rozumnyk - мабуть ти не делітант щодо миття машин, що вже радує. Але я про інше, друже ти мій розумніший від всіх інших.
Щодо великої кількості води - згоден, але якщо поруч водогін і є можливість поливати під напором. Хочу зауважити, що при поливанні великою кількістю води може змиватися лише сирий бруд після тільки що пройденого дощу. А якщо це старий засохлий? Лий не лий, але без губки Лікві-Моллі навряд чи змиєш. Я ж кажу, коли водогону поруч немає і ти носеш воду відрами відкілясь, наприклад. Отже я попереджав, що не варто терти відразу просто змоченою губкою по машині, а необхідно спочатку її змочити - у випадку відсутності великої кількості води (в багатьох гаражних кооперативах водопроводу немає) можно хоча б полити машину зверху скрізь, щоб лише після цього вже безпосередньо розпочати саму мийку. До речі, якщо є водопровід, то вже краже на шлангу надівати спеціальну щітку і під напором проточної води здійснювати миття. Але то, якщо ідеальні умови миття. А якщо ні?
Я досить ретельно відношуся до можливих подряпин, отже після постійних мийок своїм способом немає жодної мікроподряпини (спеціально придивлявся на сонце по капоту).
Тпере про поліроль. Наносять поліроль не відразу на всю машину. Це треба робити частинами. Наніс на крило, розтер добре і починаєш полірувати. Але це не підготовка під фарбування і достатньо декількох хвилин, щоб поверхня вже заблистіла. Ну хай не за півгодини, а за годину я натираю всю машину. Все робив власноруч і з гарним результатом, тому можу стверджувати, що саме вищеописаним методом в умовах, де немає водопроводу, можна добре відмити і відпалірувати машину без подряпин. 
Suzuki SX4 New (S-Cross)
Logan Ambiance-1,6 (2006-2014)
0