Трохи поворушу тему.
Давайте про кір. Він зараз голову підняв. Може комусь буде корисно.
Отже - КІР вірусна хвороба, яка передається повітряно крапельно. Кір дуже заразна хвороба. Якщо на кір захворіє якась дитина в домі, то захворіють всі вразливі люди, імунітет яких до вірусу слабкий.
Кір по латині - морбіліс, тобто "хвороба". Називають його так, через те, що при кору можуть бути всі відомі симптоми хвороб - температура, висипка, ураження різних органів, ураження слизових, біль, нудота, діарея і ін.
Починається все на 3-5 день контакту. Слабкість, кволість і підвищується тепература. Вона не просто підвищується. Не рідко до 40-41. І тримається довго. І дуже слабо збивається ліками. Я у 28 років перехворів на кір. Температура 41 у мене трималась 6 днів. Вдавалось її збити в/в препаратами на 2-3 години і потім все заново. Звісно організм страждає від зневоднення, інтоксикації - ти не можеш пити, бо тебе вивертає, ти не можеш ходити, бо низький тиск, ти не можеш сходити в туалет, бо ти нічого не їсеш і не п'єш. Слабкість настільки сильна, що навіть не можеш сфокусувати зір.
Тоді можна побачити а слизових рота червоні плямки. Це перша ознака кору. Але не завжди можна їх побачити і вони достатньо швидко зникають. Але це найзаразніший період кору.
Далі йде висипка на шкірі. Спочатку на голові, потім нижче і нижче. Чим нижче спускається висипка, тим важчий перебіг. Я був в плямах з голови до п'ят. Кожний етап висипки супроводжується новими і новими підйомами температури. Часто пишуть про світлобоязнь, кон'юнктивіт, але це не обов'язковий симптом. Головне - висипка і її етапність.
Висипка на вигляд різна: від червоних плям до крововиливів (т.з геморрагічний кір). Я саме на нього і попав. В кінці висипного періоду я був схожий на леопарда. Ці крововиливи можуть бути не тільки на шкірі, але й і у внутрішніх органах, мозку...
Значно знижується імунітет. Тому часто до кору приєднуються бактеріальні проблеми. У мене була пневмонія. Спочатку вона була вірусна, потім під'єднались бактерії.
У цей же період можливий розвиток найнебезпечнішого ускладнення кору - енцефаліт і менінгоенцефаліт. Тобто запалення мозку і оболонок мозку. Померає від нього 40% хворих. Виникає 1 на 1000 випадків кору.
Після закінчення висипного періоди людина перестає бути заразною на 100%
Що робити?
Якщо був контакт при появі симптомів - в інфекційну лікарню. Вас відокремлять в бокс, заклеють вікна і двері щоб не заразили всю лікарню. Це необхідна міра для своєчасного виявлення (не дай Боже) ускладнень. Плюс в/в дезінтоксикація.
Специфічного лікування не існує. Тільки симптоматичне. Тобто відновлення водного балансу, охоронний режим при важкому перебігу, антигістаміни, дієта. А при бактеріальних ускладненнях - антибіотики.
Легкий кір теоретично можна лікувати на дому, але в умовах ізоляції від оточуючих і під контролем медперсоналу.
Альтернативи щепленню від кору для профілактики не існує.
Dacia Logan Ambiance 1.4 був.
New Koleos Dynamique Pack1 2.5 CVT - був.
Skoda Octavia 1.4 MT - є.
0
Спасибо сказали: kiyn73, paveldne, az74, Evgenий, Bob3000, Clone-77, сяся, ПЕТРО, MACK9