1 Відредаговано urecmuts (2009-03-11 12:20:02)

Тема: Мене сфоткали. м.Львів

Мої вітання!!! Сьогодні заказним листом в якому знаодилась постанова про адмін порушення та дві фотографії. kez_15
На фотці видно що це сталося 26 лютого (сьогодні 11 березня), пройшло 14 днів, на рідній вулиці Шевченка під 272 номером. Там недавно поставили знак 40, моя швидкість на 1 фотці 76 км/год, на 2 - 80 км/год.  crazy
Протокол виписаний на власника авто - мою дружину а насправді за рулем авто знаходився я  empathy
Виписали штраф 300 грн.  grater

BASE L0 +    AMBIANCE L1
Ліпше не робити нічого, ніж робити будь-як.
  0

2

Re: Мене сфоткали. м.Львів

Выложи пожалуйста протокол в лучшем качестве. Ничего не видно. Спасибо...

0

3

Протокол Юрца:
http://www.purijdesign.com/smyk/protokol.jpg

0

4

urecmuts
Надішли їм оскарження, мовляв моя дружина не керувала автівкою в той момент, вона навіть прав не має (навіть якщо має, то це не суттєво) та нехай надсилають штраф власне винуватцю (нехай його пошукать спочатку), а не володарю автівки. Сама автівка ж не їздить, чи не так  reta

Лень - это универсальное средство защиты человека от бесполезного труда.

5

А що тут скажеш. В нас знаки 40 це ж хлібні місця. Співчуваю. Буть обережним надалі.

Dacia Logan Prestige 1.6mpi (тільки приємні спогади)
Renault M3 1.5dci https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501
  0

6

OKurylyshyn написав:

В нас знаки 40 це ж хлібні місця.

В Києві так само. Керуєш собі проспектом, в 3- ряди в кожен бік, а тут раптом знак "40babruysk Чим вони думають коли їх встановлюють, окрім власних кишень?! Чи вважають, що всі почнуть пригальмовувати  dntknw

Лень - это универсальное средство защиты человека от бесполезного труда.

7

urecmuts только поизменяй все исходные данные (ну там адрес и т.д.)

Начальнику відділу Адмінпрактики
ДПС УДАІ ГУМВС України у м. Києві
стосовно постанови по справі
адмінпорушення від 02.02.09, яку
склав співробітник УДАІ капітан міліції

у справі про адміністративне правопорушення,
передбачене ст.122.1 КпАП України,
про адміністративні порушення, положення 283
зазначеного Кодексу

прож. за адресою м. Київ, вул..

ЗАЯВА

Стосовно зазначеної постанови, що отримав поштою 11.02.09, можу у порядку ч.2 ст.14-1 КпАП України повідомити таке:
у вказаний у постанові час у вказаному місці я зазначеним автомобілем ( ) не керував. В зазначений в постанові час я знаходився у ___________________. Даний транспортний засіб мною було передано ОООО та ПППП., що мають право керувати зазначеним транспортним засобом на підставі запису в реєстраційному талоні транспортного засобу (співвласники).
ОООО та ПППП мешкають за іншими адресами
Про ці обставини я повідомляю Вас.
На підставі викладеного, керуючись ч.2 ст.14-1 КпАП України,

ПРОШУ:

Зупинити виконання зазначеної постанови до моменту встановлення особи, яка вчинила правопорушення.

„12” лютого 2009 р.

Dacia Logan MCV Laureate 2007 1.6 бенз 8к (7 місць)
  0

8

urecmuts

Еще, касательно владельца:
У тексті постанови зазначено, що я, власник транспортного засобу, „керував транспортним засобом” у зазначений у постанові час у зазначеному місці. Проте для таких висновків у особи, яка винесла постанову, не було жодних підстав. На місці ніби-то порушення мене ніхто не зупиняв, постанову та протокол не складав. Якщо постанова виноситься щодо особи, яка безпосередньо керувала транспортним засобом, то ця постанова повинна бути винесена у загальному порядку. Якщо постанова виноситься за результатами фотофіксації, у порядку ст..14-1 КпАП, то ця постанова не повинна містити тверджень, що саме зазначена особа керувала транспортним засобом. Отже, така постанова підлягає скасуванню, як винесена із порушенням закону.

Dacia Logan MCV Laureate 2007 1.6 бенз 8к (7 місць)
  0

9 Відредаговано Grey (2009-03-11 13:27:39)

Є ще якийсь нюанс, пов"язаний з тим, що "Візир" - НЕ СТАЦІОНАРНИЙ фотофіксатор, і при його використанні гаїшнєг ПОВИНЕН зупинити порушника, щоб скласти протокол. Заочні протоколи на оснофі фоток "Візиру" не законні, ніби...
Я деталей не пам"ятаю, але десь таке неодноразово зустрічав в порадах боротьби з гаями.

Ось, знайшов:

"Кроме того, ст.14-1 КоАП недвусмысленно говорит о том, что такая фиксация и «заочное» вынесение постановлений в отношении собственника транспортного средства возможна, если нарушение зафиксировано  средствами, работающими в автоматическом режиме. Иначе говоря – без участия человека. Если, как это часто происходит сейчас, съёмка производилась с помощью прибора под названием «Визир» (а то и обычной камеры) самим инспектором – такой порядок не будет соответствовать закону. При этом не нужно думать, что результат съёмки автоматически нельзя использовать как доказательство. Можно, но только как дополнительное, как приложение к протоколу, и, очевидно, в случаях, когда водитель оспаривает нарушение. Но остановить и оформить нарушение в этом случае должны на месте."

Logan Prestige 2007 (був)
MPS3 2018(19) 2,4л МКПП
Sandero Stepway 2015(16) 1,6л АКПП
  0

10

Чё-то я на фотках не вижу привязки к местности. Так можно где угодно сфоткать машину, а потом говорить, что где-то там, за углом стоял знак 40. По-моему должна быть чёткая привязка к местности, типа № дома, или ориентир - типа магазина с читаемым названием. Можно ещё на это указать в заяве. ИМХО.

0

11 Відредаговано Donpedro (2009-03-11 15:31:12)

я в тому місці стараюсь більше 60-ти не їхати. Це біля православної церкви. Рух із центру. Вискакуєш на горбочок і тут тебе фоткають. Виходить, що знак діє до самого базарчику (до першого перехрестя).

P.S. Знак стоїть вже біля року часу.

0

12

Grey написав:

Є ще якийсь нюанс, пов"язаний з тим, що "Візир" - НЕ СТАЦІОНАРНИЙ фотофіксатор, і при його використанні гаїшнєг ПОВИНЕН зупинити порушника, щоб скласти протокол. Заочні протоколи на оснофі фоток "Візиру" не законні, ніби...
Я деталей не пам"ятаю, але десь таке неодноразово зустрічав в порадах боротьби з гаями.

Вчора, здається в передачі Стогнія на ICTV, був репортаж про таку фотофіксацію. Прямо так і говорили, що в Рівненській області вперше практикують фотофіксацію порушень швидкісного режиму із застосуванням "цивільного підходу", тобто без розпізнавальних знаків як на автівках так і на даільцях. Коментар начальника ДАІ області був однозначним, мовляв цілком підтримую. Також показали якогось маклабана-порушника на Тюксоні. Він виразив своє "захоплення" такою практикою. Те що з ним трапилось не приємно йому самому, а взагалі річ потрібна. В репортажі не було й краплини натяку на незаконність такого знущання над водіями.
Певно збираються прикрить "лазєйку" і потроху починають забивати баки.

0

13

Я взагалі не розумію, яку юридичну силу має такий лист?  dntknw
А якщо людина там реально не проживає? Вони повинні висилати листи з повідомленням про вручення.

0

14

urecmuts написав:

Мої вітання!!! Сьогодні заказним листом в якому знаодилась постанова про адмін порушення та дві фотографії.

Через сколько дней после фиксации приходит письмо с фотографией и штра&p=3
вот мой аналогичный случай, прочитай внимательно
если что, пиши в личку, помогу чем смогу
ты пишешь что реально сам нарушил, но это еще не означает что ты виновен 100%, т.к. этих знаков 40 везде дофига - это тупо для сшибания денег с простых людей

Logan 1.4 Laureate + кондей _ Бортовик тут
ненавижу наш автодор
  0

15 Відредаговано Donpedro (2009-03-11 21:28:25)

urecmuts написав:

Мої вітання!!! Сьогодні заказним листом в якому знаодилась постанова про адмін порушення та дві фотографії. kez_15
На фотці видно що це сталося 26 лютого (сьогодні 11 березня), пройшло 14 днів, на рідній вулиці Шевченка під 272 номером. Там недавно поставили знак 40, моя швидкість на 1 фотці 76 км/год, на 2 - 80 км/год.  crazy
Протокол виписаний на власника авто - мою дружину а насправді за рулем авто знаходився я  empathy
Виписали штраф 300 грн.  grater

Повертався додому і ще раз придивився до того знаку 40. Він встановлений під знаком "обережно пішоходи" - це такий в трикутнику білому. Чи я правильно розумію, що цей знак діє до першого пішохідного переходу? Може хтось знаючий підкаже  like . Якщо так, то ЮркО не порушував, бо фото вже за пішоходним переходом.

0

16 Відредаговано Vlad (2009-03-12 11:10:17)

Donpedro написав:

діє до першого пішохідного переходу?

знаки действуют до перекрестка  hmm

Dacia Logan 1.4 Ambiance Torreador
  0

17

Donpedro написав:

Чи я правильно розумію, що цей знак діє до першого пішохідного переходу?

Нет, до первого перекрестка или до знака, отменяющего ограничение

Счастье, это когда тебе все завидуют, а нагадить не могут !!!
FAQ по Dacia Logan (MCV) и по форуму
Как загрузить картинки на форум
Hyundai Accent 2007 1.6 AT
  0

18

Ага, причём выезд со двора перекрёстком не считается.

Упав - встань, а встав - йди!
  0

19

Vlad написав:
Donpedro написав:

діє до першого пішохідного переходу?

знаки действуют до перекрестка  hmm

Цей знак 40 стоїть відразу за перехрестям, а до цього перехрестя (приблизно метрів 50 стоїть встановлений перед переїздом знак 30 і на на ньому ж знак лежачого поліцая хоча самого поліцая вже більше півроку немає). Вся дорога пряма і йде до самого виїзду зі Львова а далі прямо на Краковець (прикордонний перехід). Фактично дорога міжнародного значення. Абсурд коротше кажучи.

0

20

Мої вітання!!! Хочу подякувати всім за підтримку  like  Але я вирішив не спокушати долю і вчора з дружиною поїхали в ДАІ, оскаржувати постанову. Тепер самеп цікавіше - для штрафів по ВІЗИРУ є окремий кабінет, куди слід звертатися. В цьому кабінеті за компами сидять 3 молодих ДАІців не старших 25 років які якраз обробляють всю інфу по візирах. Крім цього ще 3 ДАІців(теж молодого віку) які працюють з людьми - розяснення, скарги, заяви і т.д. Якщо вних немає відповіді на питання то кличуть старшого - вибачте я по пагонам не розуміюся оскільки не служив.
Дружина зайшла першою і сказали що це не вона була за рулем а я. Тоді покликали мене - зайшовши в кабінет я підтвердив що це я був за рулем, і що з  постановою не погоджуюсь. Показав фотки з місця де мене фоткали, вже з свого фотоапарату і сказав що там ніколи не було такого знаку, його поставили лише коли ремонтували дорогу, цю дорогу я добре знаю по проживаю на цій вулиці все своє життя.
Потім почав доказувати їм що сфоткали мене після перехрестку - хоча сам розумів що я п...жу аби відмазатися. Вони чемно запропонували щоб дружина написала заяву, а постанову вони потім вишлють на мене, що нікуди ми від цього штрафу не дінемся просто затянем час.
Подивився що там робиться на коридорі вирішив оплатити штраф. Доречі ощад каса є відразу навпроти відділення ДАІ(на вул.Городоцькій). Після цього зробив ксерокс(збоку від ощад каси) квитанції про сплату штрафу, бо оригінал квитанції вони забирають - на ній пишуть номер постанови.

Ось так шановні колеги.

BASE L0 +    AMBIANCE L1
Ліпше не робити нічого, ніж робити будь-як.
  0

21

urecmuts написав:

Але я вирішив не спокушати долю і вчора з дружиною поїхали в ДАІ, оскаржувати постанову

можно было им послать заказное письмо с уведомлением и не ходить к ним, не стоять в очередях

urecmuts написав:

Дружина зайшла першою і сказали що це не вона була за рулем а я. Тоді покликали мене - зайшовши в кабінет я підтвердив що це я був за рулем,

это их работа искать кто был за рулем, а не ваша, от вашей жены достаточно жалобы что за рулем была не она, а дальше пусть ищуи сами (вы по ст. конституции можете не наговаривать на себя и своих родственников и т.п.)

urecmuts написав:

що нікуди ми від цього штрафу не дінемся просто затянем час

если в течении двух месяцев они не находят виновного, то постанова автоматом аннулируется

urecmuts написав:

Подивився що там робиться на коридорі вирішив оплатити штраф.

вот так вот они и имеют людей в нашей стране, все бегут и сразу платят

зы. мораль такова, что с нашим госудасртвом нужно действовать так как и оно с нами поступает, естественно в рамках законов

ненавижу наш автодор
  0

22

Зона действия знаков 3.1 - 3.15, 3.19 - 3.21, 3.25, 3.27,
3.29, 3.31, 3.33 - 3.37 - от места установки до ближайшего  пе-
рекрестка за ним, а в населенных пунктах, где нет перекрестков,
- до конца населенного пункта. Действие знаков не прерывается в
местах выезда с прилегающих к дороге территорий и в местах  пе-
ресечения (примыкания) с полевыми, лесными и  другими  дорогами
без покрытия, перед которыми не установлены знаки приоритета

ненавижу наш автодор
  0

23

Какие мы все-таки интелегентные люди, жуткое дело )))
Мдя с изменениями в кодекс поставили водителей в интересное положение - для ГАИ - 20 минут работы, а тебе - 2 месяца геммороя. Расчет простой - большинтсво заплатит даже необоснованные наложенные с нарушением процесса штрафы, зачем парится? Ну отменят несколько активистов такие постановления, так ведь трудозатрат на них мало ж пошло )))
У меня дело в суде, и что? Послали как ни в чем не бывало в исполнительную. Теперь еще их постановление обжалуй. Спортивненько )))

Logan 1.6, ambience, ГУР, кондиционер, "тореадор", 2006г.

24

Ratislav написав:

У меня дело в суде, и что? Послали как ни в чем не бывало в исполнительную. Теперь еще их постановление обжалуй.

т.е. суд признал вас виновным?

ненавижу наш автодор
  0

25

У мну сейчас два иска рассматриваются по 3-м протоколам - причем материалы одного протокола служат основанием для отмены другого... причем "виновные" лица по этим протоколам - разные!.

0