Тема: Пташине г-но і ЛКП :(
Всім привіт!
Така трапилась халепа... Поставив машину на тиждень на відкритій стоянці (під деревом). Коли забирав, то праве заднє крило (біля кришки бензобаку) було знатно обгажене пернатими, але оскільки збиравсь на мийку, то не надав значення цьому факту (але якби й надав і протер, то було мабуть вже пізно). Хлопці на мийці , після того, як помили і протерли машину, мені показали, що на місці г-на лишилися розводи, які не змиваються Придивився уважніше - і дійсно, покриття стало шершавим на дотик, видно під час стоянки (а ще тоді була злива, потім сонце добряче попрацювало) сильно в"їлося і роз"їло лакове покриття.
От тепер думаю, як ця вава лікується - можна якось своїми силами обійтися, чи звернутися на сервіс (і попутно - в страхову), чи взагалі забити (але виглядає таки негарно). Ще по ходу оглянув машину і помітив кілька сколів, один з яких на задній правій двері - до металу Які превентивні заходи треба здійснити, щоб уникнути корозії? Буду вдячний за поради.
Застерігаю усіх, хто цього ще не знав:
1) пташине г-но потрібно змивати з машини ОДРАЗУ після того, як ви його помітили;
2) не ставити машину під деревами, особливо на довгий час;
3) машину бажано накривати чохлом всякий раз, якщо доводиться ставити під відкритим небом на довгий час;
3) якщо ставите машину на довгий час під відкритим небом без чохла, то періодично навідуйтеся для виявлення і усунення слідів "бомбардувань", інакше пошкодження ЛКП не уникнути.
Отаке.
P.S. всіх вітаю з Днем Незалежності!
Стало: Skoda Oktavia 2.0