51

Re: Нужна помощь по колонкам

Рост написав:

Так що не заморочуйте собі цим голову. Є ціла купа значно важливіших моментів, які реально визначають звучання.

Переважно пересічний кінцевий споживач музики слухає те що йому подобається, тобто або подобається або не подобається, тоді можливо щось міняє (переважно настройки або диск crazy )
І тільки 4% можуть міняти щось дуже довго і досягати бажаного результату (але ненадовго crazy )
І тільки 1% людей ЗНАЮТЬСЯ на тому що вони роблять, або вчилися або з досвіду (вони ніколи не зупиняються на досягнутому...

Dacia Logan II   2015   1.5DCi MT
музика підвищує продуктивність праці на 20%
  0

52

Navariec написав:
Рост написав:

Так що не заморочуйте собі цим голову. Є ціла купа значно важливіших моментів, які реально визначають звучання.

Переважно пересічний кінцевий споживач музики слухає те що йому подобається, тобто або подобається або не подобається, тоді можливо щось міняє (переважно настройки або диск crazy )
І тільки 4% можуть міняти щось дуже довго і досягати бажаного результату (але ненадовго crazy )
І тільки 1% людей ЗНАЮТЬСЯ на тому що вони роблять, або вчилися або з досвіду (вони ніколи не зупиняються на досягнутому...

Двічі перечитав. Довго думав. Сенс сказаного вперто ховається від моєї свідомості. Це до чого?

-----------------------
  0

53

Рост написав:

Двічі перечитав. Довго думав. Сенс сказаного вперто ховається від моєї свідомості. Це до чого?

Це ні до чого. То я так, просто...

0

54

Navariec написав:
Рост написав:

Це ні до чого. То я так, просто...

Та я без підколки, дійсно не зрозумів, що ти хотів сказати.
Зайшла мова про твік підсилювача. Обговорювались деякі аспекти цього дійства. До чого тут уподобання пересічного кінцевого споживача?

Якщо говорити про переважного кінцевого споживача, то йому, на жаль, доводиться обмежуватись тим, що пропонують виробники. Ні кроку вправо-вліво. І доводиться користуватись заводською апаратурою, зі всіма тими недоліками, які вона містить.
Думаю, ти б був просто приголомшений, якби я дав тобі послухати різницю в звучанні пари твікнутих каналів підсилювача, в порівнянні з іншими двома, залишеними в заводському виконанні, власне, щоб можна було порівняти. Ми з Халіним реально офігіли, іншого слова не підбереш. І це підсилювач за 1000 доларів, а уяви собі різницю, яка буде після твіка бюджетних речей. Звичайно, це вимагає коштів, часто досить значних, але ми навіщо живемо, щоб накопичувати гроші в шкарпетці? Лежачи там, вони ні користі, ні задоволення не принесуть smile

-----------------------
  0

55

Рост написав:

Думаю, ти б був просто приголомшений, якби я дав тобі послухати різницю в звучанні пари твікнутих каналів підсилювача, в порівнянні з іншими двома, залишеними в заводському виконанні, власне, щоб можна було порівняти.

так в чому проблема? позвони - під"їду...

0

56 Відредаговано Рост (2009-11-11 21:40:42)

Navariec написав:
Рост написав:

Думаю, ти б був просто приголомшений, якби я дав тобі послухати різницю в звучанні пари твікнутих каналів підсилювача, в порівнянні з іншими двома, залишеними в заводському виконанні, власне, щоб можна було порівняти.

так в чому проблема? позвони - під"їду...

Проблема? Досі не думаю, що хтось, в тому числі і ти, зможе мені закинути, що, мовляв, хотів послухати мою машину, чи якусь клієнтську, зроблену мною, і я в цьому відмовив.
Але мені трохи дивною є пропозиція, щоб ініціатором цього був я. Якщо цікаво - милості прошу. Але самому мені видзвонювати, запрошувати, якось... порушення причинно-наслідкових зв'язків, ІМХО smile

-----------------------
  0

57

Рост написав:

Якщо цікаво - милості прошу

Так самособою що цікаво. Можливо не так виразився, вибачаюся storstark

0

58 Відредаговано Less (2009-11-12 10:29:32)

Рост написав:

А наводки по живленню - це паразитні наслідки процесу випрямлення напруги. Часто в апаратурі ці хвости досягають сотень мілівольт, а якщо вони до 100мВ, то виробники навіть в хай-ендівській апаратурі часто на такому рівні все залишають - бізнес, економія грошей. Добрі конденсатори добре коштують.

Понял, спасибо.
В таких случаях нужно ставить на выходе БП несколько конденсаторов. К примеру 1000мкФ электролит, потом 1мкФ и последний 0,01 мкФ керамику. Это так нас учили. Такой вариант в современных автомобильных усилителях приемлим?

Logan MCV Laureate-7 2008
МB Sprinter 515 2007
  0

59

Less написав:
Рост написав:

А наводки по живленню - це паразитні наслідки процесу випрямлення напруги. Часто в апаратурі ці хвости досягають сотень мілівольт, а якщо вони до 100мВ, то виробники навіть в хай-ендівській апаратурі часто на такому рівні все залишають - бізнес, економія грошей. Добрі конденсатори добре коштують.

Понял, спасибо.
В таких случаях нужно ставить на выходе БП несколько конденсаторов. К примеру 1000мкФ электролит, потом 1мкФ и последний 0,01 мкФ керамику. Это так нас учили. Такой вариант в современных автомобильных усилителях приемлим?

А за останні років скількись там десятків в конструюванні підсилювачів нічого і не змінилось smile

-----------------------
  0

60 Відредаговано Ant (2009-11-12 14:55:18)

ось як в xtant виглядає живлення, кондьори там стоять ф. Елна

Престиж тореадор на дисках і руминська бджілка на стопі
  0

61

Рост написав:

А за останні років скількись там десятків в конструюванні підсилювачів нічого і не змінилось

Кроме элементной базы.

МB Sprinter 515 2007
  0

62

Ant
Смотрю и не вижу ничего кроме электролитов... О, пойду свой ЭОС разковыряю crazy , посмотрю что там с БП

МB Sprinter 515 2007
  0

63

Less написав:

О, пойду свой ЭОС разковыряю

ну і як розковиряв свій ЕОС? чи стало шкода?

0

64

Починаю задумуватися над домашньою акустикою. Хто що скаже по цьому поводу?
Поки що цікавить теорія, тобто ресивер вже є, звідки взяти сигнал найдеться.
Можливо хтось стикався де і за скільки можна купити компоненти для колонок?

0

65

Navariec написав:

Починаю задумуватися над домашньою акустикою. Хто що скаже по цьому поводу?
Поки що цікавить теорія, тобто ресивер вже є, звідки взяти сигнал найдеться.
Можливо хтось стикався де і за скільки можна купити компоненти для колонок?

Колонки планируешь делать сам?

Рено Сценик после Логана
  0

66

Al написав:

Це цікаве питання, скоріше за все що так. тобто наразі за вікном криза, але подобається мені музика, і все що з нею повязано. ну і після автомобільних робіт по акустиці я думаю що зможу виготовити більш/менш пристойні колонки сам.
П.С. а що в тебе за фокали? якщо не секрет?

0

67 Відредаговано Al (2009-11-25 11:59:26)

Navariec написав:
Al написав:

Це цікаве питання, скоріше за все що так. тобто наразі за вікном криза, але подобається мені музика, і все що з нею повязано. ну і після автомобільних робіт по акустиці я думаю що зможу виготовити більш/менш пристойні колонки сам.
П.С. а що в тебе за фокали? якщо не секрет?

Я сам таким занимался - делал колонки (для себя).
И мой товарищ занимался этим довольно серьёзно.
В результате я купил готовые (Танной на фронт и Kef на тыл).
Одно время ходил по салонам слушал колонки, выбирал анализировал, но купил акустику Б.у., и доволен.

А в машине стоит Фокал Аксес 1.
Фокал выбирал исходя из своего знакомства с данным брендом по большим братьям из домашнего звука.

Рено Сценик после Логана
  0

68

Та я тоже схиляюся до готового, б/у тоже хороший варіант, але хочеться трохи побавитися самому...

0

69

Navariec написав:

Та я тоже схиляюся до готового, б/у тоже хороший варіант, але хочеться трохи побавитися самому...

Давай. Я уже это прошёл.
Один из вариантов, это купить готовое, а потом раскрутить и добавить добротности - материал поглощения, новые качественные фильтра.

Рено Сценик после Логана
  0

70

Al написав:

Один из вариантов, это купить готовое, а потом раскрутить и добавить добротности - материал поглощения, новые качественные фильтра.

скоріше за все так і буде.

0

71

Navariec
тоді починай зі SVENa, його можна доробити, тому як я в системі бачу ресивер і якийсь там привід звідки йде сигнал

Престиж тореадор на дисках і руминська бджілка на стопі
  0

72

вопросом домашней акустики занимаюсь плотно месяц .
из всей проанализированной инфы и разговоров со спецами понял одно
-лучшее новое, дорогое -это хорошо забытое старое (завернутое в блестящую современную упаковку)
но ЭТО КАСАЕТСЯ ТОЛЬКО АКУСТИКИ
ресивер думаю что надо покупать только новый.

пилите шура пилите
  0

73

Ant написав:

тоді починай зі SVENa, його можна доробити

навіщо зі свена? тобто я думаю що свен не ставить хороших динаміків на свої колонки.
я краще схиляюся до думки пошукати щось з б/у imho2
П.С. в мене на роботі гембірди 611, може їх розковиряти crazy

0

74

Свин в своё время смотрел и слушал, давно правда, не понравилось.
Спросил в фирменном салоне, а чё они не играют - ответ: за такие деньги более чем, но зачем оно тогда такое.

Рено Сценик после Логана
  0

75

RVS написав:

вопросом домашней акустики занимаюсь плотно месяц .
из всей проанализированной инфы и разговоров со спецами понял одно
-лучшее новое, дорогое -это хорошо забытое старое (завернутое в блестящую современную упаковку)
но ЭТО КАСАЕТСЯ ТОЛЬКО АКУСТИКИ
ресивер думаю что надо покупать только новый.

Як раз з динаміками новими не проблема, їх ще випускається - і просто хороших, і дуже хороших.
А найбільша проблема з ресіверами, тому саме тут варто розглядати вінтаж.

-----------------------
  0