Re: Следующий автомобиль
практично не їде 150 км/год
Ну я ж не про відчуття говорю. 150 він їде, адже максимальна в нього 165. Та й 1.4 двигун ну нічим не слабший за 1.2, а на 1.2 я реально 160 їздив, значить і 1.4 на 150 їде. Як би це не відчувалось.
Бо до тих 150 треба розганятись дуже довго і нудно
А мова не про розгін, а про підтримання швидкості. До 120 розганятись можна на 5-й, навіть на 4-й, а потім перейти на 6-ту, і рівномірно рухатись без розгону.
Тобто, якщо б шоста і була, використовувати її можна було б в дуже рідких випадках, бо на ній в машини еластичність і динаміка була б відсутня взагалі, довелося б переключатись униз при найменшому уповільненні руху.
Так, але такі випадки бувають. Ну, принаймі мені не раз хотілося перейти на наступну передачу. Просто коли такі умови виникають, то рух на 5-й ну дуже неприємний. Хоч це і не часто буває.
, виробник би поставив 6-ступку (або зменшив передаточне на 5-й), щоб рекламісти могли всім потенційним покупцям розказувати - бачте, яка в нас машина крута, з двигуном 1.2 їде 200 км/год
Очевидно порахували що шестиступка не окупилась би маркетинговими перевагами. А зменьшення передаточного на 5-й не збільшило б, а навпаки зменьшило б максимальну швидкість, правда знизило б оберти на високій швидкості. Річ у тім, що 5-та і зараз овердрайв, на ній 1.2 не може досягти обертів максимальної потужності. Щодо 200км/год, то для цього недостатньо двигуна. На 200 км/год треба майже в 2 рази більшу потужність ніж на 160. Якщо 1.2 на 160 вже десь біля 90% потужності використовує, то щоб розігнати його до 200 км/год, теоретично треба не меньше 130 кінських сил. Та і підвіска на такі швидкості не розрахована, а почнеш міняти, і вже вона не буде такою народно улюбленою для їзди по дорогам третього світу... Короче високі швидкості це просто не та ринкова ніша на яку Рено позиціонує Логан. Тому і коробка розрахована переважно на міський рух, а траса діло другорядне.
Але такого нема - не їдуть Логани більше 140 км/год, не тягнуть їх двигуни, як 3-літрові "шістки", тому й коробка стоїть саме така, яка дозволяє реалізувати невеличкий потенціал слабенького двигуна.
Во, і я про це. Але шоста потрібна не для збільшення максимальної швидкості, а для покращення характеристик на тих швидкостях, на яких Логан їде доволі впевнено, десь в діапазоні 110-130км/год. Як я вже казав, збільшити максимальну швидкість шоста передача не може впринципі, адже п'ята вже і так овердрайв.