Zevs написав:В связи с этим вопрос - кто-то пользуется чем-нибудь подобным ?
В мене сусід, собутильник, поставив собі рекуператор.
Причиною установки було те що наш будинок новий, весь утеплений метровим чи то пінопластом, чи то чимось таким.
В нього дві кімнати, дитяча з кондюком, тому там все в нормі, а інша без нічого і частенько зимою проявлялась цвілість десь в куті і сильно потіли пластикові вікна.
Поставив рекуператор, якийсь з кращих, управління і пультом і телефоном.
Не знаю як з цвілістю справи, але вікно як потіло зимою, так і потіє, менше, но мокре.
Позитивні моменти це дійсно свіжіше повітря в кімнаті, але кажу, вікно далі з конденсатом.
Негативні, гудить, не сказав би що дуже сильно, але якщо якесь день народження, є трохи гостей, включається та штука, то за пів години починає серйозно напрягати і боліти голова.
Вони його включають коли нема нікого дома, коли сидять на кухні.
Рекуператор має вроді три режими потужності, то якраз на мінімальному воно гудить, середній кричить, а максимальний вже аж на вулиці чути, а це 9 поверх.
До речі сусідка під ними також чує коли він включається, не сильно і без претензій, але якщо у тебе кіпішні сусіди то може бути проблема.
Також цей рекуператор вміє якось підігрівати зимою морозне повітря, коротше з модних.
Але зразу і про мою ситуацію.
В мене в дитячій також був сильний конденсат на вікні, прям інколи текло на підвіконник. Це ще терпимо, але сильно дуло з вікна (встановлював забудовник). Я поміняв на Рехау, 2 камери пакет і 5 камер профіль + якийсь газ запущений в пакет + якесь покриття на зовнішньому склі.
При установці майстри сказали що конденсат на вікнах від двох причин
- супер дешеве і фуфлове вікно,
- не вірно встановлене вікно.
І дійсно, після заміни цієї зими практично без конденсату, інколи трошки в самому низу, але не порівняти з тим що було.
Но, в мене нема свіжого повітря автоматично, я відкриваю вікно.
Щодо провітрювача, якщо ти маєш на увазі ту маленьку пластикову шторку, яка відкриває звичайну дирку на вікні, то така в мене на кухні, ставиться по техніці безпеки де є двохконтурні котли оскільки котел спалює повітря в приміщенні і має бути притік свіжого. Ми ним практично не користуємось бо котел парапетний і повітря для горіння бере з вулиці + він так встановений що коли відкриваєш балконні двері та шторка впирається в відкос і закривається. До речі провітрювач виходить на неопалювальну засклену лоджію і якщо його зимою відкрити, то реальний притік повітря є, чути рукою як звідти йде холодне повітря.
Я б собі для початку поставив провітрювач, все ж не так ціна кусається і це можна зробити самому, подивився б на результат і тоді можна думати чи потрібен рекуператор.
Тому вирішуй яка причина що ти хочеш його встановити.
Dacia Logan Prestige 1.6mpi (тільки приємні спогади)
Renault M3 1.5dci
https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501
0