перекис водню я категорично не рекомендую через неможливість створити в машині умови для її зберігання. Йод чи бр.зелений абсолютно зайві, бо нічого особливо корисного не зроблять, а іноді навіть зашкодять (йод може викликати опіки). Є кращі засоби в індивідуальних контейнерах.
4. Пластир простий, пластир з підкладкою для заклеювання простих ранок (після обробки милом).
5. Бажано мати сухі серветки, але це не обов'язково в аптечці. Річ сама по собі корисна.
6. з медикаментів - аспірин, нашатир, нітрогліцерин (обов'язково слідкувати за терміном придатності!!!). Щось для себе (знеболююче, антацид, тощо.)
7. Бажано мати гострий ріжучий інструмент. Але це не тільки для аптечки.
8. ОБОВ'ЗКОВО гумові рукавички. Бо іноді прийдеться надавати допомогу незнайомим людям і власна безпека на першому місці.
Наче все. Повторюсь - це найнеобхідніше. Якщо ще щось пригадаю - допишу. Ну і ваші роздуми з цього приводу.
New Koleos Dynamique Pack1 2.5 CVT - був.
Skoda Octavia 1.4 MT - є.