Re: Какой программой пользуетесь в GPS-Навигаторе?
Вставлю свої 5-ть копійок
Стосовно штатного навігатора, вбудованого в MediaNav: на мою думку, він досить годний для використання, але з маленькими нюансами.
Знову таки, як на мене, ці нюанси не настільки критичні, щоб називати цей навігатор повним лайном. Він свою роботу виконує, він Вам побудує маршрут від точки А до точки Б, він Вас проведе по цьому маршруту.
Під час руху в нього нормальні і адекватні попередження голосом про майбутні необхідні маневри, про те яку полосу треба зайняти, сигналізує про перевищення швидкості.
Запам’ятовує Ваші фінішні точки, які ви шукали. При наступній поїздці не треба шукати, просто обираєте точку з історії поїздок.
З’їхали з маршруту – він досить швидко перераховує новий. Тупняків, затиків, глюків я в ньому не бачив.
В принципі в ньому все норм. Я його спецом тестував по Києву приблизно з тиждень.
Тепер про нюанси, вони більше відносяться до комфортності користування, але ніяк до неправильності його роботи:
1. Не зручно набирати адресу (це всі знають). Українською мовою ніж майже нічого не знаходить, а ось на латиниці набирати адресу, а потім це шукати точну назву з пропонованого списку і не зручно і не кожен про це здогадається.
2. Хоч в мене і останні мапи залиті, все одно буває він не знає про деякі номера будинків, особливо про ті що знаходяться на перетині вулиць і мають номер як 5/11
3. Є нюансу при веденні по маршруту. Приведу реальний приклад. По дорозі на роботу в мене частина маршруту проходить від Подолу до моста Патона по набережній. На цьому відрізку навігатор робить дві «помилки». Вони не приводять до сходу з маршруту чи в тупик.
Але можуть збити з пантелику. Перша: при приближені до моста Метро зі сторони Подолу навігатор пропонує триматися правіше і веде по смузі яка потім має розгалуження – прямо до моста Патона, праворуч на дніпровськи схили. При цьому є ще дві прямі смуги прямо до моста Патона, по яким я і їду далі, але вони залишаються лівіше. Навіщо він так робить не зрозуміло. Але навіть по пропонованій ним смузі він далі веде правильно - прямо.
Друга «помилка» - перед розв’язкою біля моста Патона. Я тут повертаю праворуч до нашою «залізної баби». Так ось тут навігатор веде праворуч, але на естакаду, де стоїть знак що з 7:00 до 10:00 рух по цьому виїзду на естакаду заборонено. Перед цим заїздом на естакаду є дорога праворуч, він про неї знає, її малює, але по ній не веде. Але, знову таки, напрямок руху вірний і приведе Вас до фінішу.
Резюмую: штатний навігатор – це звичайний off-line навігатор зі своїми плюсами і мінусами. До фінішу доведе, не Сусанін
Що до Google Maps – він просто значно комфортніший і гнучкіший:
+ показує затори
+ пропонує альтернативний маршрут з урахуванням заторів
+ за потреби може супутникову карту Вам показати
+ легкість набору адреси
+ голосовий набір адреси
+ може ще щось корисне, але зараз не згадаю
Я в авто ним користуюся не чисто на смартфоні, а завдяки підтримці штатною головою Android Auto, підключаю смартфон до голови через шнурок і на екрані вже тицяє на кнопку Google Maps.
Розхвалювати його не буду, бо і так всі його знають і юзають.
Але є одна фігня в обох цих навігаторах, але мене бісить: як тільки вмикаєш ближне світло, вони примусово переходять в «нічний режим». Примусово назад в «денний» вже не переведеш.