Навіяно повідомленням Александр007
Я розумію, що у багатьох є сумніви щодо валідності обов'язкових медоглядів, тому всіх закликаю робити це для себе.
Отже часто чую таку фразу - "я хочу повністю обстежитись"
Одразу ж хочу запитати:
1. Навіщо діагностика ВСЬОГО організму?
2. Якщо і треба, то чи стане грошей на все?
Я можу дати направлення на МРТ всього тіла з контрастом, УЗД всіх органів, ЕКГ, ЕЕГ, спірометрію, екскреторну урографію, біохімію з набром яких тільки можна параметрів (і всі дуууже важливі), тести на онкомаркери, гормони (які тільки є), загальні аналізи, ІФА з ПЛР на все, що можна знайти в людини, огляне окуліст очне дно, поля зору, цвітосприйняття), невролог, уролог (якщо ви чоловік) чи гінеколог (якщо жінка, хоча якщо жінка, то і уролог теж). Це і буде комплексне обстеження, а не УЗД і пара аналізів. Чи згодні все це пройти і, головне, чи вистачить фінансів на це?
Можна простіше і правильніше. Якщо Вам ще до 40, то в поліклініці зробіть наступне:
1. Запишіться до сімейного і поясніть, що хочете пройти диспансерний огляд.
Власне що потрібно? Виміряти температуру, артеріальний тиск, пульс. Послухати серце, легені. Помацати живота, постукати по ниркам (С-м Пастернацького). Якщо є скарги - розповісти про них. Від цього залежить подальший рух.
1. Заг.ан.крові, сечі. (можна зробити в приватній лабораторії).
2. Флюорографію. Раз в рік обов'язково.
3. Якщо в родині НЕ БУЛО ранніх смертей від серцевих проблем, або раптових смертей, особливо ничого більше робити не треба, хіба окрім ЕКГ і цукор крові.
4. Жінкам гінеколог обов'язковий.
5. При наявності скарг - додаткове обстеження.
Якщо Вам за 40
Пункти 1-2 аналогічні.
3. ЕКГ. Біхімія крові в складі:
- креатінін, сечовина, цукор крові, ліпіди крові. Окремі види за потребою.
4. Жінкам гінеколог, маммолог, чоловікам - уролог
5. Аналогічно.
Все.
Не старайтесь обманути самого себе обіцянками, що завтра я все зроблю і так кожен день. Почніть перший день відпустки саме з цього.
Адже всі ви знаєте трагічну історію з нашим одноклубником. Не намагайтесь випробувати долю.
Спитайте себе, коли робили флюшку, коли жінка ходила до гінеколога, маммолога.
Вам соромно йти до уролога через ректальне дослідження? Та урологу до лампочки!!! Це лише робота. А приватний ще й гроші отримає. Чи буде краще, якщо раптом виявиться рак простати чи прямої кишки?
Болить серце? Гіпертонія? Запаморочення? Чого чекаємо?
У того водія може бути багато причин знепритомніти! Втома, голод, недосип, проблеми з судинами шиї, голови взагалі, інсульт, інфаркт, тромбоемболія легеневої артерії, раптова зупинка серця, блокади серця, пароксизмальні тахікардії, гіпоглікемія, гіпертензивна криза, кровотеча з виразки шлунку, дпк, будь-яка інша кровотеча в т.ч. геморрой, пухлини, мальформації мозку, пухлини мозку, аневризми мозку, аневризма аортти.
Та дохера причин!!!!
Що б було, якби на шляху буса на тротуарі опинилась молода мама з немовлям. Він би не зупинився, не гальмував. Він безжально давив і нищив. Бо небуло водія фактично за кермом.
Dacia Logan Ambiance 1.4 був.
New Koleos Dynamique Pack1 2.5 CVT - був.
Skoda Octavia 1.4 MT - є.
0
Спасибо сказали: Георгич, Bob3000, Zevs4