226

Re: Самостоятельная настройка ГБО

Oleg Pili написав:

скільки по часу і км в тебе зайняло налаштуваня?

Трейтій рік налаштовує....я другий...  lol1  lol1  lol1

Logan MCV 1.6 2011+ГБО Zenit Pro+OBD, KME Gold, Hana Red, повна шумоізоляція і шикарні сидіння на електриці від Sport BMW+підігрів+компресорна бокова підтрима+ шини Michelin Primacy 4
  0

227

Серинький написав:

Трейтій рік налаштовує....я другий...  lol1  lol1  lol1

Тільки другий поки.
Олег, про адаптації забудь. Майже нікому не допомогли. Сирі вони поки.
По ЕЛМу: якщо тел андроїдний, став Торк. Матимеш завжди перед очима, запам'ятовуєш проблемні режими і потім правиш. Якщо Вінда, то як радили СканМастер. Люба діагн прога якщо вкл запалювання і під'єдналась до ЕБУ, вже покаже параметри. Може довга і була по нулях. Інші параметри змінювались? Тільки на гарячу не виривай блютузку, щоб без мозгів не лишитись.
На клієнтському 1,6, як ти і казав 2,2мм дюзи. По часу, 5 приїздів по 1,5год і біля 100км.
Не викладай скріни на заглушеній.

Blue MCV 1,6 Ambiance 2008  LPG 190Мм (15.08.2017)
  0
Спасибо сказали: Oleg Pili1

228

rk03 написав:

По часу, 5 приїздів по 1,5год і біля 100км.

чому так довго?
[merge_posts_bbcode]Added: 2015-05-29 11:55:12[/merge_posts_bbcode]

rk03 написав:

СканМастер.

Теж радив би йю прогу...багато параметрів і графіки по лямбдам малює.

[merge_posts_bbcode]Added: 2015-05-29 11:56:19[/merge_posts_bbcode]

rk03, ти скоро будеш запчастини ГБО продавати?

Logan MCV 1.6 2011+ГБО Zenit Pro+OBD, KME Gold, Hana Red, повна шумоізоляція і шикарні сидіння на електриці від Sport BMW+підігрів+компресорна бокова підтрима+ шини Michelin Primacy 4
  0

229

rk03 написав:

По ЕЛМу:

Так і є. тел на андроїді, і стоїть ТОРк. Як завів інші шкали показували, а короткострокова і довгострокова 0,0, не показала нічого. Хоча ж я завів двигун на 3 хвилини тільки.

rk03 написав:

Тільки на гарячу не виривай блютузку, щоб без мозгів не лишитись

Не зрозумів. тобто я заглушив, і треба чекати щоб  машина охолола??? Чи просто заглушив і витягнув...?

Логан 1,6 2010 р.в. Laureat був.
Зараз ВАЗ 2102 1979 р.в.
  0

230

Серинький написав:
rk03 написав:

По часу, 5 приїздів по 1,5год і біля 100км.

чому так довго?

rk03 написав:

СканМастер.

Теж радив би йю прогу...багато параметрів і графіки по лямбдам малює.
rk03, ти скоро будеш запчастини ГБО продавати?

5 раз це довго? Собі 2роки і 40ткм.
Мені зручніше коли смарт на приборці, а ноут з газом під правою рукою.
Запчастинами і так масса торгує. В тій ніші затісно.
[merge_posts_bbcode]Добавлено: 29th May 2015 14:59:20[/merge_posts_bbcode]

Oleg Pili написав:

Так і є. тел на андроїді, і стоїть ТОРк. Як завів інші шкали показували, а короткострокова і довгострокова 0,0, не показала нічого. Хоча ж я завів двигун на 3 хвилини тільки.

Не зрозумів. тобто я заглушив, і треба чекати щоб  машина охолола??? Чи просто заглушив і витягнув...?

Завів холодний мотор? Коротка включиться при 20° двига.
Нагарячу це при вкл запалюванні і працюючій прозі. Т-ра мотора ні при чім. Мій елм живе в роз'ємі постійно.

0

231

rk03, це одне налаштування 5 приїздів і по 1,5 години?

0

232

Серинький, поставили газ, чоловік від'їздив 2міс з розходом 11,5л місто, 10 траса і попався мені. 5 приїздів протягом 2 тижнів. Зараз траса 7,5, місто 10,5. Але там Валтек, Аляска і Стаг Еко - обрубок (без термо і тиск- корекцій).

0

233

rk03 написав:

Зараз траса 7,5, місто 10,5

а по бензину сколько было и на седане или МСВ?

MCV-1.6 Ambiance фаза2 2009, ГБО, газовая прошивка
  0

234

rk03, які були основні коригування за всі ці рази?

0

235

Сергію, шо значить основні? Ти ж настройку системи знаєш. Все з нуля, починаючи з чистки дроселя,  накидання хомутів на газові шланги і дюз.
На бензі було 6,5 і 8,5 відповідно.

0

236

Сьогодні спробував ЕЛМ на прогрітій авто. Темп 2 палки, коротка   -20,  довга 4,7. Прогрілась до 4 палок, коротка    - 8,6, довга 9,4.   Коротка постійно стрибає. Довга змінилася раз за 10 хв. Які вони повинні бути при нормально налагодженому ГБО?

Зараз ВАЗ 2102 1979 р.в.
  0

237 Відредаговано rk03 (2015-05-29 23:46:09)

Oleg Pili написав:

Які вони повинні бути при нормально налагодженому ГБО?

Одвічне питання. Не мав ЕЛМа, спав собі спокійно. Воно тобі тре було?
Почитай це:
https://drive.google.com/file/d/0BygEb0 … sp=sharing
тільки у нас LTFT - інверсна (+ це збіднює, - це збагачує) і Торк показує нам трім на сер і вис навантаженнях (без ХХ і низів), STFT така як в тексті вище.
А для загального розвитку ще це:
https://drive.google.com/open?id=0BygEb … authuser=0

0
Спасибо сказали: Oleg Pili, Migen2

238

я так думаю що як налаштовано + 10 % до бензину то нормально!? В мене наприклад так - їзжу так і не парюсь особливо - динаміку на обгін маю сьогодні траса з накатом  6,3 л газу на 100 км при загрузці вантажем по максимуму( перегній курячий!) смла по яйця але тяга нормальна на обгін брав тягне нормально  - газ ОККО , але Коломойський тоже рулить! МЦВ завантажена то казка - корабель що пливе - перевірено не раз ! ( задні аморти Каяба газові!)

Дачія логан МСВ амбієнс 7місць, ГБО, БК, фільтр салону, дороблена трапеція, туманки, рейлінги, тоніровка...
  0

239

Які параметри ти викидаєш на ТОРК? Довга коротка, МАП і час вприску? Натискаєш кнопку газ бензин і дивишся різницю?
Стосовно Торка.  Є планшет на Адроїді. Де качати або взяти нормальну робочу версію?

0

240

Серинький написав:

Які параметри ти викидаєш на ТОРК? Довга коротка, МАП і час вприску? Натискаєш кнопку газ бензин і дивишся різницю?
Стосовно Торка.  Є планшет на Адроїді. Де качати або взяти нормальну робочу версію?

Прогу вроді з 4pda брав.
Коротка, довга, т-ра двига, мап, 1лямбда і УОЗ. Час БФ Торк не вміє, а хотілось би.

0

241

rk03, значить дивишся на МАП і коротку?
[merge_posts_bbcode]Added: 2015-05-30 09:58:02[/merge_posts_bbcode]

Хоча не зручно...хто ж знає скільки там час скільки там вприс в мс... tongue

0

242

Ну чому, мап в спокійному режимі прив'язаний до вприску кривою коеф-ів. От той діапазон мапа, де коротка сильно відхилялась, правимо кривою. А прикинувши т-ру газу від т-ри двига можемо і термокор контролювати.

0

243

rk03, на кой УОЗ?

0

244

Аби при переході на газпрошиву побачити зміни.

0

245

тобто ти записуєш відносно обертів мапу чи яких параметрів?
З прошивною = коли , яку? З Сашою розмовляв?
[merge_posts_bbcode]Added: 2015-05-30 12:20:56[/merge_posts_bbcode]

по Торку - впус у тебе в яких величинах? в мене чомусь ПСі - не зручно... sad

0

246

Серинький написав:

тобто ти записуєш відносно обертів мапу чи яких параметрів?
по Торку - впус у тебе в яких величинах? в мене чомусь ПСі - не зручно... sad

Просто поглядаю, запам'ятовую.
В настройках є вибір од. вимірювання.

0

247 Відредаговано Oleg Pili (2015-05-30 13:55:13)

Обзор Стаг ку бокс байсік, підопитний авт "Газелєксус".  У мене Стаг ку бокс плюс.   Практично те саме.
  Чи варто мені спробувати використати кнопку співзміщення карт. При цьому стираєтся газова, змінюється коефіцієнт, і накатується газова карта по новому... 
Саме це показано на відео із 11.25 хв..  Але на жаль не показано яку ж карту він накатав після даної опційної кнопки...?
Але мене "мучают смутные сомнения", якщо не вийде, то коефіцієнт вже буде збитий, і все прийдеться робити заново  (калібровка, правки по тиску (саме хуже для мене) темп і т.д.)

https://www.youtube.com/watch?v=hDdOHbisvtk

Що думаєте по даному питанню? Чи може все таки спробувати?

ПС. Матеріал по ЕЛМ ще повністю не вивчив. Тільки окунувся, и волоси дибом... Але зробив один висновок... Вся соль налаштування зводиться до того щоб довгострокова була близько  0,0 по можливості, або не вилазила за межі 5%... Це правильний висновок чи ні?
ППС Але в моєму випадку краще подивитися коротку і довгу при їзді на бензі на повністю прогітому двигуні і проїхати хоч би км 20-40, так мислю...?

Зараз ВАЗ 2102 1979 р.в.
  0

248 Відредаговано Сіренький (2015-05-30 14:02:56)

Oleg Pili написав:

Чи варто мені спробувати використати кнопку співзміщення карт. При цьому стираєтся газова, змінюється коефіцієнт, і накатується газова карта по новому..

ні...

Oleg Pili написав:

Але зробив один висновок... Вся соль налаштування зводиться до того щоб довгострокова була близько  0,0 по можливості, або не вилазила за межі 5%... Це правильний висновок чи ні?

не дуже...треба щоб коротка була не бідною/багатою - десь коливання -+10%. Тоді і довга триматиметься в межах норми...бажано б ще скинути всі параметри але в тебе і так все нічого....до речі яка витрата місто/траса?

0

249

Серинький написав:

ні...

ПРошу ну хоч трішки розжуй для мене...

Серинький написав:

бажано б ще скинути всі параметри

Ти маєш на увазі обнулити коррекції всі, і коротку і довгу?

Серинький написав:

до речі яка витрата місто/траса?

Ще толком не замірив. Ще не викатав газ...

Зараз ВАЗ 2102 1979 р.в.
  0

250

Oleg Pili написав:

Але мене "мучают смутные сомнения", якщо не вийде, то коефіцієнт вже буде збитий, і все прийдеться робити заново  (калібровка, правки по тиску (саме хуже для мене) темп і т.д.)

Вся соль налаштування зводиться до того щоб довгострокова була близько  0,0 по можливості, або не вилазила за межі 5%... Це правильний висновок чи ні?
ППС Але в моєму випадку краще подивитися коротку і довгу при їзді на бензі на повністю прогітому двигуні і проїхати хоч би км 20-40, так мислю...?

Зберігаєш свою конфігурацію в файл, бавишся в автоадаптацію і потім відновлюєш всі свої настройки з файла. Щезнуть хіба карти бензи і газу.
По солі настройки: можна орієнтуватись на довгу -5...+5%, або довгу аналогічну бензиновій, яку відповідно тре накатати.

0