Yanus в мене в ігнорі, але по цитуванню бачу, про що йде мова. Це так кумедно - читати, як русскіє відстоюють права на ту теріторію, куди їх примусово завозили спочатку царі, а потім більшовики. Попередньо зачистивши від народів, які там жили значно раніше. Ну і, звичайно, як аргумент використовується "русскій язик", на якому балакає більшість Півдня і Сходу. Але ж це стало можливим лише тому, що українську навмисно знищували - подекуди разом з носіями, а потім м'якіше - через заборону викладання, через висміювання і пропаганду, яка виставляла україномовних, як селюків неосвічених.
P.S. Задля довідки: я сам - російськомовний, на чверть руський (бабця по батьківській лінії - з Тверської губернії), народився у російськомовному Миколаєві. І українську я навіть у школі не вчив, бо при СРСР була така можливість - звільнитись від вивчення української через стан здоровя (доречі, дивно, чому саме української? І не питайте мене, нашо мої батьки так зробили, я не знаю). Але зараз я вільно (сподіваюся) користуюсь обома мовами - бо не уявляю, як можна жити в Україні і не знати української. А бовдури з рускоязичною щелепою ще й досі носяться зі своїм правом не знати і не вчити. І при цьому наполягають на якихось історичних правах.
0
Спасибо сказали: Larsen, jasonua, floyd473