1

Тема: монітор для дизайнера інтер"єрів.

Шановні гуру комп"ютерної техніки та всі хто має що сказати з цього приводу!

Надумав я придбати дружині класний монітор для роботи. Як ви вже здогадались вона дизайнер інтер"єрів.
Вимоги наступні:
розмір 19-20-21;
ціна 600-800 баксів (можна дорожче якщо воно того варто, але мені доведеться їздити на маршрутці і їсти мівіну  цілий місяць)
бажано ЛСД чи ТФТ, короче кажучи щоб тоненький був.

Буду вдячний за ваші думки.  storstark storstark

Обісранець і засранець - це концептуально різні ознаки потенційно споріднених речей. (с) Dron
Бо найважливіші речі у світі дуже прості (с) Прохасько
  0

2

Re: монітор для дизайнера інтер"єрів.

rozumnyk
телефончик: 8 067 727 19 22
502 39 66
502 39 67
Михайленко Сергій. Скажеш шо від Олександра Гагаєва. Я собі брав в нього професійний ТФТ-монітор 19"
Для дизайну бери стандартного розміру(пропорцій), а не подовжений HDV.
Мене цілком влаштовує PHILIPS 190P з корекцією беклайту під конкретне завдання (інтернет, текст, графіка, тощо), з гарантованою заміною на протязі 3 років при появі хочаб одного(!) битого пікселя в матриці.
Для порівняння: Самсунг має допуск по битих пікселях - 3 пікселі, Асер - 6 пікселів...

DACIA Logan 1.4 MPI Laureate Torreadore Red, чёрное литьё c наклейкай нажёпе+в салоне клёво:) R.I.P. 29.12.2011
Hyundai Sonata YF 2.4 L A/T 178 h.p.
САША не водка, чтобы его ффсе любили © Помните! Ничто так не защищает Ваши зубы 24 часа в сутки, как уважительное отношение к окружающим!©
[img]http://ametric.ru/r3qu.gif[/img]
  0

3

Саня, дякую за інфу.  storstark

Обісранець і засранець - це концептуально різні ознаки потенційно споріднених речей. (с) Dron
Бо найважливіші речі у світі дуже прості (с) Прохасько
  0

4

rozumnyk

Если важна цветопередача - матрица должна быть только PVA, MVA или S-IPS.  У TN-матриц есть искажения в цветопередаче. Да и вертикальные углы обзора маленькие.

Счастье, это когда тебе все завидуют, а нагадить не могут !!!
FAQ по Dacia Logan (MCV) и по форуму
Как загрузить картинки на форум
Hyundai Accent 2007 1.6 AT
  0

5

Zevs
у професійного монітора матриця якраз нешвидкодійна, порівняно з ігровими, (в мене 6 мілісекунд) та кури обзору горизонтальні та вертикальні невеликі! Чим більший кут огляду, тим меньше пристосований монітор до коректної передачі кольору.

rozumnyk
В мене якраз монітор для дизайнерських завдань. Для дизайну й брав. Правда відвалив колись за нього 500 баксів, але не жалкую

DACIA Logan 1.4 MPI Laureate Torreadore Red, чёрное литьё c наклейкай нажёпе+в салоне клёво:) R.I.P. 29.12.2011
Hyundai Sonata YF 2.4 L A/T 178 h.p.
САША не водка, чтобы его ффсе любили © Помните! Ничто так не защищает Ваши зубы 24 часа в сутки, как уважительное отношение к окружающим!©
[img]http://ametric.ru/r3qu.gif[/img]
  0

6

Crazy Poison написав:

Для порівняння: Самсунг має допуск по битих пікселях - 3 пікселі, Асер - 6 пікселів...

Саша У Самсунга вже досить давно починаючи з 740N гарнатія на один піксель! А завдяки новим розробкам - це лише теорія, таких проблем на нових TFT навіть не виникає! Маю на увазі Самсунг!

Crazy Poison написав:

в мене 6 мілісекунд

Тьфу, я купував дитині мультики дивитися на 19 - 2 мс!

rozumnyk
Samsung 940BF, Мон 19 Samsung TFT 960bf, Мон 19 Samsung TFT 960bg більше чим досить rock

KIA Sportage III Prestige 2.0CRDI AT AWD
  0

7

Crazy Poison написав:

Чим більший кут огляду, тим меньше пристосований монітор до коректної передачі кольору.

Глубокое заблуждение.

Crazy Poison написав:

у професійного монітора матриця якраз нешвидкодійна,

Все типы матриц , которые я перечислил - как раз НЕ быстродействующие. Самая быстрая - TN (у которой как раз и проблемы с цветопередачей)

Счастье, это когда тебе все завидуют, а нагадить не могут !!!
FAQ по Dacia Logan (MCV) и по форуму
Как загрузить картинки на форум
Hyundai Accent 2007 1.6 AT
  0

8

Crazy Poison написав:

Чим більший кут огляду, тим меньше пристосований монітор до коректної передачі кольору.

не зовсім так, а точніше - зовсім не так.
Наприклад, у Apple Cinema кути огляду 178 градусів, а цей монітор аж ніяк не можна назвати непристосованим до передачі кольору  cool

На які параметри я б звертав увагу (крім ціни, звичайно, гг):
Brightness (чим більше, тим краще)
Contrast ratio (чим більше, тим краще)
Pixel pitch (чим менше, тим краще)

Ну а матриця, як вже тут казали - тільки S-IPS.

Наполегливо рекомендую зайти на форум IXBT по моніторам http://forum.ixbt.com/?id=28
я там місяць жив, перед тим як визначитися з вибором.

З доступних на українському ринку професійних моніторів я б рекомендував би NEC, але якщо є можливість замовити монітор в штатах, то рамки вибору значно розширяються.
Я зупинився на Dell UltraSharp 2001FP (подейкують, що нутрощі в нього аналогічні нутрощам Apple Cinema).

Ну і звичайно, який би хороший монітор не був, але його необхідно відкалібрувати hardware калібратором, бо ніякі ручні настройки не дадуть необхідної точної передачі кольору.
Найдоступніший в цьому плані - Colorvision Spyder 2, близько 100 доларів.

Було: Logan Ambiance, 1.6 + ГПК + конд., синій металік
Стало: Skoda Oktavia 2.0
  0

9

rozumnyk написав:

вона дизайнер інтер"єрів

Почти сотоварисчи  па аружию storstark  - мою теж тОркнуло на творчу роботу...

OZZY написав:

Samsung 940BF

plus, то дома стаціонарний, т.к. сказать, але його за рік окупірував малий,
"прийшлось" придбати ноут Toshiba Satellite P200-14O

DACIA Logan 1.4 Laureate...был

* * * * * * * * * * * * * * * * *
"Все проходит. И это пройдет"
  0

10

Додам, що Samsung в принципі не здатен випускати професійні дизайнерські машини, це моє глибоке  imho2, яке я нікому не нав"язую  cool
Аргументую це тим, що ця марка на 99% спрямована на задоволення потреб масового споживача, а спеціалізовані продукти випускаються з метою пролізти на нові ринки збуту, де грають зовсім інші гравці (apple, nec, sony і т.д.). Можливо я відстав від життя, але тільки в страшному сні я б купив для дизайну монітор Samsung   crazy

Було: Logan Ambiance, 1.6 + ГПК + конд., синій металік
Стало: Skoda Oktavia 2.0
  0

11

слышал, что у apple хорошие мониторы  vissla

Logan laureate 1.6 / серебро
  0

12

freewill написав:

Можливо я відстав від життя, але тільки в страшному сні я б купив для дизайну монітор Samsung

В чомусь ти правий, але заміть, що ти знаходишся на форумі не Лексусів і не Мерседесів, а Самсунг займає на на нашому ринку досить великий відсоток продажу і співвідношення якість-ціна також! А ще досить не просто визначити на скільки заявлені характеристики відповідають дійсності! Я на мене можливо краще дорожче взяти моніторчик з більшою діагональю, тому як у дизайнерів площини постійно не вистачає!

KIA Sportage III Prestige 2.0CRDI AT AWD
  0

13

OZZY написав:

у дизайнерів площини постійно не вистачає!

plus, єто как раз та проффесия/случай, что размер...монитора имеет значение  :storstark:

DACIA Logan 1.4 Laureate...был

* * * * * * * * * * * * * * * * *
"Все проходит. И это пройдет"
  0

14

OZZY
Повністю погоджуюсь для мене більшу користь відіграє величина екрану ніж кольоропередача (клієнтів додому не приведеш подивитися на кольори, а на іншому моніторі все дуже відрізняється, а при друці на бюджетних прінтерах тимбільше), тому на мою думку краще взяти монітор з більшою діагональю. Варто на мою думку вибирати широформатний моніторчик, дуже зручно при роботі з спеціалізованими програмами для архітектури та дизайну, оскільки переважна більшість Меню цих програм розташовані збоку і жруть багато робочого просторі (спираюсь на власний досвід - сам архітектор) :)

Відпочинок це класно - відпочивайте частіше smoke
  0