Для тих кому це може бути важливо! А саме, власникам БПЛА від 250 гр до 20 кг.
Державіаслужба стала різко заклопотана, щоб настригти бабла з власників БПЛА (бачите, віршами заговорив):
http://tehnot.com/gosaviasluzhba-predlo … v-ukraine/
Поки що на стадії обговорення, але "компетентність" учасників зашкалює. Ініціатори пропонують реєструвати БПЛА, та обмежити радіус і висоту польоту відповідно до 500 і 120 м. Один з "противників" обмеженнь пропонує використовувати замість терміну "дозволений радіус польоту в метрах" інший термін, а саме - "зона прямої видимості" (без конкретики в одиницях виміру). На мій погляд така позиція ще більш шкідлива аніж сама ініціатива поборників регуляції, бо в місті зі щільною застройкою або в лісі ця зона буде складати 30-50 м в радіусі, а на відкритому просторі я навіть зі своєю далекозорістю на 500 м вже втрачаю з поля зору предмет такого розміру. Також, що тоді завадить поліціянту тупо арештувати будь-який БПЛА зі словами: "Та я в упор нічого не бачу - ти використовуєш БПЛА в зоні прямої видимості 0 м. Привіт сім'ї!".
Українська регуляція - ненажерлива тупа с_ка...! І сюди простягла свої загребущі руки!
Колишній логановод, але завжди логанолюб. Зараз на Megane-II.
0