Re: За кого голосовать? - 2
Ех, народ, не хотів я зачіпати цю тему, та напевне прийдеться. Отож, а за кого голосувати?
Гляньмо хто є, і чим вони відрізняються. Яка в них програма і ідеологія.
Хто є - всім відомо. Чим відрізняється. Оце питання. Про програми навіть говорити не хочу - всі один в другого здирають і тільки цифри міняють (ану хто більше дасть за народження якоїсь там дитини, хоча реально платити почав тільки Ющенко, аля я не про те). Отож почнемо з останнього, з ідеології. Яка вона в кого?
Якщо чесно - я не знаю. Я так думаю її і не може бути ні в кого з них.
Тобто практично вона у них є, тільки говорити про неї публічно не випадає, бо за неї ніхто не проголосує. Я бачу два різновиди: 1. Накрасти бабла з змахатися в Панаму, Штати, Ізраїль, Росію (потрібне підкреслити) . 2. Накрасти бабла і його легалізувати (тут і на заході).
Яскраві представники першої ідеолігії є в ПР (Фіма -колишній прем'єр), а скільки зараз "птенцов гнезда Кучминого" сидить в Москві, чи тих що на минулих виборах дуже постаралися. Представник другої ідеології в ПР - Ринат (на світові біржі виходити треба, інтегруватись в світову економіку, IPO і т.п.). Є там і третій сорт.
Ну яка ідеологія може бути наприклад в пані Інни (спочатку Озимі, потім Віче, віддайте заводик національному інвестору, тепер ПР). Чи в Тарасика, то полум'ний борець за національну ідею, Рух а потім ПР, чи в Кінах. Ідея одна - будь якою ціною отримати пропуск в рай (ВР).
НУНС теж далеко не втік. Ну яку ідеологію можна виробити схрестивши правих (Костенко, Тарасюк) з лівими Луценком. Я взагалі не вірю в різні новостворені проекти. Хто колись чув про Національну Самооборону, (я маю на увазі не УНСО, в них то якраз ідея є, підтримки нема. Що це - заміна профспілок, які їхні стратегічні цілі. Ну мені ціль ясна - на півроку підняти рейтинг - і подорожче продатися - побільше урвати при входження в мегаблок. Стратегічна ціль мегаблоку - набрати більше за Юлю, і підготуватися до наступних президентьских виробів. Понабирали в список братів-кумів, і олігархиків. Хоча над помилками звичайно працюють, от Шоколадного зайчика посунули, любих друзів притисли, Кириленко, Яценюк, Гриценко і парочка інших нормальних людей там є, але то так, косметика. До справжньої європейської партій їм ще далеко. Нема там ідеології. Схрестили вужа і їжака.
Юля. Єдиний мужчина в парламенті. Є харизма, є всі якості політика, який хоче досягти мети. Ідеологія - не знаю яка, ближча до лівої. Декларована ціль - демонтувати існуючу корумповану систему. Недоліки - купа олігархів в списку. Я це розумію так - перемогти будь-якою ціною. А коли основні суперники грають брудно - використовують адмінресурс на всю котушку - чисто виграти не вдасться - треба грати по реальних правилах гри, а не по ідеальних, а для цього потрібні гроші (бачив передачу Савіка - 35 відсотків виборців готові продати свій голос - от за цей ресурс всі і боряться). Переваги - стара партія, не новоутворення передвиборче. Що насторожує - люди, які справді мали близьку мені ідею (Левко Лукяненко) і яку готові були і справді приносили в жертву за це своє життя (смертний вирок в СРСР за політику) - зі списку пішли. Блок не замішаний в корупційних торгах в парламенті, але є дуже багато пристосуванців - перебіжчиків від Кучми, які відчули кон'юктуру.
Комуністи - назад в СРСР. Партія минулого - електорат вимирає. Ці "пролетарі" дуже зручно всілися в службових мерседесах і користуються ними як і колись - без найменших мук совісті. Доречі, вчора задав свому 9 річному сину питання: Хто такий Ленін - від відповіді чуть не вмер зі сміху - Ленін - друг Путіна (Смішно, але вірно)
Мороз. Головний лозунг - політреформа, яка зробить з в не першої, але й не другої людини - першу. Одним словом, як казав Кіплінг - всі звірі рівні, але є рівніші. А Мороз найрівніший. Спікер форевер, і за це продасть все. От європейські ліві і сахаються його як чорт ладану. Ну ясно, в них міністри на роботу на роверах їздять, а прем'єри про місту як прості люди ходять, без охорони і не літають на службовому літаку на футбольні матчі, взявши з собою цілу когорту таких самих скромних однопартійців
Литвин. Україні портібен Литвин (підпис блок Литвина). Треба Задорнову послати в його копілку. А нам цей голова Кучмівької адміністрації і головний заєдист - зовсім не потрібен. Литвин - Мороз 2. Починає згадувати про народ - коли його погнали, а до того так само скромно, як і Мороз цими всіма пільгами користувався і бігав з своєю золотою акцією по парламенту і торгував нею як міг. Взгагалі дуже смішно слухати наших депутатів: Ах як це неправильно що депутати мають пільги, ховаються від закону за недоторканістю. Ми це обов'язково зміними - завтра, тільки виберіть нас сьогодні. Вам це нічого не нагадує: про гроші і стільці.
Було правда 3 депутати, які в це вірили і так зробили: один з них Тягнибок - взяв і зняв з себе недоторканість сам, а потім ходив по всіх судах і прокуратурах і таки довів - щш нічого не вкрав і нічого протизаконного не зробив. От він має ідею - та немає підтримки. Взагалі в парламенті бракує справді ідеологічних і крайніх партій: всі себе позиціонууть в центрі - там ніби виборців найбільше. А от у Франції наприклад - Ле Пен має свої 15 відсотків, і рейтинг його з року в рік зростає, та й Саркозі лівим не назвеш.
Наша Наташа. Нато - нет. ЗУБР (міні СРСР). Будемо все продавати в межах Україна, Росія, Білорусь, Казахстан, але дуже дорого (концепція дорогої робочої сили), бо гроші сильно потрібні. Долой ВТО. Советскоє - значить лучшее в мире. Оце і вся ідеологія (сміх та й годі).