526

Re: My New Koleos Dynamique Pack1 from Cherkasy

Larsen написав:

що не варто оптимістично дивитись на заявлене октанове число

Теж саме можна сказати про 95-ий, який, на думку багатьох є тим же самим 92-им плюс присадки.
Я ще на Логані бачив на свічках коричньові нашарування при їзді на 95-му. Тоді я перевагу надавав WOG і Shell. Перевагу надавав першому.
Тепер на Колеосі я ні разу не лив 95-ий і можу показати свічки, які мені поміняли по регламенту на 60 тис. км.
Я їх не викинув, бо вони мало чим відрізняються від нових.

Dacia Logan Ambiance 1.4 був.
New Koleos Dynamique Pack1 2.5 CVT - був.
Skoda Octavia 1.4 MT - є.
  0

527

Doc написав:

Тепер на Колеосі я ні разу не лив 95-ий і можу показати свічки, які мені поміняли по регламенту на 60 тис. км.
Я їх не викинув, бо вони мало чим відрізняються від нових.

А чей 92-й заливаете? Тоже ВОГ и Шелл?

ЗАЗ-1102 Таврия (1993) -> Opel Vectra A (1991) -> Logan-2 (2013) 1.2 ГБО
Ban-List: Инноватор, Георгич, Дядя Федор, karakuda78, sdj387jsd, sergiosem, Grey, Александр007 - Ban-List отключен до конца войны.
  0

528

Зараз на ОККО по різним знижкам. А так, то Авиас, ВОГ. На Шелл тільки пропан

0

529 Відредаговано Larsen (2016-10-30 21:11:48)

Doc написав:

Теж саме можна сказати про 95-ий, який, на думку багатьох є тим же самим 92-им плюс присадки.

Так я ж про це і кажу! Якщо куплю 95-й, то можу отримати 92-й, а на ньому ще мій двигун (і Логановський) по паспорту може їхати. А от якщо куплю 92-й, а він виявиться 88-м, то тут вже халепа. sad

Doc написав:

Це дуже добре що тобі якісний 92-й попадався. Але я на собі таких експериментів ставити не хочу. Краще перестрахуюсь наскільки це можливо. Адже якість бензину залежить не тільки від мережі, а і від конкретної заправки (в цьому я точно на свому досвіді не раз переконався в минулому). Тому останнім часом тільки ОККО, тільки 95 Пульс, і на тій самій заправці.
[merge_posts_bbcode]Added: 2016-10-30 21:11:02[/merge_posts_bbcode]

Doc написав:

Я ще на Логані бачив на свічках коричньові нашарування при їзді на 95-му.

На простому 95-му, чи на преміумі?

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

530

Поновлю опус.
Поки все нормально.
Тільки витрата палива на морозі дебела. Як буде ТО газове треба буде поміняти трійник і трубочки, бо трохи підтікає. Поки просто доливаю ОР.
Мені навіть якось дивно, що ще нічого не поламалось з того часу, коли випаровувач поміняв.

0

531

У  меня кстати точно такой же цвет будет, Сильно маркий?

0

532

lazareff написав:

Сильно маркий?

Ні, не сильно. Нормально.

0

533

Ну и славненько

0

534

Починаю обдумувати варіанти заміни масла і фільтрів у варіаторі.
Росіяни міняють кожні мін.60000 км. У нас чогось ця процедура не передбачена взагалі. Як таке може бути?

0

535

читал, знаю, но не знаю smile)

0

536

На СТО АТЛ цю процедуру роблять за 280 гн, чи 220 точне не пам'ятаю. плюс витратні матеріали.

0

537 Відредаговано Larsen (2017-02-11 14:45:14)

Doc написав:

У нас чогось ця процедура не передбачена взагалі. Як таке може бути?

В Тойоти теж заміна рідини (там не масло а навпаки) в варіаторах не передбачена. Однак існує думка що її часта заміна продовжує строк роботи варіатора. Наскільки це правда, невідомо. Або виробники не кажуть заміняти щоб клієнт швидше влетів в заміну варіатора, або шибко вумні механіки просто збивають бабло на цих непотрібних замінах.

0

538

Larsen, думаю ні те, ні інше.
Є моторесурс авта. Свої 150'000 км коробка точно пройде. А далі офф.сто машину не обслуговують (вірніше регламент до 120000). Але як можна не міняти масло (в моьому випадку), якщо там присутні деталі, які труться (навіть магніт для збирання стружки є)? І як би не казали у будь-якої рідини чи деталі є зношування і т.п.
Тому на 100'000 я таки масло міняти буду.

0

539 Відредаговано Larsen (2017-02-11 16:03:32)

Doc, ну, замінити точно не зашкодить, особливо на 100 тис. Продовжить воно ресурс, чи ні, гірше точно не зробить. smile
А взагалі то в варіатора ресурс 100-200 тисяч, залежно від умов експлуатації, і сильно більшим він не може бути навіть якщо рідину міняти кожен день. Весь обертальний момент передається через фрикціонні елементи - конуси і цеп/пас. І вони від цього тертя зношуються значно швидше ніж шестерні. І продовжити цей ресурс наврядчи можна чим завгодно. Сподіватись що в них закладений значно більший ресурс, який лише вкорочується відсутністю заміни рідини, недоречно, адже цей мінімальний, гарантійний ресурс, не так вже й давно, ледь-ледь, з горем пополам, вдалось досягнути. І якби часта заміна рідини його продовжувала, виробники просто б зекономили на матеріалах, і ввели в регламент регулярну заміну рідини, щоб відходив ті гарантійні 100 тисяч. Адже ніхто не лякається регулярної заміни мастила в двигунах. Раз цього не зробили, значить міняй, не міняй, це мало що змінить.

0

540 Відредаговано Yeka (2017-02-11 18:05:37)

Larsen написав:

або шибко вумні механіки просто збивають бабло на цих непотрібних замінах.

Шибко вумні механіки інфу беруть з сервісних книжок та "мурзілок" які розсилає офам,та друкує клієнтам,у вигляді сервісних книжок, представництво заводу виробника.На попередній автоматичній коробці DP0,яку ставили починаючи з Кліо 1,4 16v закінчуючи Меганами 2 і Сценіками 2 заміна масла передбачувалась тільки при ремонтних роботах зв"язаних з АКПП. На Docовому Колеосі стоїть мотор і коробка від Ніссана.
Така ж коробка і двигун стоять на цій машині- http://australiancar.reviews/_images2/medium/nissan_xtrail_t31_ser1_01.jpg
І на ній,заміна робочих рідин коробки,роздатки,заднього редуктора,заводом виробником пропонується кожні 60т/км.

Dacia Logan 1.6 8V-продано.Renault Mégane II-продано
Honda Accord Tourer 2.4 AT Type S-експлуатується
Citroen Jumpy 2.0i-експлуатується
Dacia Logan 1.6 8V MCV-експлуатується
  0

541

Yeka, значить перший варіант? Рено свідомо запровадило неправильний регламент з метою зниження ресурсу коробки?

0

542

Doc написав:

А далі офф.сто машину не обслуговують (вірніше регламент до 120000).

А далі по колу,то-120 потім ТО-135т/км як ТО-15т/км.
[merge_posts_bbcode]Добавлено: 2017-02-11 17:18:38[/merge_posts_bbcode]

Larsen написав:

значить перший варіант? Рено свідомо запровадило неправильний регламент з метою зниження ресурсу коробки?

Не знаю,але власники DP0 лиха насьорбались. У Кніженка якраз Сценік з такою коробкою.Думаю багато цікавого він би розказав.Зараз у Нісана заміна робочої рідини в варіаторах,з 13 року перенесена на ТО80-90. Власники Жуків і Кашкаїв вже починають отримувати"задоволеня".Флюенси з такими коробками теж починають прозрівать.В першу чергу встряють любителі"подавить вонючку" ремонт такої коробки у спец СТО по АКПП близько 1,5т$

0

543

Yeka, ну те що саме ця модель невдала, не секрет. Питання в тому чи частіша заміна здатна якось компенсувати конструктивно низький ресурс цього агрегату. І, аналогічно, в випадку інших варіторів.

0

544

Larsen написав:

Питання в тому чи частіша заміна здатна якось компенсувати

Робоча рідина це не тільки мащення,а і тиск(шкільний дослід про  голівку сірника і пляшку води памятаєм-

) Потім при правильній заміні,міняють фільтр перед теплообмінником(радіатором).Забитий фільтр=перегрів робочої рідини.

0

545

Yeka, це не відповідь на прокоментоване запитання.

0

546 Відредаговано Yeka (2017-02-11 19:54:13)

Larsen написав:

це не відповідь на прокоментоване запитання.

Рідина не стискається.Якщо в робочій рідині є вкраплення сторонніх матеріалів,енергія втрачається(розсіюється) на стиснення їх,а не на корисну роботу.Ну і абразивний ефект від твердих вкраплень.

0

547 Відредаговано Larsen (2017-02-11 20:26:19)

Yeka, це все зрозуміло. Але це теорія, а мова про конкретний випадок. От дивись, якщо масло в двигун замінювати, в одному випадку, кожну тисячу км, а в іншому кожен день, то ніякої різниці в довговічності не буде. Якщо замінювати, наприклад, в 5 тис. і в 10 тис., то різниця ресурсу може бути, наприклад, 10%, що взагалі не суттєво. А якщо замінювати в 10 і в 20, то різниця вже може бути помітною. Причому все це ще дуже сильно залежить від режиму експлуатації. І теорія нам лише може сказати що часті заміни не зашкодять, але наскільки вони продовжать ресурс, теорія не відповість. Тим більше в випадку варіатора, де ресурс фрикціонних елементів малий сам по собі.

Іншими словами, питання в тому, чи ресурс обмежений втратою властивостей рідини, чи механічним ресурсом фрикціонних елементів. Я не знаю відповіді, але, знову ж таки, теоретично, вона може бути і такою, і такою.

І регламент Рено не зрозумілий. Якщо виробник коробки радить міняти рідину через 60тис., то Рено ризикує отримати зайві гарантійні повернення. Це їм точно не вигідно. Краще додати заміну в регламент, і на ній ще мати додаткові доходи за обслуговування, ну і зменьшити ризик гарантійних повернень. А ні, чомусь так не роблять. В чому прикол?  dntknw

0

548 Відредаговано Yeka (2017-02-11 21:34:12)

Larsen написав:

але наскільки вони продовжать ресурс

В варіаторі стальний ремінь біжить по стальних конусах.Масло після 60т/км нагадує дуже-дуже сильно розведену фарбу"сєрєбрянка". Якщо коробка вже "на колінах" то тим маслом можна фарбувати радіатори опалення,або смердить горілим.

Larsen написав:

В чому прикол?  dntknw

Хз  dntknw
Мій варіант-здешевити обслуговування. Хто купує нову машину біжить на СТО за прайсом  на ТО. ТО,як писав Doc,розписане на 120т/км. 120т/км це 2 заміни рідини в АКПП. 2 заміни рідини це ще +вартість 3-4 базових ТО.  imho2

0

549

Yeka написав:

120т/км це 2 заміни рідини в АКПП.

Та Бог з тим регламентом! Міняти чи ні?
Хоча на 105000 можна біло б внести.
До речі, судячи з розхідних не так вже й дорого.

0

550

Doc написав:

Міняти чи ні?

Однозначно міняй.І хай подивляться наскільки забитий радіатор.

0