Дядя Федор написав:"климат-контроль" ... ни чем не лучше кондея и печки
Кому як. Мені значно краще. Безпека - головне. Тепер практично не відволікаюсь на клімат під час руху. При вмиканні рециркуляції, без клімата, якщо включена пічка, температура в салоні починала сильно рости, треба було відповідно зменьшувати крутилку температури. А літом, та сама біда з включеним кодиціонером, тільки навпаки. При вимиканні рециркуляції - повертати все назад. Причому знову вгадувати де там та оптимальна температура... Клімат це все робить сам. Крім того, помітив що з кліматом ніколи не запотівають вікна в будь-яких обставинах. Без клімата, треба було інколи відволікатись і переключати напрямки, швидкість - все на ходу. Причому що прикольно - все ок, їдемо, спереду шрот - включаємо рециркуляцію, підстроюємо температуру, і тут починає запотівати скло... Починаються танці з бубнами... З кліматом все без проблем. Та навіть в самому простому випадку - починаємо рух, включаємо пічку на прогрів або на охолодження салону, через деякий час, треба це все переключати на режим підтримки температури (зменьшувати вентилятор, зменьшувати пічку, можливо вимикати рециркуляцію, кондей), і це відбувається під час руху. Кожен раз. З кліматом нічого подібного робити не треба. Знову ж таки - безпека.
Ну і крім безпеки, ще є зручність, від якої, звісно можна відмовитись, але заперечувати що це "краще", просто не логічно. Наприклад, швидке відтаювання вікон після стоянки - одна кнопка, а не поворот всіх трьох крутилок, причому з одного крайнього, в інше крайнє положення. Встановлення конкретної температури а не реагування коли вже занадто гаряче чи холодно. Плюс - 2 зони. Це взагалі ніяк неможливо замінити без клімата. Якщо мені жарко, а пасажиру зправа (як правило, коханій), холодно - ніяких компромісів! Кожен крутить свою крутілку і всі щасливі.
Короче, на практиці, клімат більше всього зменьшив моє відволікання від водіння. На другому місці, напевно, датчик дощу.
LogAn 2013 1.2 Authentique ->
Toyota RAV4 2016 2.0 Live
0
Спасибо сказали: karakuda781