1

Тема: 1.0 Sce 99 градусів охолоджувальна рідина

Вітаю, допоможіть будь-ласка з проблемою. Зазвичай температура двигуна 76-86 градусів, зараз одномоментно двигун при їзді може видавати 90 градусів коли іду і охолоджуватись до 82, коли стою на місці температура ще трішки може впасти, а потім починає зростати до 94-99 градусів на холостих.
З того що ще помітив, вентилятор вмикається приблизно на 88 градусах, і запотіла трубка картерних газів.

0

2

Re: 1.0 Sce 99 градусів охолоджувальна рідина

ricco3p5, я б звернув увагу на термостат та датчик температури. Треба перевіряти температуру безконтактним пірометром після термостату. Гадаю, усе швидко прояснеться, де саме "не так".

ПТН-ПНХ
"Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди." (С. В. Петлюра)
"Переговори з окупантами на твоїй землі можуть тривати не довше автоматної черги!" (В. С. Кук)
Дастер 4х2, робот, К9К G667, 2024
  0
Спасибо сказали: ricco3p51

3

floyd47 написав:

ricco3p5, я б звернув увагу на термостат та датчик температури. Треба перевіряти температуру безконтактним пірометром після термостату. Гадаю, усе швидко прояснеться, де саме "не так".

Дякую!

0

4

floyd47 написав:

дякую

0

5 Відредаговано YevgenS (2025-01-31 09:10:10)

Було колись схоже. Приїхав додому , заглушив , працює вентилятор. Здивувався , бо я взагалі майже ніколи його не чув навіть в заторах , бо двигун маленький і помітив за скільки років , що йому вистачає навіть газового редуктора , щоб температура навіть в спеку не перевищувала 85 град (на бензі бачив колись максимум 91). Підключив ELM , показує 145 градусів !!!! Думаю , не може бути.  Відкрив капот , помацав патрубки , навіть масло пальцями потрогав на щупі smile  Все тепле , звичайної робочої температури , руку можна втримати.  Зразу зрозумів , що датчик. Замінив , все ок стало.
  Здивувало , що не горів ні чек , ні температура , взагалі нічого. Тобто якщо теоретично буде перегрів ,наприклад рідина вийде чи ще щось , то виходить так що  це ніяк не помітиш.

0