Тема: а что там со службой СОС?
Незнаю были ли ранее организованы ветки, но помнитса на одной из встречь шол разговор об очень хорошей службе SOS, которая сталабы в помощь "нуждающимся".
...............
Ви не увійшли. Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтесь.
Нагадування любителям зареєструватися та відразу лізти у розділ "Продаж"!!! Ваш аккаунт будет одразу видалено !!! Читайте Правила ! |
Анкета, правила та реквізити Про політику на форумі |
|
Logan-Клуб в Україні (Logan-Club in Ukraine) → Головний → а что там со службой СОС?
Сторінки 1
Щоб відправити відповідь, Ви повинні Увійти або Зареєструватись
Незнаю были ли ранее организованы ветки, но помнитса на одной из встречь шол разговор об очень хорошей службе SOS, которая сталабы в помощь "нуждающимся".
...............
К сожалению, пока нету времени на полную реализацию. (пока тестирую железяки + софт)
Надеюсь вплотную заняться на новогодние каникулы
как попаду на работу, вышлю таки Зевсу список
Drakosha
давай !
так что же всётаки со службой? или вопрос снят?
или вопрос снят?
ны наю базу я Зевсу выслала ...
Drakosha
Ничего не снят. Комп готов, винда установлена. Будет на днях куплен life с 2009 СМС-ками в месяц и
Итак, в неравной схватке 3-х телефонов (sar_vad - кстати спасибо ! ) и 2-х шнурков победил .... 4-й телефон и 3-й шнурок.
Т.е. спешу сообщить, что программно-аппаратная часть готова - осталось настроить алгоритм обработки входящих сообщений !
ПОЗДЛАВЛЯЕМ БЕЗВОЗМЕЗДНО! ТО ЕСТЬ ДАДОМ! УРРААА! ТВАРИЩУ СТАЛИНУ ЗА НАШЕ СЧАСТЛИВОЕ ДЕТСТВО!
Только что закончил перепайку шнурка - теперь телефон нормально заряжается от компьютера.
В общем, теперь можно обговорить алгоритм работы службы SOS. Как я это вижу:
1. Я заношу номера телефонов тех, кто согласен принимать участие, пока вручную в базу (SMS-ки с других телефонов будут игнорироваться)
2. Нужно делать разделение по городам.
3. Нужно делать разделение по типам сообщений (например, "разослать всем","только мой город" и т.д.
4. Дать возможность человеку специальной СМС-кой приостановить/возобновить получение сообщений.
Это то, что пришло сейчас в голову....
Примерный текст сообщения "kiev probil koleso zapaski net Krasnoarmeiskaya 10 Nikname"
Да, еще нужен кто-то , кто шарит в WBScript - там на нем все надо ваять. Вот примерный код
' // ========================================================================
' // CreateSmsMessage.vbs
' // ------------------------------------------------------------------------
' // This VBScript sample demonstrate how to create a new sms message using
' // the ActiveXperts SMS Messaging Server API.
' // The samples makes use of three objects of the SMS Messaging Server API:
' // 1) AxSmsServer.MessageDB - represents the Message Database
' // 2) AxSmsServer.Message - a single message, i.e. a single record in the
' // Message Database
' // 3) AxSmsServer.Constants - collection of constant values
' // For a full explanation of the SMS Messaging Server API, please read the
' // online manual at www.activexperts.com/asmssrvr/help
' // ========================================================================
Option Explicit
Dim g_objMessageDB, g_objConstants
Dim numRecordID, strRecipient
' Create global objects
Set g_objMessageDB = CreateObject( "AxSmsServer.MessageDB" )
Set g_objConstants = CreateObject( "AxSmsServer.Constants" )
' Open the Database
g_objMessageDB.Open
PrintResult( "Open" )
If( g_objMessageDB.LastError <> 0 ) Then
WScript.Quit
End If
Do
strRecipient = inputbox( "Please enter the recipient's mobile number below", "Enter Mobile Number", "+31625044454" )
Loop until strRecipient <> ""
' Create new e-mail message
numRecordID = CreateSmsMessage( strRecipient )
If( numRecordID > 0 ) Then
PrintMessage( numRecordID )
End If
' Close the database
g_objMessageDB.Close
WScript.Echo "Ready."
' /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Function CreateSmsMessage( strRecipient )
Dim objMessage
' Create new message in the Message Database
Set objMessage = g_objMessageDB.Create
PrintResult( "Create" )
CreateSmsMessage = 0
Exit Function
End If
WScript.Echo "Message successfully created, recordID: " & objMessage.ID
objMessage.Direction = g_objConstants.MESSAGEDIRECTION_OUT
objMessage.Type = g_objConstants.MESSAGETYPE_SMS
objMessage.Status = g_objConstants.MESSAGESTATUS_PENDING
objMessage.ChannelID = 0 ' First available SMS channel
objMessage.ScheduledTime = "" ' To indicate immediate schedule.
' To schedule 1 day and 2 hours in advance, specify "+1d2h0m"
' To schedule on specific date/time, specify 12/25/2005 07:30
objMessage.Recipient = strRecipient
objMessage.Body = "SMS Messaging Server - Test SMS"
' Save the new values that were just assigned
g_objMessageDB.Save( objMessage )
PrintResult( "Save" )
CreateSmsMessage = 0
Exit Function
End If
CreateSmsMessage = objMessage.ID
End Function
' /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Sub PrintMessage( numID )
Dim objMessage
Set objMessage = g_objMessageDB.Load( numID )
PrintResult( "Load" )
If( g_objMessageDB.lastError <> 0 ) Then
WScript.Echo "Failed to load message " & numID
Exit Sub
End If
WScript.Echo " Message # " & objMessage.ID
WScript.Echo " Direction: " & objMessage.Direction & " (" & g_objMessageDB.GetDirectionDescription( objMessage.Direction ) & ")"
WScript.Echo " Type: " & objMessage.Type & " (" & g_objMessageDB.GetTypeDescription( objMessage.Type ) & ")"
WScript.Echo " Status: " & objMessage.Status & " (" & g_objMessageDB.GetStatusDescription( objMessage.Status ) & ")"
WScript.Echo " StatusDetails: " & objMessage.StatusDetails & " (" & g_objMessageDB.GetStatusDetailsDescription( objMessage.StatusDetails ) & ")"
WScript.Echo " ChannelID: " & objMessage.ChannelID
WScript.Echo " MessageReference: " & objMessage.MessageReference
WScript.Echo " ScheduledTime: " & objMessage.GetScheduledTimeString()
WScript.Echo " LastUpdate: " & objMessage.GetLastUpdateString()
WScript.Echo " Sender: " & objMessage.Sender
WScript.Echo " Recipient: " & objMessage.Recipient
WScript.Echo " Subject: " & objMessage.Subject
WScript.Echo " Body: " & objMessage.Body
WScript.Echo " Trace: " & objMessage.Trace
End Sub
Sub PrintResult( strFunction )
' NOTE: For a complete list of error codes, please visit http://www.activexperts.com/support/errorcodes
WScript.Echo strFunction & ", result: " & g_objMessageDB.LastError & " (" & g_objMessageDB.GetErrorDescription( g_objMessageDB.LastError ) & ")"
End Sub
1. Я заношу номера телефонов тех, кто согласен принимать участие, пока вручную в базу (SMS-ки с других телефонов будут игнорироваться)
Ну тут поки що по іншому не зробиш. В майбутньому - може якось автоматизувати? Не знаю, це до тебе і до програмерів. Типу якщо в профілі заповнений телефон в форматі +380ххххххххх і в людини статус "член клубу", то це якось відслідковується і номер телефону автоматом вноситься в базу "білих" номерів для отримання допомоги
2. Нужно делать разделение по городам.
обов'язково, бо по іншому я, знаходячись територіально у Львові, буду отримувати СМСки про допомогу з Києва
3. Нужно делать разделение по типам сообщений (например, "разослать всем","только мой город" и т.д.
"kiev probil koleso zapaski net Krasnoarmeiskaya 10 Nikname"
В першому слові може бути розділ. Наприклад, якщо vsem, all, vsim, всем, всім, то розсилається всім. Якщо, наприклад lvov, lviv, l'vov, l'viv, львов, львів, то тільки львівським координаторам. Для кожного регіони прописати всі можливі написання міста різними мовами, транслітерацією і кирилицею. Щоб програма розуміла, що в при будь-якому співпадінні відсилала відповідній групі людей.
4. Дать возможность человеку специальной СМС-кой приостановить/возобновить получение сообщений.
Це зайве. Якщо людина підписалась бути координатором, значить вона повинна виконувати зобов'язання. На випадок глобальної відмови від координації можна вручну видалити отримаувача. Не думаю, що це буде часто. І взагалі будь-яке адміністрування і модерування через СМСки користувачами системи додасть проблем.
5. Думаю, варто передбачити підтримку кирилиці, крім транслітерації.
Це зайве. Якщо людина підписалась бути координатором, значить вона повинна виконувати зобов'язання. На випадок глобальної відмови від координації можна вручну видалити отримаувача. Не думаю, що це буде часто. І взагалі будь-яке адміністрування і модерування через СМСки користувачами системи додасть проблем.
Я не о координаторе тут вел речь - о простом участнике .... ну мало ли какие ситуации могут возникнуть...
5. Думаю, варто передбачити підтримку кирилиці, крім транслітерації.
программа поддерживает Unicode - так что с этим проблем нет
Ну тут поки що по іншому не зробиш. В майбутньому - може якось автоматизувати? Не знаю, це до тебе і до програмерів. Типу якщо в профілі заповнений телефон в форматі +380ххххххххх і в людини статус "член клубу", то це якось відслідковується і номер телефону автоматом вноситься в базу "білих" номерів для отримання допомоги
Ну , автоматику можно будет потом дописать
ну мало ли какие ситуации могут возникнуть...
Я так понимаю речь идет об "бане" определенного участника, в случае возникновения проблем с самим участником или с телефоном.
Я считаю вещь нужная.
WBScript не знаю
Zevs
Я вот про що подумав: координатори координаторами (трохи неправильне слово, звичайно), але для прикладу, якщо сигнал СОС приходить до всіх, хто знаходиться в даному місті, то всі члени клубу, які знаходяться в даному місті, просто ЗОБОВ'ЯЗАНІ прийти на допомогу, якщо ситуація сер'йозна, або просто хтось є поблизу. Просто звичайний член клубу може не допомагати і не реагувати на повідомлення, якщо не має можливості або територіально не там знаходиться. А координатор в обов'язковому порядку повинен подзвонити і вияснити ситуацію, а далі на свій розсуд або приїхати самому, або доручити це іншому члену клубу, який територіально знаходиться ближче до потребуючого допомоги.
Zevs
Потрібно, щоб в розсилці в кінці повідомлення вказувався крім ніку ще номер телефону того, хто відправляв СОС
Zevs
І ще. Думаю, в першому слові можна прописати категорію регіону (Захід, центр, і т.д.), якщо не знаєш, до якого міста краще прив"язати своє місцезнаходження (на трасі, наприклад)
крім ніку ще номер телефону того, хто відправляв СОС
Ок
рассылка уже "научилась" распознавать "свой/чужой" и понимать различное написание городов - например, Киев, київ, kiev и т.д.
Далі буде ....
И так, господа, SOS-рассылка переходит в стадию массового тестирования.
По информации, которую мне предоставила Дракоша - пока в списке участников 22 человека.
Вот примерный расклад по городам:
Киев: 9
Львов: 3
Харьков: 2
Черкассы: 1
Кременчуг: 1
Днепр: 1
Вышгород: 1
Буча: 2
Мариуполь: 1
Артемовск: 1
Сторінки 1
Щоб відправити відповідь, Ви повинні Увійти або Зареєструватись
Logan-Клуб в Україні (Logan-Club in Ukraine) → Головний → а что там со службой СОС?
Згенеровано за 0.157 секунд(и), виконано 92 запитів