226

Re: Der neue Traktor

Стільки часу пройшло.

Ну нічого. Їзде собі. 182000. Але дві дивні речі з минулого літа сталися.

Спочатку(знову) про кондіціонер. Почав знову якось випадково off/on.
Знайшов вроді нормальних майстрів і вони полагодили досить швидко(без мого стояння над душею). Типу все працює(і правда), сказали, щоб в електрика якого ще привести до ладу блок запобіжників-реле(там запобіжник кондіціонера с тримачем його підгорав) під капотом. Ну поїздив недовго. Одного разу став по справам, потім завестись - а ніфіга. Жодної спроби мотора працювати. Довелося їхати до гаражу на евакуаторі. (Страхова, виявляється, безкоштовно тільки після ДТП може вивезти). От лажа.
Потім вже у спокої спробував ще завести, а нема того короткого бзику бензонасоса. Я до схеми, потім в підкапотку - а там мабуть, переставили реле (їх там кілька однакових) - тобто пил з брудом однаково збиті, як переставили по колу. Ось реле кондіціонера і потрапило до ланцюга бензонасосу, що його остаточно і прикінчив. Тобто усі пригоди кілька років - це кончене реле, яке і було замінено і все працює. Плюс ще одне в бардачку тепер.
Ну а друга подія - з ГБО. Почало теж вимикатися, потім вмикатися само. Після прогріву.
Дядько (з Профігазу) спочатку всі підключення перевірив з проводкою, потім в програмі виставив "ігнорувати ключ запалення" - і все запрацювало. Але блок ГБО перестав автоматично вимикатися, коли ключ вийняти. Вийшло - справний, але не зовсім.
Думали підставити такий же з їх запасів(вже паяний), все в порядку, але біля хвилини, далі починає троїти, зникає ХХ, і вивалює помилки по форсунках. Так паяли.
Заказав тільки блок, без кабелів та всього іншого. 4000 гр новий. Stag-4 якийсь там basic(такий як і мій).
Вже два місяці норм. А мій старий в бардачку теж, бо якщо що, то несправний блок просто не дає мотору нормально працювати, навіть якщо вимкнути ГБО з кнопки або через запобіжник.
Такі справи.
P.S. Вже 6 років як Android-mediadevice для авто у використанні. Все більше нарікань та розуміння, що це лажа. Хоча зручно, але хай буде CarPlay чи AndroidAuto через моб. телефон, ніж ота .... лажа.

Сандеро 2011, 1.4 ГБО
  0