Тема: Мобільні історії. Приєднуйтесь до історій.
Якось у Фейсбуці надибав тему з хештегом #мойпервыймобильник
І тут раптом як почав пригадувати!!!
Перший у мене був Ericsson GA 318
Такй собі горіхолам, що навіть не міг відсилати СМС! В ті часи навіть вхідні були платні (1,5 грн./хв). Тому розмови були дуже короткими і змістовними.
Потім - легендарна Nokia. Номер навіть називати не буду - не потребує.
Після Ерікссона це був космос. СМС, більш ніж 1 строка екран, рінгтон можна самому записати, заставку намалювати, змійка...
Грався я ним роки зо два. І захотілось мені чогось кольорового.
І був Siemens C60
Зроблений у Угорщині апарат показав себе не з кращого боку. Задня кришка щільно не прилягала і постійно вискакувала. Кнопки натискались досить непевно, треба було багато разів натискати, щоб вискочила таки цифра. З цифрами то ще більш-меньш. А от набирати СМС то була мука. Але там вже була поліфонія! І це мене тішило.
Пройшов рік. Насолода від кольору і поліфонії зменшилась, а роздратування клавіатурою росло. Тому я навіть не пригадаю, куди я дів той Сименс. На заміну йому прийшов перший телефон "бізнес" сегменту. Правда б/в.
Це був Siemens SL45i
прикольний був телефон. Вперше з плеєром. Можна було музику слухати, календарик, органайзер. Але найголовніше - контакти. Можна було записувати не тільки ім'я і телефон, а багато-багато іншої інформації.
Потім настав час б/в телефонів.
Nokia 7260. Нічим особливо не запам'яталась, окрім того, що швидко облазили кнопки. Це перший телефон, де я навіть клеїв на них скотч, щоб хоч пару місяців протримались. Після третьої заміни кнопок я його позбувся.
Перший справжній камерофон.
Nokia N90.
Величезна калоша, без вібро, на сімбіан (також вперше з ОС). Досі пригадую її з ностальгією. Не дивлячись на всі свої недоліки - дуже подобалась камера якою можно було крутити й хоч ззаду знімати. В кармані його носити не зручно, але все одно симпатично. Одне лиш мене дивувало - заявлена оптика Цейс, яка прикрита кришечкою з оргскла.
Але чомусь я його продав. Вже й не пам'ятаю.
Потім був час нічим не особливі Самсунг Е250 (перший мій слайдер)
СониЕрікссон J230 - новий, яки прослужив найменше (3 місяці і помер)
Наступний етап - сенсори.
В LG на той час були досить вдалі телефони і мій перший сенсор - lg kf510
Сенсорним в повній мірі він не був. Але по дизайну дуже приємний. З ним трапився казус. Через 2 тижня експлуатації упав у чашку кави. Одразу витяг його, вийняв батарею і просушив. Потом увімкнув. І ситуація була невтішна. Слайдер залип від цукру, на екрані ка зна що. Коротше - смуток. Розібрав, промив під проточною водою, підсушив дні 3. Зібрав - працює! Працював ще років 2.
SonyEricsson K550i (Cybershot&Walkman)
Саме так - 2 в 1. Шляхом зміни прошивки камерофон перетворювався у Волкмен. Дуже класний був апарат. Вкрали, паразити.
Перший справжній тачфон (правда без ОС)
LG KM900 Arena.
Запамёятався тим, що на нього було купа прошивок з різними варіантами оформлення. Після одного з прошивань перетворився на цеглину. Камера була не погана. Деякі фотки формату А4 є ще й досі.
Перший двосімочний телефон LG GX 500.
Ну просто двосімочний, який працює від батареї 5-7 днів. Просто недосяжна розкіш!!! Працює і досі у мене, як робочій запасний.
Перший смартфон.
НТС HD2
Хороший апарат, але батарея сідала швидко і грівся. Продав.
Дали щось перемкнуло на Apple.
Перший екземпляр Iphone 3gs. Залочений. Змушений був вивчити джейлбрейк. Набридло включати його через комп.
Потім Iphone 4s. Після нього вже п'ятого не захотів - п'ятий не сподобався.
Цей продав, бо виникла потреба ще в одному двосімочному. На той період і по сьогодні маю 4 номери
Перший.
Купив Леново Р770
Один з найбільш глючних. Продав через пів-року.
Другий.
HTC One DualSim
Думав, що НТС не робить хлам. Помилився дуже сильно. Ван дуал сим це саме хлам. Від камери до батареї. Грівся, що вебасто!!! Здох при заміні камери.
Перший фаблет
Xiaomi Redmi Note.
Прикольний. Як навігатор використовував. Але Андроід 4.2 мене не влаштував - продав.
Повернення до Соніерікссон
SonyEricsson Xperia Arc
Хороший був телефон, але якийсь "слизький". Випадав з рук неймовірну кількість разів. Але працював справно. Продав, коли морально застарів.
Потом мене чогось потягло на Ожинку.
BlackBerry Storm 9530 б/в. Взяв для проби.
Нажаль у нас нічого, крім подзвонить з нього нічого не можна зробити. Жорстка прив'язка до BIS.
Але якысть самого девайса і деякі нестандартні рішення на ББ крапку не дали мені поставити.
BlackBerry Z10.
Вони дійсно вміють робити девайси. Маркетінг ні в дугу.
Все не погано, але мала програмна база і відсутність можливості писати українською (вірніше є, але коряво), незрозумілі кодування символів... Все це погано. А от сам телефон навпомацки дуже класний. І немає прив'язки до BIS.
Але ще працює, правда не в мене.
КАМЕРОФОН.
Nokia Lumia 1020 з камерою 41 МП.
Трохи маркетологи збрехали. Насправді 36 МП у форматі РАВ і 5 - JPG. Разом 41. Але фотки дійсно достойні.
Продав через неможливість стандартно обновити до Віндовс 10. тільки через Інсайдер
Ну і що є зараз.
LG G3 DS
Потужний двосімочник, з 4К екраном (на кой такий треба - невідомо!). Заряд батареї споживає активно. Гріється під час роботи до 65 град. в ділянці процесора. Камера - на 4.
Microsoft Lumia 950XL DS
Аппарат - майже комп.
Камера на 5, не дивлячись на 2 сімки і активне користування батарейки на 2 доби вистачає з головою. Зарядка USB Type C. Мінуси - програмне забезпечення. По апаратному забезпеченню і радіомодулю питань немає.
HTC ONE M8.
Купив, відверто кажучи навіть не знаю для чого. Вірніше хотів відмовитись від однієї з сім карт і одного двосімочніка. Але плани змінились, тому і продається (тут також).
P.S. LG G3 DS попав у ремонт. Може вже капец йому.
Тому замість нього юзаю НТС і SonyEricsson Aspen, який мені дістався даром.
Телефон старий, нічим особливо не цікавий на сьогодні.
Так що така історія. Аж самому цікаво було пригадувати.
New Koleos Dynamique Pack1 2.5 CVT - був.
Skoda Octavia 1.4 MT - є.