1

Тема: 1.0 SCe B4D Ресурс, проблеми, досвід.

Всім привіт, знаю на форумі є пару тем про обговорення двигуна 1.0 Sce, але всі обговорення зводяться до заміру динамічних показників і витрат пального.
Хотілось би запитати у людей які володіють авотмобілем, і проїхали більше 50 000 км.

питання всього 3:

1. Пробіг.
2. Поломки, нюанси.
3. Витрата мастила.

P.S. Сам хочу придбати авто з таким двигуном на механіці, але багато хто відмовляє.
буду вдячний вашим відгукам і досвіду!

0

126 Відредаговано Георгич (2020-05-07 21:46:40)

Re: 1.0 SCe B4D Ресурс, проблеми, досвід.

Valerik написав:

Млять! А как двигатель приспособить для его основной функции, двигать автомобиль?

Могу лишь посоветовать перечитать мои посты в третий раз и их осмыслить.
Вы приводете лишь к коэф. передачи, но для получения одной и той же динамики нужна ОДНА и ТА ЖЕ мощность. Получить ту же динамику можно с вдвое меньшим моментом двигателя, но с вдвое большим. коэф. передачи трансмисии, только для этого двигатель должен крутиться на вдвое больших оборотах.
Это же элементарно...
ЗЫ. Если бы на форуме был спойлер, я бы выложил " РАСЧЕТНО-ГРАФИЧЕСКАЯ РАБОТА ПО ДИСЦИПЛИНЕ “АВТОТРАНСПОРТНЫЕ СРЕДСТВА” НА ТЕМУ:  “ТЯГОВЫЙ РАСЧЕТ АВТОМОБИЛЯ МАРКИ PORSHE 911 TURBO”. Интересная работа. Еще в заначке имеются неск. книжек по расчету автомобиля.

0
Спасибо сказали: Larsen1

127

Valerik написав:

Разберитесь хотя бы что производит Полтавский ГОК, прежде чем писать      

С 1997г. работаю по автоматизации ПГОКа в кач. ГИПа, на подряде. Знаком не только с продукцией, всеми технологиями производа, но и с большинством рук. состава. Но Вы конечно же против smile

0

128

Valerik написав:

А вот чего ж это все отказались от архаичной одновальной трансмиссии?

Далеко не все отказались.

0

129

Valerik написав:

Это как? У меня 0.8..1 грн километр..Что за цыфры?

Просто Вы не считаете свои деньги...

0

130

alex.cver написав:

Ну так по работе Шкоду обязан продвигать. Как только прозрели.  

Ляпнул брехливый продаван КИА. Ты б за всю свою форумную историю хоть бы одно предложение написал по сути, кроме "заправился со скидкой 3 грн. но ОККО кинуло на бабки"

0

131

Чим більше я це все читаю, тим більше приходжу до думки що у Георгич досить виразне ИМХО.
В перекладі "ИМЕЮ МНЕНИЕ ХОСПОРИШЬ"

0

132

PGP, так и есть, с приведением аргументов. С этим можете не соглашаться и привести свои аргументы. Для этого неравнодушные люди и общаются, порой и в споре. Но в итоге зачастую приходят к истине.
А пофигистам все пофиг - хрен что подскажут и в беде помогут. Но то такое, кто на что учился. Тоже ИМХО.

0
Спасибо сказали: сяся1

133

Георгич, без обид!
Да я уже стебусь в последних постах!! Мы об одном и том же пишем по поводу трансмиссии!! Но Вам надо спор и иметь позицию сверху..

А ПГОК выпускает окатыши рудного концентрата, но не готовую сталь легированную..
ГОК мне тоже исторически близок. Есть личный вопрос, смотрите личку..

А от заднего привода в массовом производстве ИМХО отказались из-за безпасности. Передний более безопасной с точки зрения заносов и устойчивости траектории на скользкой дороге.

VW Golf II 1.6D 1987 был в 2003-2008 гг
Logan Ambiance 1.4, ГУР+кондиционер, красный металлик+ГБО  2008 -2019 был
Renault  Sandero 1.0sce Life+ ГБО BRC с 2019
  0

134

Valerik написав:

А ПГОК выпускает окатыши рудного концентрата,

Они ее называют железорудным концентратом.
Пожалуй это лучший окатыш в Украине.
Сейчасу них поблема контроля состояния плит и звеньев подвижной решётки конвейера обжиговой машины на ЦПО.
Пытаюсь использовать для этого техзрение.
Кстати, 2 проекта пресс-фильтрации на КМП-196 моих рук дело:). Следующая, вакуумная будет не моя:(

Valerik написав:

Передний более безопасной с точки зрения заносов и устойчивости траектории на скользкой дороге.

Кроме этого, авто на переднем приводе получается легче и дешевле несмотря на то, что шрусы дороже крестовин + карданвалов с муфтами. Короче, дешманская технология. И пошли переднеприводные с начала 80-ых. До этого не умели делать ШРУСы. Вспомните передний кардан на ГАЗ-66 с шарами.

Valerik написав:

Да я уже стебусь в последних постах!!

Да понятно, грамотный же человек, но... как ребенок заводите ни о чем smile

Valerik написав:

Но Вам надо спор и иметь позицию сверху..

По правде говоря нет. Мне нравится когда меня учат, или аргументируют мою неправоту.
С другой стороны нужно горлом "менеджерить" финансирование на новые объемы работ, а еще труднее выбивать бабки за уже проделанные. Приходилось даже завод останавливать и текать быстро и далеко-далеко. Всё это рвет крышу, признаю. Профвредность.
А сраццо на форуме меня научил Ларсен. В прочем, в последнее время (по крайней мере как бан-лист отключен), должен признать, что сейчас он пишет более взвешенно и разумные вещи, но спорщик еще тот. ИМХО.
Ладно, проехали. Сорри если чё  coffee
Что еще? - по себестоимости поездки. Я считал потерю стоимости авто + стоимость техобслуживания + топливо. Все это делим на пробег.
Логан у меня получился как такси, потому что пробег маленький 40 тыс за 4 года, а потеря стоимость пол машины.
Если Вы намотаете 300 тыс. без серьезных вложений, и хорошо подадите свой Логан, то Ваша арифметика будет более заманчивой.
так что расстраиваться в любом случае не стоит.  coffee

0

135 Відредаговано Valerik (2020-05-07 23:14:00)

Берем Логан мой старый 2008 г
Купился 14500, продался 3700. Пробег 245 тыс
(14500-3700)27/245000=1,19грн км (в теперишних ценах)
Теперь берем 9 л газа и 0,5 бензина грубо на сотню
9х8+0,5х23=83,5
Делим на 100
Получаем: 0,84 грн
1,19+0,84=2,03 грн
Если ремонты и т.д. еще 0,5 грн натянут
2,03+0,5=2,53)))Отаке

0

136 Відредаговано Георгич (2020-05-08 00:50:28)

Valerik, но сейчас бензин чуток дешевле, чем обычно (обычная цена 1 евро), а газ сейчас еще дешевле 0,25 евро против обычной 0,5.
И стоимость ТО я считал у официалов. Тут тоже поболее 0,5грн. получится.
В общем, на круг выйдет более 3 грн/км.
Но не суть. В любом случае при больших пробегах себестоимость километра снижается. Это априори.
Но не все ездят много,не успевают выкатать авто. Вот в этом случае "немного бэу" и конктерно снижает себестоимость километра, т.к. берешь авто за полцены и еще катаешь его пару-тойку лет или более и продаешь с малой потерей стоимости. И на круг тоже выходишь на 3-4 грн/км. При этом катаешься на авто классом выше. Такая вот банальная автофилософия. Против которой только один аргумент - как купить "немного бэу" без влета и по техсостоянию и юридически.

0

137

Тема вийшла дуже насиченою smile

Цікаво було б поспілкуватись з водієм того Логана, на якому пробіг 130 000 км. Як часто робив ТО, яке масло лив, ну і так далі.

0

138

mangoost2106 написав:

Цікаво було б поспілкуватись з водієм того Логана, на якому пробіг 130 000 км. Як часто робив ТО, яке масло лив, ну і так далі.

Кожні 15000 пробігу ТО і заливають штатну синтетику Elf. Більше нічого не скажуть))

0

139

Valerik написав:
mangoost2106 написав:

Кожні 15000 пробігу ТО і заливають штатну синтетику Elf. Більше нічого не скажуть))

Ага насичена, але для мене так тайна "сісєк", тобто регулювання клапанів з таками чималими пробігами на газу так і не розкрита....

сіренький Logan ambiance 1.4, з кондгуром, ГБО, 2007 р.в. - був, сіренький Duster Ultramarine 1.6, 4x2, ГБО, 2020 р.в. - є.
  0

140 Відредаговано Valerik (2020-05-09 20:38:33)

OLEG KMUS написав:
Valerik написав:
mangoost2106 написав:

Ага насичена, але для мене так тайна "сісєк", тобто регулювання клапанів з таками чималими пробігами на газу так і не розкрита....

Це не секрет і інформація від мого ділера. Не забуваємо, що там нема коромисел, кулачковий вал діє на стакан, оброблений DLC покриттям, який діє на клапан. ГБО працює на газобензиновій суміші, тому під час прискорень форсажів іде подвпорск від 12 до 50% бензину разом з газом. При сталих оборотах тільки газ іде. Після 3500 обертів (вище приблизно 115к/год на 5-ій) двигун перекидає на бензин з витратою близько 5.2..5,8 л/100 км.. Таким чином пом"якшені режими роботи та конструктивна система лдозволяють не регулювати часто клапани. А необхідність цього визначається зчитуванням параметрів ЕБУ під час чергового ТО..
Найбільш економна робота такого авто на газу є в місті та при швидкості 70..90 км/на год.. Можна навіть їхати на бензині на такій щвидкості і миттєві витрати буде бк тривало показувати 3.8..4,2л/100, а газа буде 5.5

0
Спасибо сказали: OLEG KMUS1

141

Valerik написав:

Можна навіть їхати на бензині на такій щвидкості і миттєві витрати буде бк тривало показувати 3.8..4,2л/100, а газа буде 5.5

Шо правда, що на бензині без пробок и тянучек можливо такі витрати?

0

142

svserj написав:

Шо правда, що на бензині без пробок и тянучек можливо такі витрати?

Це правда і це дійсно можливе, але за умови сталої швидкості.

Мій БК теж в цьому діапазоні швидкостей 70..90 км/на год показує аналогічні цифри. Але ж це лише моментальна витрата. Навіть у напів-порожньому карантинному Києві ви не зможете їздити весь час з оптимальною швидкістю, тому світлофори (гальмування, розгін), тому олені-таксисти підрізають (гальмування/розгін), не забуваємо про горки, схили і т.п.

0

143 Відредаговано Valerik (2020-05-09 20:17:25)

У мене останні дні 260 км з останньої заправки Буча - Ірпінь - Київ Кільцева Дорога, Жуляни, Чоколівка офіс і додому та прогулянка сьогодні з Бучі до Сухолучча на Київське море - середні витрати 4,8л/100..Однак, машина їде на газу і показує так, ніби на бензині..На чистому бензині витрати більші трохи..При сталій швидкості 80.90 вказує миттєве 4.2..4.5 на бензині. По Києву 6.5..6.8, взимку було і 7.5..8 коли працював опалювач салону та пробки.. Схоже і бензин різної якості впливає...Газ схоже сприймається як бензин з октановим числом 100, тому витрати по комьютеру менші. Насправді ж газу залежно від режиму та погоди від 7 до 8.3 витрачається і не більше 0.8..1,8 л бензину на 100 (останнє значення коли є рух на швидкостях понад 120 десь, наприклад дорога Київ-Одеса..При цьому витрати газу менші відповідно)
Але коли є вузька районна дорога з селами з якісним покриттям (як сьогодні їхав - Буча, Гостомель, Раківка, Синяк, Демидів, Димер, Глебівка, Лютіж, Петрвіці) то 70..90 тримав всю дорогу і отимальні миттєві витрати трималися під час всіє подорожі, окрім розгонів після перехресть, світлофорів і т.д.

0
Спасибо сказали: svserj, MaksTrout2

144 Відредаговано Valerik (2020-05-09 20:20:26)

Однозначно, мотор економніший на бензині, ніж старий 1.4, але  прямої пропорціональності відповідно до об'єму двигуна 1.0 та 1.4 нема. На газу - трошки інший алгоритм роботи з підвпорском, оскльки бензин присутній в витратах не тільки на прогрів, то витрати вищі може на 10..15 грн на 100 в нинішніх цінах.. Але якщо порвнювати бензин та газ на даному двигуні, економія близько 40% є..

0

145

Valerik написав:

Однозначно, мотор економніший на бензині, ніж старий 1.4, але  прямої пропорціональності відповідно до об'єму двигуна 1.0 та 1.4 нема. На газу - трошки інший алгоритм роботи з підвпорском, оскльки бензин присутній в витратах не тільки на прогрів, то витрати вищі може на 10..15 грн на 100 в нинішніх цінах.. Але якщо порвнювати бензин та газ на даному двигуні, економія близько 40% є..

Можливо я десь пропустив на форумі, вибачайте за баян якщо, але як ви контролюєте зараз витрату бензину?

сіренький Logan ambiance 1.4, з кондгуром, ГБО, 2007 р.в. - був, сіренький Duster Ultramarine 1.6, 4x2, ГБО, 2020 р.в. - є.
  0

146

Знайшов випадково https://www.drive2.ru/r/renault/logan/5 … 689285215/

0

147

180тис. за рік - непоганий результат, інформації на рахунок регулювання клапанів чи ще чогось такого нема, але я думаю, що особливих проблем не було. В мене самого логан 1.2, але як на сьогодні я би купляв мабуть 0.9 турбо.

0

148 Відредаговано Valerik (2020-05-11 11:06:18)

OLEG KMUS написав:
Valerik написав:

Можливо я десь пропустив на форумі, вибачайте за баян якщо, але як ви контролюєте зараз витрату бензину?

Просто почитайте в моєму журналі. Свого часу мене не попередили в салоні, що йде змішана робота, а емулятора нема. Я доїздився до того, що в баку не було бензину. Але я відновив скільки і коли заливав за три місяці володіння, і зробив такий висновок..
Емулятор до сих пір висить в замовленні у Арми-Моторз з 12-го листопада)))
А так залив повний бак, і як запалюється лампа, заливаю літрів 10..15 і знову їду до лампи.

А в тому відгуці щось нереально великі витрати в місті..У мене взимку більше 8.3 не було на 100..

0

149 Відредаговано Valerik (2020-05-11 11:03:49)

Garko написав:

180тис. за рік - непоганий результат, інформації на рахунок регулювання клапанів чи ще чогось такого нема, але я думаю, що особливих проблем не було. В мене самого логан 1.2, але як на сьогодні я би купляв мабуть 0.9 турбо.

Згоден, мені сказали що він на змішаному режимі на газу, дорожчій сам по собі і для мене 1.0 смачніше був по ціні.. Зараз я розумію різниці нема. Що той працює на змішаному паливі, що той.. Але повірте і 1.0 вистачає - справа в обертах і трасмісії під нього (про що ми "сперечалися" з Георгічем)

Клапани схоже в відгуці не регулювалися, про це б написали. Це заміна склянок с демонтажем кулачкових валів, процедура масштабна і вартісна...

0

150

Garko написав:

Знайшов випадково https://www.drive2.ru/r/renault/logan/5 … 689285215/

Прочитайте коментар власника авто, каже що в нього 1.0 на варіаторі...
А я вже зрадів що двигун 1.0 Sce виходив 180 000 км.

Скоріше за все автор допустив помилку вказавши не той тип двигуна..

0