Тема: Sandero Stepway 0,9 бензин (90) MT5 2WD (Червоний гранат) Life+
Сьогодні подолав позначку в першу 1000км...
З салону АрмаМоторз виїхав місяць тому.
машина на момент продажу коштувала 364 569грн
кредит 50% на 2 роки. Цікаво буде порівняти коли виплачу - скільки складе переплата і якою буде на той момент вартість авто в салоні.
До цього 14 років за кермом Sens 1.3, тому всі порівняння саме з цією моделю.
Сенс досі не продав. Тому цей місяць сідав за кермо то Степвея то Сенса, весь час порівнюючи їх.
спершу про плюси Деу.
мені весь час говорили що висока посадка це круто. Я не згоден. Мені значно більше подобається еизьке напівлежаче положення як в спорткарах. Ніж сидіти десь нагорі розкачуючись в боки наче в кабіні вантажівки. Але це виключно суб,єкивне.
у поведінці двигунів нічого спільного. МеМЗівский 1.3 реагує на найменше торкання до педалі газу, миттєво зриваючись з місця. Але потім дуже неохоче розганяється. Двигун з Рено навпаки - наче сонний. На "газ" реагує з сильним запізненням. Зае коли за секунду-дві турбіна розкручується він наче прокидається і стає дуже жвавим. За місяць я так і не звик до цієї різниці. Зае зараз після Рено сав більш різкіше наикати на акселератор в Сенсі. І виявляється цей кволий дід вміє стартувати з пробуксовкою!
Коробка на Сенсі краща. В плані динаміки, а не надійності. У Рено перша та друга дуже короткі. Треба дуже динамічно розкручувати двигун. Зате на 3-4-5 їздити одне задоволення.
Є одна проблемка... У Рено 5-та передача там де у Сенса задня. і навпаки. Але проблема навіть не уцьому. А у ому що у Сенса є блокування випадкового вмикання задньої, а у Рено такого нема. Розганяєшся на шосе до сотні, вмикаєш 5-ту передачу, точніше намагаєшся це зробити і чуєш дуже неприємний скрегіт в коробці, бо ти за звичкою мало не врубив на великій швидкості задню...
На Степвеї викатав трохи більше одного бака. БК показує середній розхід 6,2л на сотню. Це по місту. І це я ще не звик до нового авто. тому є сподівання що буде ще менше.
Це я вже перейшов до плюсів Рено.
Плюсів безумовно більше у Рено. Їх і описувати мабуть не доречно. Нова машина, купа опцій яких в сенсі не було в принципі, починаючи від кондиціонера закінчуючи мультимедією, блютузами та електростеклопідіймачами.
Загалом новою машиною задоволений. Хоча трохи і ностальгую за старим Сенсом