1

Тема: Потрібна порада

Потрібна порада або як ми вперше подорожували на нашому ЛОГАНІ!

А діло було так: вирішили ми з дружиною поїхати на мою батьківщину на святкування Великодня. Ну, звичайно, машинкою - зручно все-таки і краще. Перша далека поїздка: з моменту покупки наїздили 1000км, а тут в одну сторону 500.

І все б добре, але доїхавши до Житомира, повертаючи на об'їзд сталася ця неприємність. Перед поворотом я плавно пригальмував до повної  зупинки та пропустивши зустрічні машини, почав повертати наліво. І тут з'явився звук від якого ми почали нервувати. Це був скрегіт металу - спочатку я подумав, що десь розкрутилась гайка і якась деталь тягнеться по асфальту. Але все було нормально, а звук йшов від передніх коліс. Зупиняючись, проїхали метрів 400 - звук зберігався. Потім я подзвонив SAR_VADy - він порадив під час руху постукати по педалі гальм (за що йому вдячний). Так і зробив на малій швидкості, - і, спіймавши ямку, все нормалізувалось - звук пропав.

Так от тепер питаю поради у вас одноклубники. На днях буду їхати на сервіс - хочу шоб поставили фільтр салона, а також щоб подивились до моїх коліс (чи гальм).
Як ви думаєте щоб це могло бути, наскільки це серйозно, чи могло щось порушитись (може просто притираються колодки) і в якій формі на сервісі це їм подати: написати лист в 2 примірниках де все описати і вимагати хоча б огляду чи просто сказати в усній формі?   

Дякую!

"Стараясь о счастье других мы находим своё собственное (Платон)"
LOGAN База 1.4 синій морський
  0

2

Re: Потрібна порада

VITOL написав:

І тут з'явився звук

Можливо камінець попав між тормозним щитом та тормозним диском. Буває, що камінець попадає й між тормозною колодкою і тормозним диском. Таке часто трапляється, особливо на наших дорогах.
Тому порада SAR_VADа була вірною. На невеликій швидкості, часто-часто, не до кінця, натискуючи на педаль гальм, за рахунок інерції, чи за рахунок того, що тормозні колодки розходяться на різні відстані від тормозного диска,  камінець вискочить і звук зникне.
Перевірити цю версію можна слідуючим чином. Зняти колесо з того боку, звідкіля йшов цей неприємний звук, і дослідити поверхню тормозного диска з обох сторін - чи нема там рисок-слідів від камінця.

Пока-пока.  big_smile

ВАЗ, BMW, Wartburg, Volkswagen, LOGAN, EMGRAND ... далі буде (?)
  0

3

SAR_VAD
ГОША
plus

Когда-то, когда Земля была маленьким огненным шариком и я ездил четверкой, была подобная ситуация на свежепосыпаной щебеночной дороге. Я тогда не слабо испугался, думал подшипнику ступичному кирдык. Осмотр показал что на тормозах было с полдесятка камушек.

Logan MCV Laureate-7 2008
МB Sprinter 515 2007
  0

4

Форд Сиерра, попал как то камень в заднюю пружину, в средину, ох и стучал ругательство, пока его не увидели, разворотили все big_smile

KIA Sportage III Prestige 2.0CRDI AT AWD
  0

5

Дякую
Значить листів ніяких писати небуду
Тоді дійсно дорогу латали і всіляких камінчиків сипалось багато....
Всім  plus

"Стараясь о счастье других мы находим своё собственное (Платон)"
LOGAN База 1.4 синій морський
  0

6

Такая обманка часто случаеЦЦа... imho2

Nothing is not eternal
  0