26

Re: Крым 2007 с палаткой

Доцент
По поводу загрязнения? Думаю все будет в порядке. Традицию нарушать не буду :alc:, тем более уже звонил Ольге, с 8 Марта поздравил :grose: ну и предварительно договорился. :smoke:

Гламур - это то как быдло понимает красоту.
Современная церковь имеет такое-же отношение к БОГУ, как кассир театра к искусству.

Logan MCV Laureate
  0

27

Доцент написав:

при дождливой и ветрянной погоде могут возникнуть не решенные вопросы с размоканием и улетанием коробки.

Дык в том и прелесть, что не жалко коробки smile Можно парочку взять с собой на всяк случай. Знаю наверняка, что от мелкого дождя с коробкой ничего не случается,

Доцент написав:

Так ты же живешь в Одессе (море под боком) , куда с палаткой выезжаешь?

Молдавия! Там чудная природа. Нет такой больше нигде...

Новое авто - новые правила wink
  0

28 Відредаговано dreamer (2008-03-19 01:38:47)

Мис Айя.

Якщо їхати від Севастополя, з’їзд до мису приблизно через 40 км (плюс-мінус), треба орієнтуватися по карті, там позначене відгалуження від траси. Трохи спускаєшся вниз по асфальтованій дорозі до санаторію, дорога упирається в КПП, домовляєшся з охороною - одразу за КПП є невеличкий майданчик, де можна залишити автівку. Далі досить довгий спуск вниз до моря, йдеш через заповідник, стежка проходить повз спеціально облаштований смітник, куди нормальні люди виносять знизу сміття.

Місцевість просто розкішна. Ліс доходить до самого берега, серед дерев досить багато зручних місць для наметів. Ніяких комах взагалі - ні комарів, ні мошки, ні коників. За водою треба ходити до санаторію - там є класне потужне джерело, дуже добре облаштоване. Не надто близько, але зовсім не напрягало. Як і всюди в Криму, бажано мати з собою необхідну кількість 5-10 літрових балонів. Зараз це не проблема, а в мої студентські роки воду носили у скляних півлітрових пляшках, і вага тари була такою ж, як і води. Щоб не тягати зайвого, я вставляв тоді у станковий рюкзак "Єрмак" 50-літровий пакет з цупкого поліетилену, наповнював приблизно 30-35 літрів - рюкзак тримав форму, а пакет забезпечував герметичність і стерильність.

Мис Айя - одна з найкращих місцин для відпочинку в Криму, які мені відомі. Але він не дуже зручний для дітей, що не вміють плавати, бо вхід у воду через великі й малі камені, розкидані всюди як на березі, так і у воді. Наша п’ятилітня донечка плавала з кругом і їй була потрібна допомога дорослих, щоб зайти у воду з каменів. Камені перетворюються на серйозну проблему, якщо море штормить - тоді це стає небезпечним навіть для дорослих. Нам пощастило, погода була чудова, ніяких незручностей в цьому плані ми не відчували. Людей було досить багато, але завдяки лісу та рельєфу місцевості враження тісняви й скупченості не виникало.

Готували ми переважно "мюслі" - до купованої каші додавали сливи, банани, персики, диню - виходила смачна й дуже поживна їжа, діти тріскали аж за вухами лящало. Батько мого друга був завзятим рибалкою, кожного дня мав дуже непоганий улов - варили смачнющу уху. Були там ще рибалки з Генічеська, вони приїздили з якимось спеціальним мотилем, на нього ловилася взагалі суперова риба (назви не пам'ятаю, але вони казали, що спіймати її можна лише на цього мотиля). Я ловив у морі креветок і крабів, щоправда потім вирішив цього більше не робити - для нас підводне полювання не було вкрай необхідним, а якщо ним заради розваги займатиметься багато людей, то з часом ця чудова місцина стане схожою на Арабатську Стрілку - там зараз не лишилося майже нічого живого. Але це рішення я прийняв вже після кількох смачних вечерь крабами й креветками. Мідії до нашого приїзду там мабуть вже всі позбирали, лишилася тільки дрібнота, тому посмакувати вареним рисом з мідіями нам не вдалося (найкраще співвідншення з минулого досвіду - 2-3 частини мідй на одну частину рису, мідії спочатку варяться у морській воді, виймаються з раковин, що розкрилися, а потім вже додаються у прісну воду з рисом).

Мінус відпочинку на Айя - ніколи не знаєш, чи дозволять там стати з наметом. Кілька років перед тим мис був закритий для всіх "дикунів", потім на якийсь час відпочинок дозволили, оплата була середня - не мала, але й не захмарна. Потім мені казали, що мис знову закрили. Наші друзі зіткнулися ще з однією халепою - тільки чудом встигли на поїзд, бо дорога там лише одна, поблизу Форос, і коли в тих місцях з’являвся Кучма, то дорогу повністю перекривали для транспорту і для пішоходів ще за добу до його приїзду. Не певен, що зараз ситуація змінилися.

Ну от, про Айя основне начебто розповів, черга за заповідником між Веселим та Новим Світом.

Logan MCV Laureat синій мінерал
  0

29

dreamer Зачет! Только не понял есть ли там магазинчики (ну масло-молочные продукты, мороженно-пивные)? И насколько много людей и как далеко от палатки до моря?

0

30

Gent написав:

Если на ЮБК - Семидворье. И стоянка есть, и вода. И звезды....

Расскажи подробнее, пожалуйста! :)

0

31

dreamer
К такому интересному рассказу ещебы пару фото. smile

0

32

Доцент написав:

есть ли там магазинчики (ну масло-молочные продукты, мороженно-пивные)? И насколько много людей и как далеко от палатки до моря?

Чесно кажучи, жодного разу нічого там не купували, щоправда двічі виїжджали покататися - один раз до Севастополя, і ще в гори через Морське, Ворон і вище, дорогою трохи затарювалися всякою дрібнотою. В санаторії начебто можна було купити все необхідне, просто у нас всі продукти були з собою - більше 150 кг овочів та фруктів (з них третина - кавуни, брали з розрахунку на всіх, разом з друзями нас було 10), крупи, мюслі, тушенка і т.д. Щодо людей - може було десь близько 100, але їх присутність відчувалася лише у місцях заходу в воду, ніякого відчуття переселеності та дискомфорту ми не мали, при тому що я сам не люблю відпочивати у багатолюдних місцях. Мешканці поводилися ввічливо, гучної музики не було, сміття не розкидали. Коли ми сідали за вечерю, яка плавно переходила у приємне спілкування з друзями далеко за північ, взагалі не помічали що поруч були інші люди, там справді класний рельєф і в кожного ніби окрема квартира. Забув розказати, одного разу плавали (інакше туди дістатися було неможливо) до якогось дивного пляжу серед скель на відстані приблизно 1 км від нашої бухточки в бік Севастополя. Враження від "пловучої" мандрівки були просто супер.

Від намету до моря - як станеш, можна за 20 метрів від берега на рівному, ми стояли метрів за 50 - вже на схилах, там багато облаштованих ділянок під намети. Наш намет був 4-місний брезентовий радянського зразка, тобто насправді на шістьох, довелося трохи позайматися земляними роботами, щоб збільшити площу ділянки. Я завжди тягаю з собою в машині саперну лопатку, тому це не становило проблеми. Саперну лопатку рекомендую возити всім, хто готовий мандрувати по грунтовці (в горах оптимальний варіант лопата + льодоруб для каменистого грунту), ми одного разу добряче застрягли у величезній баюрі високо в горах, мимо проходили туристи - поспівчували, сказали що це взагалі неможливо сюди видертися на вісімці і... спокійно пішли далі. Ситуація була така: величезна калюжа у глинистому грунті, праворуч - стіна, ліворучв - майже прірва. Я прокопав лопатою рівчак довжиною десь із метр, і спустив всю воду з баюри по схилу. Потім без проблем виїхав.

Bumerdes написав:

dreamer
К такому интересному рассказу ещебы пару фото. smile

У мене нещодавно майже водночас гахнулися обидва вінчестери старого компа, на яких мали бути й ці фотки  sad За відновлення інформації запросили по 500 грн. за один диск. Ще трохи пошукаю більш прийнятний варіант, якщо не знайду - постараюся відсканувати звичайні фотки, знімав мій друг, який взагалі не визнає цифрових фотоапаратів, привіз собі з Лондона за 800 фунтів (всі гроші витратив) якийсь наворочений апарат з супер-об'єктивом, фоткав лише ним.

0

33

Между Рыбачьем и Судаком много мест для установки палатки и машины.Поищите в Курилке,там и фото есть.

Водительское  удостоверение категории А выдано 29.12.1979,категория В открыта 06.02.1988  Pannoniа 250,Jawa 350 12 V ,ВАЗ 21011 ,Dacia logan 1.4 , BYD F3 1.6 , Skoda Octavia 1.8 turbo 4×4 ,Skoda Fabia,Chevrolet lacetti 1.6 , Renault clio 1.4 , Dacia logan 1.6 ,Dacia sandero 1.4 ,Dacia mcv 1.6 ,Daewoo Matiz 0.8, Sym x pro 125
  0

34

После остановки (собственно ночевки) в Морском было принято решение о дальнейшем перемещении с целью поиска места поспокойнее. Не последнюю роль в этом сыграли соседи, которые поставили палатку рядом. Уж очень бурно они праздновали начало своего отпуска, а утром (около 6.00 они сидя со вчера искренне удивились нашему решению о перемещении далее на юг, т.к. еще не познакомились с нами. Но мы сославшись на жажду странствий покинули это чудное место. Примечательно, что ребята использовали автохолодильник и к утру, их гости вынуждены были толкать БМВ всем пляжем, но это не остановило их и холодильник просто перетащили в другой автомобиль.
Итак мы снова в поисках кемпинга. Серпантины, жара, перегруженная ВАЗ 21111, которая еще в Керчи насторожила подтеканием тосола из-под крышки расширительного бачка и потребовала его доливки из взятого резерва. Так мы добрались до Рыбачьего. Кемпинг вдоль дороги но как-то все довольно цивилизованно. Море, кемпинг, гора. В отличие от Морского, кемпинг расположен непосредственно в поселке, рядом с его пляжем. Таким образом вся цивилизация (магазины, кафе, мороженное, арбузы, чебуреки …) все рядом. На территории кемпинга есть мини базарчик, чуть далее базар поселка.
Дорога. Обычная крымская красота. Серпантины, захватывающие дух пейзажи..
Палатка – 6 местная с тамбуром, двойная. Колышки штатные не годятся т.к. короткие они для крепления в песок. Изготовил из прутка по 30 см. в крючком на конце. Брал дополнительно веревку и резинку (для ремонта каркасных прутьев палатки – там гетинаксовые трубки в которые вставлена круглая резинка, которая иногда рвется, да еще спица для вдевания резинки а трубку). Надувные матрацы INTEX. Фонарики, запас батареек. Колышки с трудом входили в каменистое побережье.
Питание – с собой на машине. Поселок в изобилии наполнен магазинами. Появилась возможность покупать молочные продукты..  Готовка пищи на примусе. Следует брать загородки пламени примуса от ветра (я делал из ДВП на рояльной петле в виде книжки т.е. как бы две книжки, а то ветер меняемся постоянно). Для шашлыков уголь с собой.
Условия – Есть пресная вода, которая подается по определенному графику. Есть туалет (шлакоблочное сооружение, которое убирается и дезинфицируется) , конечно тоже армейский вариант но уже как в более порядочной воинской части (терпимо).  У чел. который взымает сбор за машину и палатку на вьезде, можно зарядить мобильник (причем в отличии от Морского записывают кто и какой телефон отдал на зарядку).
Море – супер., выше всяких похвал. Дно каменистое (ногу не ранит) довольно стремительно уходящее на глубину (дети только под присмотром). Берег понравился больше чем в Морском. Чистенько. На территории кемпинга мусорные контейнеры, урны.
Размещение – палатка рядом с машиной, на побережье (до моря метров 15). Тени нет, все солнце – ваше.. Людей многовато. Палатки и машины в притык. Поэтому следует ставить не только палатку, а и шатер перед палаткой чтобы расширить свое жизненное пространство. В шатре готовят, едят, сидят в шезлонгах. Палатку следует ставить поближе к морю, чтоб между вами и морем не вщимились еще палатки. Если нет места на машину, то ее можно припарковать в другом месте, а потом кто-то уедет и вы сможете стать рядом.
Недостатки – много людей.
Плюсы – море супер: чистое и красивое. Нет комаров и других вредных насекомых. Видно медведь гору. Жара не донимала. Ходили в поселок (пиво, мороженное, продукты). Рядом останавливались на выходные татары, которые прилично праздновали чей-то День рождение (тихо без музыки и криков). Нас угостили «кашей» - говядина на хлебной лепешке: очень вкусно и сытно.
Итог – мы пробыли трое суток и время отдыха закончилось. Это самое удобное место для подобного отдыха, но люди, люди и люди. Да, контингент постояльцев кемпинга довольно приличный. Мы на своей машине (тонированная, синий металлик, молдинги – вид бомба) были сиротами казанскими среди новых иномарок. Правда к концу появилась Таврия и несколько ВАЗов. Отдыхали немцы в кемпингах на колесах и палатках. Подняли свой флаг в центральном шатре к которому примыкали все остальные палатки. Отдохнули супер. Семья ждет лето для нового путешествия на MCV, ведь сюда войдет больше полезных вещей.
Дорога назад принесла сюрпризы. За 2 км. до перевала практически закипел тосол, клубы белого пара создали неповторимое по красоте облако, которое понеслось к морю, а тосол ручьем побежал по склону горы к и без того синему морю. Машины проносились и проползали рядом, но …. Мы остыли,  (течь была из-под пробки расширительного бачка), долили остатки запаса тосола и увидели его отсутствие в бачке, т.е. вытекло довольно много. Жара… Я пошел не перевал в надежде увидеть пост или что-то подобное для выяснения места возможной покупки тосола, но …. Его там нет. Увидел свою машину, которая ползла на перевал. После полного охлаждения (пока я ходил) жена приняла решение о штурме перевала  (давно водит авто) и отслеживая температуру настигла меня на перевале. С перевала покатились на нейтральной не поднимая температуру выше 70-80 гр. До первой заправки на которой не захотели покупать на доливку тосол в 5 литровой канистре (литровых небыло давно т.к. очень ходовой товар оказывается). На следуещей заправке только 10 л. На третьей купили два литра и благополучно вернулись, правда еще и еще доливая эту чудесную жидкость. Причина банальна – разгермитизация системы охлаждения посредством прихода в негодность клапана крышки расширительного бачка.
Вот и все путешествие Крым – палатка – 2007. Надеюсь на новое путешествие в 2008, но есть желание прокатится через западное побережье.
Удачи

0

35 Відредаговано dreamer (2008-03-21 00:53:59)

Заповідник між Веселим та Новим Світом (стояли з боку Веселого)

Враження - супер. Спочатку заїхали на Арабатську стрілку, хотілося побачити місця, де навчився плавати в дитинстві. Вільного місця - повно, оплата - невисока, без тенту там робити немає чого - просто в наметі під таким сонцем не витримаєш спеки. В далекому дитинстві вранці весь наш помаранчевий намет (брали напрокат) обліплювали сонечка, я розважався тим, що зсередини збивав їх щиглями. В морі було повно креветок, крабів, руками ловили рибу-іглу. Через тридцять років вже нічого цього не побачив, спеціально плавав з маскою - за весь час знайшов лише одного невеличкого крабика, риби взагалі ніякої не помітив. Зі старих спогадів залишилося тільки мілке море (дуже добре навчати плавати дітей) і сила силенна комарів (чи це якась особлива мошка-гібрид комара й мухи). Ця мошка страшенно кусюча, вранці і ввечері обліплює суцільним шаром намет і тент, але на вигляд спокійна, злітає в повітря лише якщо її струсити. Лікується ця напасть тільки сильним вітром, якщо вітру немає - добряче псує відпочинок і в цілому приємну обстановку. На вихідні приїжджають гоп-компанії з Генічеська, тут вже як пощастить, хто опиниться поруч - деякі вмикають на повну потужність попсу і відтягуються хто як може, у будні дні відстань між наметами була десь метрів 50 - 100. По пляжу ходять продавці варених креветок і в’ялених бичків, креветки дуже смачні, ми їх там просто обжерлися.

Витримали на косі лише три дні, я використовував майже весь час, щоб навчити семирічну дочку плавати, нарешті мені увірвався терпець і я застосував "шокову терапію": зайшли граючись у море по шию, я взяв її за руки і кинув на метр вперед, де вона вже не діставала ногами дна. Попередній практичний і теоретичний курс не минули даремно - з воплями і сльозами дитина нарешті попливла до мене, і після того вже сама постійно чіплялася, щоб я її кидав на глибину ще і ще раз. Що ж, програму-мінімум ми виконали, і з радістю вирушили далі до наших друзів у Веселе - вони вже подзвонили, що прибули на місце і застовпили нам ділянку.

До Веселого дісталися близько півночі, вирішили переночувати в машині, а вже вранці вирушати на пошук друзів. Біля самого берега праворуч був асфальтований заїзд з дороги через мілкий струмок на парковку, там і перебули ніч. Від Веселого до заповідника тягнеться довжелезний пляж, десь посередині нього наступного дня зустрілися з друзями, разом поперетягали весь наш вантаж (як завжди, більша частина - куплені дорогою по оптових цінах фрукти й овочі). Машинку залишили на стоянці ліворуч від струмка, якщо дивитися на море. Стали в самому початку заповідника, на межі пляжу/каменів. Друзі вже розвідали місцевість - це був ідеальний варіант, оскільки можна було вибирати між звичайним гальковим пляжем праворуч і входом у море з каменів ліворуч. Тобто спускаючись від намету до моря, кожен вирішував, що йому більше до вподоби. Наш намет стояв метрах в 20 від моря на узвишші понад стежкою, друзі поставили свого трохи вище на горі ліворуч, а ще метрів на 5 вище у нас була величезна кухня/їдальня/вітальня - майданчик, над яким розтягнули збірного тента десь на 20 м2. Якщо рухатися берегом далі в заповідник, то вхід у море був лише з каменів, там було роздолля для нудистів і відлюдників, тому що кожен міг знайти собі ділянку, оточену величезними каменюками, де його ніхто не бачив.

Того ж дня до нас підійшов єгер, одразу ж заплатили йому на 10 днів наперед  приблизно по 50 грн за кожний намет (за кухню не платили). Небо весь день було переважно хмарним, хоча іноді виглядало сонце. Море штормило спочатку трохи, потім з кожним днем усе сильніше. Погода була дуже нестійка, дощ ішов щонайменше два рази на день, хоча сонце теж з'являлося - як в Карпатах. За водою їздили до гарно облаштованого джерела у татарському селищі (назви не пригадую) вище по трасі від Веселого. Місцеві делікатеси купували в магазинчиках прямо на пляжі з боку селища. Пам’ятаю, одного дня пішли щось купити до магазинчику, саме розпогодилося і народ з Веселого потягся з матрацами й лежаками на пляж. Поки ми купували продукти, небо знову затягло хмарами і пішов дощ - відповідно назустріч нам знову йшли все ті ж самі відпочивальники з кислими фізіономіями. Особливо запам’яталися хлопець з дівчиною - цей юнак емоційно лаяв на всі заставки Небесну Канцелярію дуже образною інвективною лексикою, єдині два слова поспіль без матюків були "...этот отпуск!". Нам теж хотілося б більше сонця, хоча відпочинком були цілком задоволені. Позитив можна знайти у будь-якій ситуації. Купатися під дощем було дуже приємно - і море, і дощ були теплими, до того ж сильно дощило нечасто й від цього добре рятували намети й величезний тент у їдальні - ми ходили один до одного "в гості", грали в шахи, слова, карти, просто розмовляли про все на світі. Одного разу сходили через заповідник до Нового Світу - одержали чудові враження і від походу, і від самого курорту. Маючи гроші, там можна дуже непогано відпочити.

Валера провів дитячі роки в академмістечку в Абхазії на березі моря, він навчив нас як правильно заходити й виходити з моря у шторм. Найбільшу небезпеку становлять пінясті гребені хвиль - саме вони ламають шиї або оглушують людину у воді. Коли хвилі більше трьох метрів, то щоб вийти на берег "на ногах" треба спіймати хвилю у майже горизонтальному положенні ногами вперед, вона тебе підхоплює й тягне до берега, водночас ставлячи на ноги - залишається тільки швидко зробити кілька кроків, щоб втекти від наступної хвилі. Менші хвилі можна ловити вперед головою, так що вона виносить тебе прямо пузом на берег - це найбільше подобалося дітям, вони просто вищали від захвату. Але купатися ми їм дозволяли виключно під наглядом дорослих, тому що хвилі були справді небезпечними - я в цьому переконався на власному досвіді.

Одного разу коли я вже підпливав до берега, із заповідника вийшов чоловік з двома 14-річними доньками-красунями, очевидно вони відпочивали десь далеко серед каменів, вже зовсім забули про цивілізацію, і не замислюючись пішли до Веселого в чому мати народила. Про чоловіка я пам’ятаю тільки те, що він був, голі бронзові красуні мене просто зачарували, я втупився у них поглядом, роззявивши рота, і зовсім забув про бурхливе море. Саме нагодилася потрібна велика хвиля з пінястим гребенем, і так шандарахнула мене ззаду по потилиці, що я на якусь мить навіть про дівчат забув - це був чистий нокдаун з іскрами в очах і гулом в голові. Я подякував долі, що не знепритомнів, підплив ближче до берега, намацав ногами дно і похитуючись вийшов на берег. Коли розповів про це жінці, вона сміючись сказала що своє покарання я вже отримав і щось додавати їй немає потреби. Справді, в голові гуло аж до вечора...

Іншим разом довелося плисти рятувати якогось хлопця - він не розрахував сили, заплив досить далеко від берега й перелякався не на жарт. Ми з Валерою почули його відчайдушні крики про допомогу і кинулися в море, поки пливли мій товариш провів короткий інструктаж: я маю підплисти першим, якщо хлопець повністю втратив контроль і вчепиться в мене, не даючи рухатися самому, Валера дасть йому по голові, щоб оглушити і потім вже тягти на берег. Хлопець виявився не знесиленим, а лише переляканим - побачивши нас біля себе він заспокоївся, сказав що встиг нахлебтатися води, але поплив до берега сам, ми лише забезпечували супровід.

Мені не давав спокою великий стрімчак, який височив над нами метрах у 300 вгорі. Одного вечора я вирішив на нього видертися - заодно й помилуватися заходом сонця з висоти. Грунт під ногами був дуже сипучий, мені став в нагоді досвід Меганома, де іншого просто немає. На одному з таких сипучих гребенів я помітив з десяток великих чайок - вони теж ловили останні промені сонця, але побачивши мене злетіли у повітря, залишилася тільки одна. Я підходив до неї все ближче, проте вона не рухалася, навіть не повернула голову у мій бік. Коли я наблизився впритул, то зрозумів, що чайка мертва. Ніяк не міг наважитись доторкнутися до неї - проте цікавість нарешті перемогла, я обхопив її двома руками й почав обережно піднімати в гору. Чайка видала якийсь жахливий нестямний крик, випростала крила і злетіла в повітря, я від несподіванки ледь не втратив рівновагу і чудом втримався на гострому гребені - інакше й сам би полетів принаймні метрів на двадцять вниз до наступного. "От дура" - подумав я і рушив далі до скелі. Але дістатися місця, з якого вже можна було б на неї видертися, я не зміг - сипучий схил став надто крутим, схопитися руками не було за що, а ноги просто з’їжджали вниз - втративши контроль, тут можна було реально скрутити собі в’язи. Не дійшовши метрів 5-6 до скелі, завернув назад.

Наступного дня берегом кілька разів проходили еменесники зі штормовим попередженням - всіх відпочивальників просили йти до селища. Знялися з місця одна-дві компанії, інші залишилися. Якби ж то ми знали, що чекає на нас цієї ночі! Дощ поступово перетворився на справжню тропічну зливу, блискавки освітлювали небо майже безперервно, іноді їх було по 6-7 водночас, вода стікаючи зверху гуркотіла так, що навіть якби ми й хотіли, то заснути однаково б не змогли. Останньою краплею стала величезна каменюка (діаметром близько метра), яка скотилася з гори. Спочатку ми почули невиразний гул іншого тембру, ніж шум води, вітру й грому. Цей гул посилювався, і стало чути різкі удари - це шматок скелі вдарявся об інші камені. Ми розбудили доньку й вже були готові стрибати вниз і чимдуж бігти на пляж, коли гул припинився так само раптово, як і почався (наступного ранку ми знайшли цю каменюку - вона застрягла метрах в 30 вище від нашого намету; я спробував вирахувати можливу траєкторію падіння, якби її не спинили інші камені - ймовірність, що вона прокотиться через наш намет була десь 1/10).

Валера прийшов порадитися, чи не варто нам перейти хоча б на пляж - над ним не було гори, а відповідно й небезпеки обвалу каміння. Я вирішив не робити зайвих рухів й просто насолоджуватися шикарним штормом, Валера ще трохи повагався, але таки вирішив перебазуватися, ми допомогли йому обкопати намет на пляжі й повернулися до свого. Зібрали гроші й документи в невелику сумку, поставили її перед наметом, щоб можна було одразу схопити й тікати, і стали чекати подальшого розвитку подій. Ближче до ранку шторм став вщухати, злива припинилася і ми лягли спати. Прокинулися вже близько першої години дня, перше що я побачив, коли визирнув назовні, була... сумка з усіма нашими документами й грошима, що гордо стояла на узвишші перед наметом метрах в 2-3-х від стежки, якою всі відпочивальники ходили берегом...

Мимо проходили якісь люди і сказали що цей шторм наробив чимало лиха у Веселому - водою було знищено кількадесят гектарів виноградників, зруйновано міст через струмок і декілька будинків, у море позносило й затопило кілька машин у селищі. Я одразу ж побіг подивитися, чи не постраждала наша машинка. Ух, слава Богу, вона стояла трохи на узвишші, вода пішла довкола. Струмок за цей час перетворився на справжню повноводу річку, потім я дізнався, що в одній зі змитих ним у море машин загинула жінка... Також ми дізналися, що найбільше стихія розійшлася на морі - там, де ми бачили безперервні блискавки і спалахи, гуляли великі смерчі; якби вони дісталися берега, це була б зовсім інша історія... Отаким видався наш відпочинок - були і кумедні, і сумні моменти. Але я хочу сказати про найважливіше: відпочинок з друзями та однодумцями завжди буде вдалим незалежно від погоди, найголовніше - це хороша компанія, і щоб там не запланувала Небесна канцелярія, вашого настрою і вражень в цьому випадку їй ніколи не зіпсувати.

0

36

Да, приключений через край. Разве все это можно "поймать" сидя в люксовом номере с видом на море? полный экстрим и релакс, т.е. все то зачем едут. Отличная сага получилась. :app:

0

37

dreamer
"тебе, начальник, книжки писать"(Х/ф Место встречи изменить нельзя)
Молодець :plus:

Престиж тореадор на дисках і руминська бджілка на стопі
  0

38

Любители экстрима!есть ещё классный маршрутик между Белогорском и Приветном на машине проехаться,но если грунт будет мокрым,то это уже будет дурость,а не экстрим. :smoke:

Водительское  удостоверение категории А выдано 29.12.1979,категория В открыта 06.02.1988  Pannoniа 250,Jawa 350 12 V ,ВАЗ 21011 ,Dacia logan 1.4 , BYD F3 1.6 , Skoda Octavia 1.8 turbo 4×4 ,Skoda Fabia,Chevrolet lacetti 1.6 , Renault clio 1.4 , Dacia logan 1.6 ,Dacia sandero 1.4 ,Dacia mcv 1.6 ,Daewoo Matiz 0.8, Sym x pro 125
  0

39

dreamerСемьёй не надо рисковать.Я понимаю,когда молодой,холостой-то можно ещё пробиваться в лауреаты премии им.Дарвина. :imho:

0

40 Відредаговано dreamer (2008-03-21 17:40:11)

Игорь Петрович1 написав:

Любители экстрима!есть ещё классный маршрутик между Белогорском и Приветном на машине проехаться,но если грунт будет мокрым,то это уже будет дурость,а не экстрим. smoke

Там здається є ділянка шляху - кілька кілометрів двом машинам не роз'їхатися. Якщо буде зустрічна чи просто обвал каміння (теж часто трапляється) доведеться ці кілометри вертати назад заднім ходом, розвернутися немає де (інтформація 10-річної давнини, можливо за цей час щось змінилося). Тим, хто планує проїхатися цим шляхом, рекомендую спочатку розпитатися у місцевих про її стан. Якщо їдете через Сімферополь, інформацію можна отримати у таксистів на залізничному вокзалі.

Игорь Петрович1 написав:

dreamerСемьёй не надо рисковать.Я понимаю,когда молодой,холостой-то можно ещё пробиваться в лауреаты премии им.Дарвина. imho2

Підніміть статистику, скільки людей щорічно гине в автомобільних катастрофах, а скільки від обвалу каміння в горах, і яка ймовірність того й іншого.  В нашій сім'ї всі рішення приймаються спільно, ми зважили всі "за" і "проти" й вирішили, що краще буде залишится. Крім іншого, ми не знали, яка ситуація над обривом уздовж пляжу - які сюрпризи він міг подарувати, та й бурхливе море більше загрожувало рівному пляжу, ніж нашому узвишшю.  Не ризикувати - можна просидіти все життя під ліжком у своїй квартирі, але й це буде ризиковано, як показала трагедія в Дніпропетровську. Про Дарвіна не зрозумів - я лише поділився своїми враженнями від відпочинку, й не більше.  Грати на публіку я не звик, просто вважаю, що від життя слід брати максимум - інакше це буде лише змарнований час. "Всєго і дєлов то" (С) х/ф "Осінній марафон". big_smile

0

41

dreamer написав:

скільки людей щорічно гине в автомобільних катастрофах

Согласен,автопутешествия в нашей стране смертельно опасны.На самолёте,поезде намного безопасней.

0

42

Игорь Петрович1 написав:

На самолёте,поезде намного безопасней

"Но это уже совсем другая история" (не помню откуда но тоже что-то крылатое). :)

0

43

Доцент написав:

Разве все это можно "поймать" сидя в люксовом номере с видом на море? полный экстрим и релакс, т.е. все то зачем едут.

Та ж у тому то й річ, що намет+машина дають таку свободу вибору, яку не купиш за жодні гроші. Який відпочинок на березі моря можна купити за нашу середню зарплату? - лише сарай з кількома скрипучими ліжками не ближче 200 м від берега, у кращому разі без якогось стійкого запаху й мошки всередині, туалет без запаху - це взагалі з області фантастики, дай Бог, щоб там хоча б газетка була, не кажучи вже про рідке мило й паперові серветки, харчування - кримський общепіт мало чим відрізняється від совкового, вода - хлорована, на пляжі - засмагаєш як чапля на одній нозі, тому що другу можна поставити лише комусь на голову, у морі почуваєшся як шпротина в консервній банці і т.д.  Єдиною альтернативою можуть бути декілька справді класних і відповідно дорогих курортів - той же санаторій у Новому Світі, наприклад. Переваги - сам можеш вибирати між повною цивілізацією (не треба навіть їжу готувати) і відпочинком на природі, хоча можливостей для екстріму суттєво менше. Пам'ятаю, як колись під час шторму у Фрунзенському мені не давав увійти у воду бугай-охоронець нашого закритого пляжу - заборонено, і все тут. Нема питань, пішов на інший пляж і накупався серед хвиль досхочу, але якого дідька я маю перед кимось виправдовуватися та ще й за свої гроші! big_smile

0

44

dreamer написав:

намет+машина дають таку свободу вибору, яку не купиш за жодні гроші

Полностью поддерживаю. Постоял пару-тройку деньков и сменил место, постоял и опять в пути ("украл, выпил, в тюрьму. Романтика" из к/ф "Дж-ны удачи"). dreamer А ты до конца определился что в этом году в Крым ни ногой?  :)

0

45

Доцент написав:

А ты до конца определился что в этом году в Крым ни ногой?  smile

Володя, точно все знає лише "Вірменське радіо"  smile  Зараз думаю, що навряд чи, але до літа ще є час визначитися. Як робочий варіант розглядаю Бакоту - трохи написав про неї в темі про Карпати. Для цього потрібен мінімум 2-місний гумовий човен. big_smile

0

46

Вто завтра еду в Крым с палаткой на МСВ "парня в горы тяеи, рискни" (В.Высоцкий). Экипаж 6 чел (из них три ребенка). Боюсь конкурентное приимущество (7 мест) не реализую - много вещей. Скорее всего на заднем сидении будет 4 чел (взрослый и 3 ребенка), а 3-й ряд скорее всего сниму. Хотя сейчас пойду паковать машину. Ориентируюсь на Рыбачье, т.к. в прошлом году - понравилось. Приеду - отпишусь. :)

0

47

Вернулся. Отдыхал в рыбачьем. Контингент палаточного городка изменился не в лучшую сторону. Стало грязнее и шумнее. Море было очень, очень теплым и чистым. На глубене 4 м. видно дно с поверхности!
Палатка + машина = 50 грн. (в прошлом году - 25 грн.). Пиво Старопрамен - 4 грн. Пахлава 8 грн. на пляж (у Ласточкина гнезда - 4 грн.). Катанее на парашюте (привязуют веревкой к моторке) - 200 грн., на такой надувной люльке в виде большой камеры на два места, которую привязуют к водному мотоциклу - 40 грн. за место. Сам с сыном катался - супер впечатления. Ездили в Ласточкино гнездо - стоянка авто 20 грн. посещение 5 грн. с человека.
Про машину. МСВ вел себя суперовски. Никаких проблем не случилось. Замечаней - нет. Особенно понравилась вместимость авто и его надежность. Отлично сработала система охлаждения (перевалы, пробки при температуре в тени 37 град.). Хорошо держит транспортный поток (не отставал от иминитых иномарок на серпантинах, хотя в поворот входить сложновато). Довольно тяговитый на низах движок.
Не понравилось. Шум. На высоких оборотах нет ощутимой тягти. Движок 1.6 для МСВ явно маловат (выход на обгон заставляет нервничать, т.к. подхвата при груженной машине нет. Крены в поворотах (особенно на горных дорогах).
Поведением машины доволен. Она надежна и предсказуема  :).
Бензин лил ШЕЛЛовский 95. Возле Запорожья и столицы АР Крым. Замучала однорядка после Запарожья и до Джанкоя и далее (обгон затруднен транспортным потоком, правилами движения, а особенно возможностями движка :crazypilot:). Фотки позже.

0

48

Доцент написав:

Контингент палаточного городка изменился не в лучшую сторону. Стало грязнее и шумнее.

Если можно, поподробнее.

0

49 Відредаговано Доцент (2008-08-17 11:32:20)

Bumerdes В прошлом году были более приличные люди, ну в смысле уважения прав таких же отдыхающих. Т.е. моя свобода заканчивается там где начинается свобода другого. Ну например цивильный отдыхающий купит барбекю и угли в ней и жарит себе мяско. А не совсем адыкватный - разводит открытий огонь (по пояс высоты) в непосредственной близости от капота вашего авто и не считает возможным менять свое поведение, оно ОТДЫХАЕТ (громкий разговор и хохот до 2.00 ну и т.д.).
Отчасти не доволен поездкой. Лучше в район Казантипа с. Новониколаевка: тишина и совсем нет людей которые могут испортить отдых не адыкватным поведением. Кстати, в последний день сгорело 2-а авто из-за неправельного обращение с огнем. А открытый огонь для палаточного городка с машинами, газовыми балонами - смерть. Както хочется быть дальше от таких людей. Ну все мнения конечно субьективны. В прошлом году было много дорогих и новых авто., а в этом много стареньких порепаных машин. наверное их владельцы не совсем готовы уважать права других.  :dntknw:

0