18,176 Відредаговано alex.cver (2022-02-07 00:27:06)

Re: Следующий автомобиль

Aprox написав:
Engineer написав:

Типа, никто не ездит на новой Дачии имея реальную возможность купить тойоту...

Конечно! ))

Тю,шо за мысли. Конечно так и есть. plus  Тут с Апрохом согласен на 100%. Если есть на РАВ4 деньги и не жмут карман, то никто не будет ездить на Степвее или даже Дастере в здравом смысле и твердой памяти . Тут вопрос только в финансах.

KIA Sportage 4WD,2.0 бенз,ручка,2013 upp
Sandero STEPWAY 1,5 dCi, синий, 2014 - продано
Плюсы/минусы реношного дизеля по опыту владения Stepway - https://www.logan.in.ua/forum/post738140.html#p738140
В игноре - только странные люди (3)
  0

18,177 Відредаговано alex.cver (2022-02-07 00:31:42)

Aprox написав:

Само собой! )) Та же схема со Шкода - Фольц - Ауди! ))

Типа того. В Индии например около 12 каст, внутри касты тоже есть расслоения общества. Так и здесь,уровни и подуровни. Некоторые пытаются с одной касты перепрыгнуть в другую или через одну две касты, покупая битки Лексуса, а потом не находя денег на запчасти,обслуживание и даже бензин. И поэтому их обычно выталкивают обратно в свою касту, где был, каста Дачии или КИА smile

Плюсы/минусы реношного дизеля по опыту владения Stepway - https://www.logan.in.ua/forum/post738140.html#p738140
  0

18,178

alex.cver написав:

Тут вопрос только в финансах.

Тут вопрос, с какого диапазона начинается и где заканчивается нищеброд... Если я за двадцатку куплю новый дастер, я не нищеброд, а если за ту же двадцатку возьму четырехлетний рено эспас 5, то я уже нищеброд?

Renault Grand Scenic ІІІ (2011) дизель 1,5 110 л.с., механика - Крокодил
Volkswagen Polo 1.4 (2011) 85 л.с. + робот DSG 7ст + кондей - рабочая - был
Logan Ambiance 1,4 (2008) 75 л.с. + ГУР + передние ЭСП + ГБО by rk03 - был
Deawoo Matiz 0.8 (2002) 52 л.с.- был
  0

18,179

Engineer написав:
alex.cver написав:

Тут вопрос только в финансах.

Тут вопрос, с какого диапазона начинается и где заканчивается нищеброд... Если я за двадцатку куплю новый дастер, я не нищеброд, а если за ту же двадцатку возьму четырехлетний рено эспас 5, то я уже нищеброд?

Вот сейчас где-то логика такая...

А что подумал по этому поводу Кролик, никто так и не узнал,
потому что Кролик был очень воспитанный.
  0

18,180 Відредаговано alex.cver (2022-02-07 00:38:22)

Engineer написав:

Ну так вопрос чисто философский. Никто не признает себя нищебродом, что он в 12 касте например. Но думаю Апрохт имел ввиду что нищебродства заканчиваются если вот у знакомого спросил, после покупки 3 х квартир в Киеве(одну себе две под сдачу) а ты Пассата за 42 штуки же в кредит брал? Ответ меня поразил, та шо я нищеброд какой, зачем мне переплачивать. Пришел сразу и все оплатил. Мне кажется вот здесь уровень уже пошел не нищеброда  big_smile Хотя какой то бы Трухин или депутат, сказал бы шо он нищеброд.

0

18,181 Відредаговано Engineer (2022-02-07 00:39:26)

Или еще расклад имея ту же двадцатку - если я возьму за пятерку бушный логан, а пятнаху вложу, допустим, в смарт-квартиру на этапе котлована в пригороде, я нищеброд? И через 5 лет я продам логан за 3800, а квартира будет стоить 30ку...

1

18,182 Відредаговано Valerik (2022-02-07 00:42:59)

Георгич написав:
jasonua написав:

Нормальні люди рухлядь продають а купують нормальне б.у., і не переплачують за нове.

Нове авто із салону ти ніколи не купиш, це вже зрозцміло з посту вище))).
Я для себе теж не бачу у цьому будь-якого змісту на сьогодняшній день, враховуючи свої міізерні пробіли.
Але винакає 2 питання стосовно:
1

jasonua написав:

Нормальні люди рухлядь продають а купують нормальне б.у.

Навіщо розумній, прагматичній людині продавати своє нормальне авто, щоб його хтось купив і радувався халяві?
2.

jasonua написав:

Нормальні люди... не переплачують за нове.

То хто ж ті дурні, які купують мільйони нових авто?

Георгич,  plus
А тепер уявимо, що не буде придурків, які купують нове і потім продають розумним людям легке б/у? Автопром стане))))

Додам від себе я той придурок і збоченець, який абсолютно не страждає жодними комплексами, що їзжу на ніщебродській Дачії. Я Сандеро купував по любові і на 99% ним задоволений.. Перед тим мій Логан прийшов у стан рухляді і втратив 75% від початкової ціни за 11 років. Я вивчав ринок, мацав у 2018 р у перекупів Степевей дизель 2016 р з пробігом 23 тис за який хотіли 9500 у.о. , але його припечатали в декількох місцях так, що двері треба міняти, бампер вже клеєний.. Історія мутна...Воно мені треба? Тому зібрав волю в кулак і менше ніж за рік виїхав на новій... І от питання, а хто ж продає 1..2 річку? "Не биту не фарбовану" на гарантії і тп.? Тільки якщо щось трапилось важке, гроші потрібні (не часта пропозиція) або "франкенштейн" після ремонту.. 4 річка з пробігом 80 тис.? Дякую не треба, вже заглядати треба механіку...
Доречі сьогодні читаючи ці пости зробив експеримент - спробував пошукати на Авто-Ріа Сандеро 2019..2020 рр.. Об'яв нема взагалі....
Про якусь вигоду купівлі б/у можна про преміум сегмент казати, коли ціна втрачається істотніше..Але це все одно лотерея, а преміум ремонтувати дорожче...Так чоловік моєї сестри у 2015 р купив Опель Астру універсал 2013 р за 15000 у.о. (нова понад 20 була) з підфарбованим бампером, казали йому що соабку збили.. Я подвився, і сказав, що після собаки не може одна фара на 5 мм вище за другу сидіти.. Він сказав, що йому пофіг і в минулому році продав Опель і купив жахливі аукціонні залишки Субару із США... Йому подобається...На кожет товар свій покупець.
От мені цікаво що з ринком б/у гібрідів та електричок і хто буде міняти акумулятори та за яку ціну...

VW Golf II 1.6D 1987 был в 2003-2008 гг
Logan Ambiance 1.4, ГУР+кондиционер, красный металлик+ГБО  2008 -2019 был
Renault  Sandero 1.0sce Life+ ГБО BRC с 2019
  0
Спасибо сказали: Георгич1

18,183

Engineer написав:

Или еще расклад имея ту же двадцатку - если я возьму за пятерку бушный логан, а пятнаху вложу, допустим, в смарт-квартиру на этапе котлована в пригороде, я нищеброд?

Нет ! Ты дальновидный  smile  на пенсии будешь мажором... ну либо детям раздашь... у меня теже мысли гуляют.

0

18,184

По моему, мерять человека по тому, какой у него автомобиль, или, к примеру, телефон - это некий снобизм или школьные комплексы. Если жизнь заставит, я пересяду за беушный логан и глазом не моргну, главное доехать из точки а в точку б...

0

18,185

Engineer написав:

По моему, мерять человека по тому, какой у него автомобиль, или, к примеру, телефон - это некий снобизм или школьные комплексы. Если жизнь заставит, я пересяду за беушный логан и глазом не моргну, главное доехать из точки а в точку б...

Во-во вот это логика здорового человека... видел как ОЧЕНЬ НЕ БЕДНЫЕ люди ездяяют на старом "фиат пунто" с коментариями на это " зато меня хрен кто узнает" .

0

18,186

Engineer написав:

Если я за двадцатку куплю новый дастер, я не нищеброд, а если за ту же двадцатку возьму четырехлетний рено эспас 5, то я уже нищеброд?

Во-первых, а кто знает что ты взял 4-х летним? Ведь ты ж его мог и новым взять, но только сейчас он всплыл))) - Значит для пацанов уже не нищеброд))).
Во-вторых: одно дело "всю жизнь" собирать 20-ку на новый Дастер, и совершенно другое дело пойти сейчас и купить на ту же 20-ку из кармана. - Вот это точно не нищебродство, ибо нищеброды годами зреют, чтоб вложить годовой доход в разовую покупку. Они же прагматичны)))

0

18,187 Відредаговано Георгич (2022-02-07 01:16:59)

Engineer написав:

Или еще расклад имея ту же двадцатку - если я возьму за пятерку бушный логан, а пятнаху вложу, допустим, в смарт-квартиру на этапе котлована в пригороде, я нищеброд? И через 5 лет я продам логан за 3800, а квартира будет стоить 30ку...

Вот так мы все и живем.
А 15-ху с выручки первой квартиры, вложишь во вторую, которую подаришь ребенку, а вторую пятнаху с первой выручки снова запустишь на круг, и со второго круга обеспечишь скромным жильем второго ребенка.
А дальше, эта пятнаха после 3-го круга будет уже обеспечивать тебя пожизненно пенсией.
А дальше, понимая все это и дети толковые вырастут и внуков аналогично устроят и тебе помогут...
Ну дай бог))).
Вот таков он наш украинский прагматизм сегодня - капитализация накоплений. В этом суть, а не в конкретных сумах. Нищебродство не в суммах, а в отношении к ним. Понятие "нищеброд" нищеброды и придумали)))

0
Спасибо сказали: Valerik1

18,188 Відредаговано jasonua (2022-02-07 01:13:14)

Георгич написав:

Навіщо розумній, прагматичній людині продавати своє нормальне авто, щоб його хтось купив і радувався халяві?

Є такий тип людей, що постійно міняють автомобілі.

Георгич написав:

То хто ж ті дурні, які купують мільйони нових авто?

Чого дурні? Просто не вміють рахувати гроші!)
В нове залізо вкладати гроші така собі ідея... З часом воно обезцінюється. А от якщо вкласти у нерухомість, то тут не прогадаєш!)

Logan mcv 2011 CH/UA 1.6 16v К4М 105 к.с. 7місць LAUREATE ABS конд 4подушки ЕГУР ЕПГ ГБО-4 Hi-Flex Вовк в овечій шкурі 
Незалежна, вільна і єдина Україна!!!
  0

18,189 Відредаговано Георгич (2022-02-07 01:15:51)

Valerik написав:

А тепер уявимо, що не буде придурків, які купують нове і потім продають розумним людям легке б/у? Автопром стане))))

Ну так я ж про це і трольнув Ясконуа)))

Valerik написав:

Доречі сьогодні читаючи ці пости зробив експеримент - спробував пошукати на Авто-Ріа Сандеро 2019..2020 рр.. Об'яв нема взагалі...

Нема, бо їх тоді дуже мало продали. Пік був у 2014-2015рр.

Valerik написав:

Про якусь вигоду купівлі б/у можна про преміум сегмент казати, коли ціна втрачається істотніше.

По-перще - тут істотно впливають умови експлуатації. Ви їздите багато, отже вам Вам важлива безгеморність.
Я їжджу дуже мало,  мені ресурса 50 тис років на 5 мабуть вистачить.
В свій час якупив Долаг за 15+к, наїздив 40 тис продав за 8+.
Зараз купив Фокус 2016 за 8, і зараз мені дають за нього 8+. То яка вигідніша покупка?

А ще прикол. Дочка в 2015р купила Поло 11 року за 10 з пробігом 37т, в 20р продала за 10+ з пробігом 115тис, зараз той покупець вже продає його за 10,5 з пробігом 187тис. 
Ну і який смисл після цього в покупці нової Дачії?

0

18,190

Valerik написав:

От мені цікаво що з ринком б/у гібрідів та електричок і хто буде міняти акумулятори та за яку ціну...

У нас електричок найбільше ліфчиків. Багато хто вже батарейку міняв. для 1 пок. бюджет близько 5к у офів.

0

18,191 Відредаговано Valerik (2022-02-07 01:22:39)

Георгич написав:

А ще прикол. Дочка в 2015р купила Поло 11 року за 10 з пробігом 37т, в 20р продала за 10+ з пробігом 115тис, зараз той покупець вже продає його за 10,5 з пробігом 187тис. 
Ну і який смисл після цього в покупці нової Дачії?

Ні якого брати Поло таке))) Але нове воно під 20 було.. Бо ціни такі, а Поло вже рухлядь і потребує вкладень..
А так Сандеро в 2019..2020 грібли, статистика  періодично булив пресі релізи, в першій десятці. Просто я про те, що поки машина на гарантії і не ламається (як у мене) то її нема сенсу продавати халявщикам))

Я дізнався, що Гольфи 2 в гарному стані в Німечині коштують 4..6 тис ойро, і вони вже є учасникми ретро-парадів..І чому ми з зятем його продали у 2010р?)))

0

18,192 Відредаговано Георгич (2022-02-07 01:36:19)

Valerik написав:

Але нове воно під 20 було..

Там по рокам ціна різко мінялась, акції. Вони були і по 10, і по 12, і під 20. Дане Поло було наче 12, хоча вже не важно, пофіг.
Але у любому випадку для мене вигідніше купити б/у за 10 і продати його за 10, чим взяти нове за 15, а продати за 8))).

0

18,193

jasonua написав:

Є такий тип людей, що постійно міняють автомобілі.

Ну це точно не бюджетні машини...Тут не той клас і фасон))) Я доречі жодного такого не знаю.. Зазвичай викидають після гарантії і з пробігом під 80тис і на 20%..25% дешевше, ніж в салоні.. Ну на бюджетках принаймні так і мені краще переплатити ніж трахатися з дрібними ремонтами.. Бо тут міняв датчик ГБО по гарантії день робочий згубив і це один випадок за 2.5 роки..Тут же буде набагато частіше і затратніше)) Отаке..
Тому скільки людей стільки і думок.. А б/в мені в житті по горло вистачило вже..Може колись куплю тільки у родича чи сусіда з відомою історією..

0

18,194

Георгич написав:

Але у любому випадку для мене вигідніше купити б/у за 10 і продати його за 10, чим взяти нове за 15, продати за 8))).

А тепер порахуйте і виявиться що вже близько 2.5 тис Ви вклали в ремонт.. Принймні був  jebatorium (даруйте за латину) з ременем в масляній лазні))) І вийде це так ніби у мене за 13 тис купив, а за 10 продам після гарантії.

0

18,195

Valerik написав:

Ну це точно не бюджетні машини...

Помиляєтеся. Беріть наприклад Георгіча.
Рахую образно. Купив він преміум бмв х5 б.у у гарному стані 5ти річне з пробігом 100тис км за 20к, нове коштує 40к. Поїздив 3роки, їздить небагато 10тис в рік. Маємо 8ми річне авто і 130тис км. Продав за 18. А купивши  нове авто за 40к, дуже багато втрачається при продажі.

Logan mcv 2011 CH/UA 1.6 16v К4М 105 к.с. 7місць LAUREATE ABS конд 4подушки ЕГУР ЕПГ ГБО-4 Hi-Flex Вовк в овечій шкурі 
  0
Спасибо сказали: Георгич1

18,196

Valerik написав:

Принймні був  jebatorium (даруйте за латину) з ременем в масляній лазні)))

дане ТО ГРМ + перепресовка сайлентів задньої підвіски,+ заміна штатної музики на тесла-стайл, це все в сумі 1к. Цього тисяч на 100 вистачить, машина ресурсна і обслуговувалачь у офів.

Valerik написав:

І вийде це так ніби у мене за 13 тис купив, а за 10 продам після гарантії.

Нічого не маю проти, але 10 зараз стоїть новий логан)))

0

18,197

jasonua написав:
Valerik написав:

Ну це точно не бюджетні машини...

Рахую образно. Купив він преміум бмв х5 б.у у гарному стані 5ти річне з пробігом 100тис км за 20к, нове коштує 40к. Поїздив 3роки, їздить небагато 10тис в рік. Маємо 8ми річне авто і 130тис км. Продав за 18. А купивши  нове авто за 40к, дуже багато втрачається при продажі.

Одна відмінність - мені на ЙУХ не потрібні ні БМВх5, ні Рав 4, ні Аутлендер. Мої машини - це компактні хетчбеки - Сандеро, Фабія, Поло..Я розумію ці махінації і не маю ні бажання ні потреби їх робити. У мене 30 тис на рік пробіг і я не займаюся наданням транспортних послуг, де паливо сидить у тарифі.. Це засіб переміщення по моїй іншій діяльності...

0

18,198 Відредаговано jasonua (2022-02-07 01:56:37)

Valerik, я теж 25-3О тис км наїзджаю в рік на купленому б.у авто.
І повірте, на сто заїзджаю тільки масло міняю. тьфу..тьфу..тьфу
Не все б.у хлам і рухлядь.

0

18,199

Георгич написав:

Нічого не маю проти, але 10 зараз стоїть новий логан)))

Я б сказав так - Ви свого часу потрапили на купівлю машини в "ситі" умвоно часи при дешевому доларі, коли маржа салонів була вища, а продали в голодні часи після девальвації... Я же купвав вже після голодних часів, коли маржа мінімальна,  а зараз завдяки проблемам автопрому через Ковід, дефіцит чіпів і т.п. підросли ціни на б/у..Тут багато супутніх факторів..
Але не треба пересмикувати..Логан за 10 - голий бубон...У мене комплектація вище, я ще плюшок набрав типу підігріву сидінь, телевізора та ГБО було..)))

0

18,200

jasonua написав:

Рахую образно. Купив він преміум бмв х5 б.у у гарному стані 5ти річне з пробігом 100тис км за 20к, нове коштує 40к. Поїздив 3роки, їздить небагато 10тис в рік. Маємо 8ми річне авто і 130тис км. Продав за 18. А купивши  нове авто за 40к

Так. Але конкретно в моєму випадку з БМВ вийшло ще цікавіше - куплялось 2 роки тому за 18, зараз за нього дають 25, без торгу)))

jasonua написав:

дуже багато втрачається при продажі.

Це і є головна стаття витрат. Не пальне, не обслуговування з ремнями в маслі, а саме втрата вторинної вартості.

0
Спасибо сказали: jasonua1