1 Відредаговано freewill (2008-08-24 11:04:29)

Тема: Пташине г-но і ЛКП :(

Всім привіт!

Така трапилась халепа... Поставив машину на тиждень на відкритій стоянці (під деревом). Коли забирав, то праве заднє крило (біля кришки бензобаку) було знатно обгажене пернатими, але оскільки збиравсь на мийку, то не надав значення цьому факту (але якби й надав і протер, то було мабуть вже пізно). Хлопці на мийці , після того, як помили і протерли машину, мені показали, що на місці г-на лишилися розводи, які не змиваються sad  Придивився уважніше - і дійсно, покриття стало шершавим на дотик, видно під час стоянки (а ще тоді була злива, потім сонце добряче попрацювало) сильно в"їлося і роз"їло лакове покриття.

От тепер думаю, як ця вава лікується - можна якось своїми силами обійтися, чи звернутися на сервіс (і попутно - в страхову), чи взагалі забити (але виглядає таки негарно). Ще по ходу оглянув машину і помітив кілька сколів, один з яких на задній правій двері - до металу sad Які превентивні заходи треба здійснити, щоб уникнути корозії? Буду вдячний за поради.

Застерігаю усіх, хто цього ще не знав:

1) пташине г-но потрібно змивати з машини ОДРАЗУ після того, як ви його помітили;
2) не ставити машину під деревами, особливо на довгий час;
3) машину бажано накривати чохлом всякий раз, якщо доводиться ставити під відкритим небом на довгий час;
3) якщо ставите машину на довгий час під відкритим небом без чохла, то періодично навідуйтеся для виявлення і усунення слідів "бомбардувань", інакше пошкодження ЛКП не уникнути.

Отаке.

P.S. всіх вітаю з Днем Незалежності! smile

Було: Logan Ambiance, 1.6 + ГПК + конд., синій металік
Стало: Skoda Oktavia 2.0
  0

2 Відредаговано Bumerdes (2008-08-24 18:32:36)

Re: Пташине г-но і ЛКП :(

freewill
Подъедь к любым нормальным малярам, у них есть профессиональный мелкоабразивный полироль 3М, которым они исправляют мелкие деффекты покраски. Он же снимает и большинство въевшихся загрязнений. Думаю насчет птичьего помета они точно скажут, думаю должно помочь.

PS
По поводу чехлов - считаю тоже не выход. Под действием ветра, чехол плюс пыль на кузове, будут играть роль наждачной бумаги, а если ещё и влага туда попадёт, то ничего хорошего точно не будет.
Имхо варианта только два - или ставить в гараж/под_навес или переодически обрабатывать машину долгоиграющими восковыми полиролями, которые не позволяют всякой гадости проникать в ЛКП.

0

3

Bumerdes написав:

freewill
PS
По поводу чехлов - считаю тоже не выход. Под действием ветра, чехол плюс пыль на кузове, будут играть роль наждачной бумаги, а если ещё и влага туда попадёт, то ничего хорошего точно не будет.
Имхо варианта только два - или ставить в гараж/под_навес или переодически обрабатывать машину долгоиграющими восковыми полиролями, которые не позволяют всякой гадости проникать в ЛКП.

От себя добавлю, обработка обязательна восковыми растворами, и кроме этого птичье г-но нельзя просто вытереть мокрой тряпкой особенно если оно подсохло на солнышке.
Я пользуюсь влажными салфетками Фото которых прилагается.
У меня Славута простояла на стоянке все лето и сентябрь, без чехла, но покрытая воском, раз в неделю проводил очистку данными салфетками, не одного следа.
Тереть не стоит достаточно просто намочить салфеткой г-но и через минуту аккуратно удалить той же салфеткой.
Тоже самое проделываю и с Логаном, так как возле машина может простоять чистой не более 10 минут, соседи голубей подкармливают. dash1

«Глупых вопросов не бывает, бывают глупые ответы»

4

Ёрик написав:

соседи голубей подкармливают

acklad прикорми и ты голубей чем нибудь цианистым...  :shok2:  ...или лучше соседа  :dumbom:

Ambiance 1.4 фаза1 +фильтр салона +передние ЭСП +парктроник +туманки +решётка "хром" +белая приборка +регистратор +задние стопари
  0

5

В мене в відпустку слимак заліз на капот і там спочив, то після дня під сонцем також залишив невеличкий слід.  :acklad:
Спочатку я його замочив,  :gfish:  потім видаляв, інакше слід буде більш помітним.

Для того, щоб мати те, чого Ви до сих пір ніколи не мали зробіть те, чого Ви до сих пір ніколи не робили
  0

6

Дзвонив в страхову, запитати чи їм в цьому випадку теж потрібна довідка про відмову в кримінальній справі з органів. Таки треба... Маразм, блін.

"При огляді виявив пошкодження,  підступно нанесені пташиною сволотою за допомогою фекальної зброї класу повітря-земля. Прошу знайти винуватців і покарати їх за всією суворістю революційного трибуналу!"...  

crazy

0

7

freewill написав:

Дзвонив в страхову, запитати чи їм в цьому випадку теж потрібна довідка про відмову в кримінальній справі з органів. Таки треба... Маразм, блін.
crazy

Уявляю собі текст заяви, а також відповіть компетентих органів...
А поліроль всеж таки рекомендую всім. Я використвую Тартл Вакс з тефлоном та воском карнауба (захистний без абразиву!!!). Приблизно таке на банці написано (вона в гаражі лежить, те що пам"ятаю написав). Наноситься легко і діє досить довгий час. Використовую раз на місяць. Пташиний послід слідів пока не залишав (тьфу-тьфутьфу тук-тук-тук) на ЛКП та змивається легко.

Российско-фашистская "Империя зла" - стойло для безмозглого козла!
http://www.youtube.com/watch?v=m4qPH0LDxeg
http://www.youtube.com/watch?v=hdyZMVuVGss
http://www.youtube.com/watch?v=QYRIwfvsyww
  0

8

freewill
У меня на двери какашка третий день smile Завтра сотру - проверю...  :perec:

Новое авто - новые правила wink
  0

9

Sanych

Санич, тиждень! спочатку під сонцем, потім під дощиком, потім знову під сонцем. Тільки так можна добитися ексклюзивного матового відтінку.

0