Тема: Silver Frog (Renault M3 Grandtour)
Всім привіт, приймайте нову машину в клуб.
Історія така.
Мій найкращий товариш думав над покупкою наступного автомобіля.
Оскільки їздить дуже багато і машину міняє кожних 3-4-5 років почав думати про пригонку авто з Європи під новий закон по розмитненню. Знайшов через знайомих перевіреного чоловіка який займається таким видом діяльності. Пригнали йому Volkswagen Passat B7, 2.0 дизель в універсалі, середньої комплектації. За все, про все, вийшло біля 13 000$, правда пробіг 240 000 км, і авто 2011 року випуску. Покрутився я біля того Пасату, проїхався, гарний автомобіль, великий, комфортний, потужний.
Пройшов певний час і ми з ним зустрілись якось при пиві, як завжди, основна тема автомобільна.
Запропонував він мені зустрітись і переговорити з тим гонщиком.
Я не збирався міняти свій Логан, але на зустріч погодився.
На авторіа прикинув ціну на свого коня + додав поточні можливості і прикинув що на нового коника я б зміг потратити 8000-8500 $.
Однозначно розглядав тільки кузов універсал оскільки діти ростуть, потрібно возити самокати, велосипеди, санки і все таке. Та й універсал це дійсно сімейне авто, а саме для цього воно мені і потрібне.
По пораді того ж товариша вибирав тільки європейське авто. В нього було багато різних машин і з його практики європейці на вторинному ринку продаються найкраще, японці трошки гірше, ще гірше американці (хоч це і рідкість у нас), а корейці взагалі печалька. Про китай, іран, узбекистан і т.д. мова взагалі не йшла.
Мені подобались такі моделі:
1. Dacia Logan MCV (це був пріорітетний варіант)
2. Opel Astra J (дуже подобається по дизайну)
3. Volkswagen Golf VI (як варіант)
4. Renault Megane III (є тяга до даної марки)
5. Ford Focus III (надійність і дизайн)
6. Skoda Oktavia A5 (скоріш як недосяжна мрія)
Після розмови стало зрозумілим що можна вибрати:
Oktavia А5 і Golf VI - ніяк не вписуємось в бюджет.
Astra J і Focus III - за такі гроші це буде автохлам, хоча Opel можна було пробувати шукати.
Logan MCV - поки нова модель і не вартує тих грошей за які продаються в Європі, тим більше клас нижчий від всього іншого списку.
Залишився Megane III, в принципі не поганий варіант, мені подобається.
Ніколи в ньому не їздив, але що таке ІІ його покоління добре знав.
Зустріч у нас була в суботу зранку, а вечером якраз син гонщика мав пригнати такого Мегана для іншого клієнта.
Запропонували під'їхати і глянути.
Глянув, посидів, проїхався, сподобався. Дружину взяв, їй також все сподобалось.
І я попередньо дав згоду на пошуки.
Кілька днів ми сиділи на різних європейських сайтах, і вибрали три варіанта.
На сам автомобіль в мене якісь заощадження були, а от на гривневу його частину (розмитнення і витрати вже на нашій території) прийшлось позичити, оскільки я не міг залишитись без коліс і вирішив Логана продавати вже після купівлі Мегана. З тих трьох варіантів перший виявився самий підходящий, але були нюанси по техогляду і він був трошки дорожчий ніж планувалось. Я, стиснувши зуби дав добро на збільшення вартості і мій гонщик залишив за нього завдаток німцю з умовою що той зробить техогляд і він через тиждень його забере.
Таки через тиждень, по дзвінку, я заплатив на рахунок нашої митниці сказану мені суму і вечером відправився в Перемишль (Польща) чекати ранішньої зустрічі з новим автомобілем, оскільки ввезти авто в Україну повинен майбутній власник власноруч.
02.02.2017 приїхала по мене моя жаба і ми рванули в бік до дому.
В чергу на границі ми стали біля 14.00, а заїхали на нашу неньку біля 00.00.
Ніяких нюансів і сюрпризів не було, оскільки люди кваліфіковані і все було правильно сплановано.
Ввозились зразу дві машини, моя і Mersedes AMG (що на фото позаду).
Меган мені зразу не віддали, оскільки мав ще бути остаточний розрахунок.
А ще хлопці мають правило, перед віддачею машини в салоні повинні побувати працівники хімчистки.
Таким чином у четвер ми ввезли автомобіль в Україну, а в суботу я його отримав і за нього повністю розрахувався.
Далі мене чекала процедура розмитнення і постановки на облік.....
Renault M3 1.5dci https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501