SOS! Маю проблему, яка не дає мені покою уже кілька місяців і дуже сподіваюсь на пораду на форумі.
Машина посипалась. Перша фаза. Відкатала вірою і правдою 200 тисяч км. Це моя перша машина, а відповідно, з усіма проблемами, пов'язаними з авто я зустрічаюсь вперше. Підказати особливо нікому, позаяк серед знайомих або ті, хто одразу кажуть міняти Логан на "нормальну машину", або ті, хто сприймає машину виключно як корч на чотирьох колесах, який просто має довезти. А я тим часом уже настільки у відчаї, що навіть від однієї думки про мою машину тіпає.
Причина в тому, що якось за кілька місяців поломки звалилися майже одночасно (точніше, дотягнулося) і тепер маю такий список болячок, що під питанням взагалі доцільність утримувати цю машину:
- роботи по кузову (іржавчина на дверях, рихтовка усіх крил, глибокі подряпини на кожній деталі кузова)
- полуосі під заміну
- щеплення
- профілактичний ремонт коробки чи супутніх деталей
- сильна вібрація керма, відстукування на кожній ямці (тут декілька варіантів, поки точно не знаю)
- гальма
- заміна всіх ременів, регулювання клапанів, помпа
- новий комплект гуми
І це все бажано зробити заразом. А паралельно ще дуже сильно шкодую за видалений каталізатор - стало шумніше, звук неприємний, що іще більше додає відчуття роздовбаного корита. Теж треба щось робити з цим.
Так от всі плани по покращенню авто (а машина в базовій комплектації була, але є доопрацювання уже своїми руками) рухнули у зв'язку з потребою в ремонті. А ремонт і обслуговування, без кузовних робіт, затягнуть десь так на тисяч 15 мінімум, а з кузовом то напевно перевалить за штуку баксів (навіть за умови "сам склепав").
І в результаті виявиться так, що в машину потрібно буде вкласти більше третини її вартості. Воно того варте? Чи не потраплю я в замкнене коло, коли в машину тільки вкладатись, але при цьому вона все одно втрачатиме в ціні.
Чи може плюнути, стиснувши зуби, продати її за 2-3 тисячі (дорожче навряд чи) і шукати інше авто. Питання, скільки ж іще доведеться докласти, щоб купити машину, а не корито, яке точно так само виїсть нерви. Чи може все ж засучити рукави і повернути машину в достойний стан і покататись ще два-три роки?
0