1 Відредаговано Basilio_Cat (2018-05-08 15:48:53)

Тема: Азірівська міва.

Хочу начать эту тему в связи с часто возникающими вопросами относительно правильности произношения украинских слов. Сюда относятся как суржик, неправильное ударения так и откровенно "азірівські" слова. Например проходящий месяц многие называют листОпад, хотя в словаре листопАд. Но есть много чего и не найдешь в словарях.

А как правильно в произношении ремень безпек( ̶i̶)и чи паси безпек( ̶i̶)и?

Dacia 1.4 Ambience 08 года ГБО Вариатор БК Мультитроникс
  0

126

Re: Азірівська міва.

Треба вже для громадян  України зі східних областей курси відкривати: українська, як перша іноземна.

Слухайте більше гаражних майстрів: вони зовсім не зацікавлені, щоб ви почастіше до них приїжджали.
  -1

127

Хтось,

Хтось написав:

Треба вже для громадян  України зі східних областей курси відкривати: українська, як перша іноземна.

так точно как и из присоединенной галичины а то они на своей галычанськой мишанке разговаривают , а добрые украинцы и понять их не могут .

0

128

сяся написав:

Хтось,

Хтось написав:

так точно как и из присоединенной галичины а то они на своей галычанськой мишанке разговаривают , а добрые украинцы и понять их не могут .

Сумніваюсь, що людина, котра не володіє українською, може оцінити чистоту мови галичан.

Слухайте більше гаражних майстрів: вони зовсім не зацікавлені, щоб ви почастіше до них приїжджали.
  0
Спасибо сказали: Basilio_Cat, Larsen2

129 Відредаговано сяся (2018-05-06 19:14:22)

Хтось, а хто не володіє ? у нас на форуме , помоему все , разве боты иногда российские заплывают , те да , не в полном обьёме .

0

130

сяся написав:

а добрые украинцы и понять их не могут .

сяся написав:

а хто не володіє ?

Последовательность? Не, не слышал. (

Dacia 1.4 Ambience 08 года ГБО Вариатор БК Мультитроникс
  1
Спасибо сказали: сяся1

131

сяся написав:

Хтось, а хто не володіє ? у нас на форуме , помоему все , разве боты иногда российские заплывают , те да , не в полном обьёме .

Иногда и украинские бывают. Троли.

0

132 Відредаговано Игорь Петрович1 (2018-05-06 22:38:49)

Якщо ти українець,то як ти можеш цуратись мови своїх предків  та не знати її. Якщо ти іншої нації,то в быту говори как хочешь. Якщо в падло вивчити мову,то сиди тихенько со своим мнением,ніхто тебе чіпати не буде.

Водительское  удостоверение категории А выдано 29.12.1979,категория В открыта 06.02.1988  Pannoniа 250,Jawa 350 12 V ,ВАЗ 21011 ,Dacia logan 1.4 , BYD F3 1.6 , Skoda Octavia 1.8 turbo 4×4 ,Skoda Fabia,Chevrolet lacetti 1.6 , Renault clio 1.4 , Dacia logan 1.6 ,Dacia sandero 1.4 ,Dacia mcv 1.6 ,Daewoo Matiz 0.8, Sym x pro 125
  1
Спасибо сказали: GENAULT, сяся2

133

сяся написав:

а хто не володіє ?

О! Вітаю! В тебе вже українська клавіатура запрацювала? Чому ж і надалі продувжуєш російською писати? dntknw

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0
Спасибо сказали: GENAULT1

134

Larsen, у меня давненько уже клава работает - на этом форуме ребята подсказали как включить . По языку - ещё в институте я вступительные сдавал на украинском , сейчас пользуюсь тем языком на котором комфортнее общаться , жду пока устаканится грамматика и правила с языком в этой стране тем более что многие сейчас путают между собою украинский язык и державну мову ,
По теме : на сейчас лидер по использованию  Азірівськой мівы несомненно ВрИО министра здравоохранения .

0

135 Відредаговано Larsen (2018-05-07 09:21:51)

сяся, так що ж це виходить? Ти вводив нас в оману коли писав наступне?

сяся написав:

MACK,  не пишу по одной причине - у меня паставили в компе русский либо английский 

Тепер вже причина не одна?

сяся написав:

если тебе важно что  б я с тобой общался на украинском то это запросто

Мені ДУЖЕ важливо щоб ти спілкувався українською. Зможеш? Будь ласка.  like

0

136 Відредаговано сяся (2018-05-07 09:56:54)

Larsen, ни в коем случае ведь именно после того поста мне и посыпались советы как подключить укр. шрифт советы в доступном для чайника понимании , Ваших советов там небыло - бо Вы мабуть знэхтувалы моим проханням .
спилкуватыся на укр.мови , особлыво з Вамы - навряд , ось чому : с момента появления Вас на форуме я просил мне не тыкать а обращаться вежливо , Вы игнорировали мою просьбу и после этого просите меня о каких то уступках в написании постов .
Хотя считаю Вас своим товарищем и другом ( пока виртуальным ) но " Платон мне друг , но истинна дороже
ну и это тоже :

сяся написав:

жду пока устаканится грамматика и правила с языком в этой стране тем более что многие сейчас путают между собою украинский язык и державну мову

что интересно всплеск в этой теме начался с поста

Хтось написав:

lukis, вот правильно мне подсказал:

lukis написав:

Иногда и украинские бывают. Троли.

Хтось, - ни откуда чел. ни номера моб . ни мыла то не бот случайно ? а то я не сильно в этом разбираюсь уже в какой то теме по электрике рассказывал боту как лямпочку менять пока более сведущие не просветили.

0

137

сяся написав:

Ваших советов там небыло

Як би я не намагався, навіть Я - не супермен lol, не на все встигаю відгукнутись, і не завжди можу. Хоча ти добре знаєш, що я завжди радий допомогти. Правда?

сяся написав:

Вы игнорировали мою просьбу и после этого просите меня о каких то уступках в написании постов .

Так ти ж сам запропонував! Я жодного разу нікому не пропонував звертатись на "ви", якщо це йому подобається, правда? А ти запропонував писати українською, а тепер викручуєшся щоб цього не робити. Ну не серйозно так. smile

сяся написав:

ну и это тоже :

А це що, нова проблема? Коли ти пропонував писати українською, тебе не хвилювало це уявне устаканювання правил?

0
Спасибо сказали: Basilio_Cat1

138

Larsen написав:

Як би я не намагався, навіть Я - не супермен , не на все встигаю відгукнутись, і не завжди можу. Хоча ти добре знаєш, що я завжди радий допомогти. Правда?

Да ! Вы парень отзывчивый , ну и тупоупрямый - до сих пор тыкаете ,

Larsen написав:

ти запропонував писати українською,

это в каком посту ? сноску дайте , мо вы чего то не поняли или я недостаточно доступно написал .

0

139

сяся написав:

это в каком посту ?

https://www.logan.in.ua/forum/post606869.html#p606869

сяся написав:

если тебе важно что  б я с тобой общался на украинском то это запросто

0

140 Відредаговано сяся (2018-05-07 11:30:25)

Larsen,  так Вы шо MACK, ? по моему там диалог с ним шёл и мы лично знакомы и договорились на "ты"
кстати чуть ниже сноски Вы отказались мне помочь в установке укр.шрифта ещё и обхамили , так шо не передергивайте факты , тем более что Вы и так в выиграшном положении - знаете немного украинский , немного держаный , чуть чуть российский и лучше чем вышеперечисленные английский , прекрасно владеете компом , ездите на классном авто , при желании можете помочь равнятся можно на Вас , в одном подтянутся нуно Вам- в культуре и вежливости и уважении к оппонентам ( не только в моём лице ) , тут ещё есть форумчане пострадавшие от Вашей несдержанности , мягко говоря .

0

141

сяся написав:

Larsen,  так Вы шо MACK, ? по моему там диалог с ним шёл

Так значить з МАСКом ти готовий спілкуватись українською, а зі мною ні?! Це що, така витончена форма дискримінації? От я зі всіма спілкуюсь на "ти", нікого не дискриміную, а ти таке!!! І це після всього!!!!!! Короче образив до глибини душі...  grater  grater  grater

ЗИ А я просто не вірю що ти вмієш. tongue

0

142

Не ну на мои слёзные просьбы - ноль внимания , а я тут должен стелиться ? Хочеш шото получить спершу отдай , как можно уважить чел. который не уважает твои просьбы ? и ещё и " здівається" -

Larsen написав:

спілкуюсь на "ти",

0

143 Відредаговано Larsen (2018-05-07 12:08:24)

сяся написав:

Не ну на мои слёзные просьбы - ноль внимания , а я тут должен стелиться ?

Ти просиш неможливого, а я прошу те, що ти сам запропонував.
Зрозумій, якщо я на твої сльозні прохання почну тебе величати по панськи, тоді я тим самим ображу всіх інших, з ким я спілкуюсь на "ти". Так само ти ображаєш мене, пропонуючи спілкуватись українською з МАСКом, але не зі мною. Крім того, з друзями на "ви", не спілкуються. Якщо ти не хочеш щоб я вважав тебе другом, це ще більше образливо для мене...  grater

сяся написав:

Хочеш шото получить спершу отдай

Мало віддав? А що ти "віддав" мені? Хоч раз, хоч колись? На які мої прохання відгукався? "Абидна, панімаєш"....  grater

сяся написав:

как можно уважить чел. который не уважает твои просьбы ?

Це тіпа я твої прохання не поважаю? Знову ображаєш...  grater  grater  grater

ЗИ Ти ж чудово знаєш що я завжди радий тобі допомагати. А якщо почнеш спілкуватись українською, уяви як збільшиться це моє бажання! upp

0

144

Заканчиваем флуд !  g_hosp
сяся, Larsen,  - выясняйте, пожалуйста, в личке такие вопросы

Счастье, это когда тебе все завидуют, а нагадить не могут !!!
FAQ по Dacia Logan (MCV) и по форуму
Как загрузить картинки на форум
Hyundai Accent 2007 1.6 AT
  0

145 Відредаговано Larsen (2018-05-07 12:19:32)

Zevs, так тема ж мову. От я намагаюсь переконати товариша нею користуватись. Хіба ж це флуд? angel

-1

146

Larsen написав:

так тема ж мову. От я намагаюсь переконати товариша нею користуватись.

Larsen,  ну никак не ожидал шо Вы меня будете переконувати корыстуватысь Азірівською мівою
Larsen, не поважаешь товарисч меня , неповажаеш , эх а щэ другом вважав , злой Вы.

0

147 Відредаговано Larsen (2018-05-07 13:14:56)

сясяlol
Короче кажучи, українською писати ти не будеш. А жаль...

0

148

Larsen, нэхай будэ грэчка .

0

149

сяся написав:

Larsen, у меня давненько уже клава работает - на этом форуме ребята подсказали как включить . По языку - ещё в институте я вступительные сдавал на украинском , сейчас пользуюсь тем языком на котором комфортнее общаться , жду пока устаканится грамматика и правила с языком в этой стране тем более что многие сейчас путают между собою украинский язык и державну мову ,
По теме : на сейчас лидер по использованию  Азірівськой мівы несомненно ВрИО министра здравоохранения .

"Клава" - це якою мовою? "Устаканится" - це якою мовою? Ви шановний в своєму оці колоду не бачите, а до українців прискіпуєтесь. Так прямо й скажіть, що муляє вам українська мова, навіщо усі ці облудні промови?

0
Спасибо сказали: Larsen, Basilio_Cat2

150

Хтось, чем я к украинцам пристаю ? охота пообщаться - для начала профиль заполните , что бы за бота не принимали Я, я Вам не мешаю писать как Вам хочеться , вот только это :

Хтось написав:

Треба вже для громадян  України зі східних областей курси відкривати: українська, як перша іноземна

годится для сподвижников Алоисовича , поаккуратнее в выражниями

0
Спасибо сказали: Сарданапал1