51

Re: 112 превышение или 110+20 ?

УРААААААА!!!!

Итак, поделюсь инфой!!!
Решил позвонить в УДАI ГУМВС України в м.Києві (044) 483-70-64 (вул.Хмельницького, 54, м.Київ, 01030)
короче говоря дежурній выслушал мой вопрос про скоростной режим, таки да......!!!!

Теперь мои 112 на описанной выше трассе - это превышение скорости, но согласно "КУАП, стаття 122-1" адмінвідповідальність накладається при перевищенні швидкості більш ніж на 20 км/год. А значит, что до 110 +20 штрафа не будет !

человек на 80% состоит из жидкости, но у некоторых она тормозная и конкретно не долитая!  big_smile
  0

52

Lyurick написав:

что до 110 +20 штрафа не будет !

ну вы же понимаете что + 20 это понятие субъективное
лучше 110 + 10
не у всех же спидометры цифровые или жпсник есть в машине

Logan 1.4 Laureate + кондей _ Бортовик тут
ненавижу наш автодор
  0

53

Lyurick написав:

А сейчас внимание ВОПРОС!
Дорога по которой я ехал и попался на фен - Київ-Харків-Довжанський (М-03) с учетом новой редакции закона - разрешает движение
со скоростью 110 (+20) ?

закон обратной силы не имеет (с)

кроме пары социальных....

ругательство
  0

54

а тем временем ...

Житель села Билыки Кобеляцкого района Полтавской области доказал в суде, что методы определения скорости автомобилей с помощью скандально известного прибора Визир не гарантируют объективности.
В Кобеляцком районном суде удовлетворили иск частного предпринимателя - жителя села Билыки к Кобеляцкой роте ДПС, который просил отменить штраф в 300 гривен, наложенный на него сотрудниками ГАИ за превышение скорости.
Сорокалетний водитель по почте получил копию постановления о наложении на него штрафа за административное нарушение и фото своего Ланоса с едва заметной надписью "086 км/ час".
Водитель посчитал показания Визира, на которых основывались аргументы сотрудников ГАИ, несовершенными. В этом приборе, по его словам, неудачно объединили цифровой фотоаппарат и радар. Хотя во всем цивилизованном мире, объяснял истец работников ГАИ, полицейские используют для определения скорости приборы, которые работаю на основе лазера, и установлены на дорогах они стационарно, что исключает влияние человеческого фактора.
В суде дважды не принимали заявление истца, но на третий раз были вынуждены принять. В судебном заседании, которое продолжалось около полутора часов, водитель доказал несостоятельность аргументов работников ГАИ. Сами работники в суд не явились, ограничившись тем, что прислали судье свои письменные пояснения. Кроме того, копии сертификата на Визир они не предоставили.
Истцу удалось убедить суд в том, что работники ГАИ, которые его оштрафовали, нарушили ряд статей Закона Украины О милиции, Гражданского и Административного кодексов. Судья отменил решение о наложении штрафа на водителя.
Будут ли сотрудники ГАИ оспаривать решение в Апелляционном суде, еще не известно. Водитель же заявил, что готов дойти до Верховного суда, но доказать, что с милицейским "беспределом" на дорогах можно и нужно бороться

ненавижу наш автодор
  0

55

Antuan
статья мажорна по форме и содержанию

ругательство
  0

56

BOIL написав:

не вижу в ней ничего такого

ненавижу наш автодор
  0

57 Відредаговано BOIL (2009-05-08 16:32:50)

Antuan написав:
BOIL написав:

не вижу в ней ничего такого

привожу цитаты, выделено мной

В этом приборе, по его словам, неудачно объединили цифровой фотоаппарат и радар.

критерии конечно можно подчерпнуть в публикация интернета, но не слишком ли для лица не квалифицируемого судом как СПЕЦИАЛИСТ или ЭКСПЕРТ?

В суде дважды не принимали заявление истца, но на третий раз были вынуждены принять.

имели они его в виду.. и не таких отсылали...

водитель доказал несостоятельность аргументов работников ГАИ. Сами работники в суд не явились

есть немало примеров, когда из-за неявки ответчика суд по прошествии процедурного срока закрывал дело без рассмотрения...

Водитель же заявил, что готов дойти до Верховного суда, но доказать, что с милицейским "беспределом" на дорогах можно и нужно бороться

тут вообще нет слов...
crazy

ругательство
  0

58

Все таки решился я на этот гемор nose_eat
Составил и подал сегодня позывную заяву, 2 копии, 3-я мне с печатью и входящим номером. Если, припустим не вернут заяву, то что дальше меня ждет? На протяжении скольких дней должны что-то ответить или как?

Хотели было меня завернуть оплатить держмито и еще какую-то фигню, я подкованный форумом, написал в заяве, мол так и так, на основании статьи такой-то - платить не буду. Повозмущались барышни, посоветовались, но приняли. smile Теперь ждю

человек на 80% состоит из жидкости, но у некоторых она тормозная и конкретно не долитая!  big_smile
  0

59

Lyurick написав:

На протяжении скольких дней должны что-то ответить или как?

1 календарный месяц им срок... (плюс доставка по почте)
Если вообще не ответят, можешь на них подать в суд и за это  lol1

ругательство
  0

60

Lyurick написав:

позывную

Что именно подавал в суд  Адміністративний позов или Позовну заяву? Я пока сочиняю и то и другое. Как происходил процес подачи, паспорт спрашивали? а то думал жену послать.

DACIA Logan Ambiance 1.4 (продан).Daewoo matiz 0.8L AT- (Продан).
Ravon R2 Elegant AT. PEUGEOT 308 (T9) 2.0 HDi
  0

61 Відредаговано Lyurick (2009-05-13 14:32:12)

muha написав:
Lyurick написав:

позывную

Что именно подавал в суд  Адміністративний позов или Позовну заяву? Я пока сочиняю и то и другое. Как происходил процес подачи, паспорт спрашивали? а то думал жену послать.

Насколько я понимаю - по-сути "Адміністративний позов - Позовна заява" одно и тоже, разве нет?.Подавал заяву. Выше в этой теме выложены были образцы, только в канцелярии суда сказали, что правильнее написать заява, хотя приняли и так.

На дверях канцелярии (или как оно там называется), где принимают заявы, объявление, мол нужен паспорт. Хотя у меня ничего не просили предъявить. Но у меня все документы были и так при себе.

Как и писали выше форумчане - отдаете 2 копии заявы в суд, на третьей просите, чтоб зарегистрировали печатью, в которой прописывается дата, входящий номер и подпись сотрудника, принявшего заяву.

0

62

Ок спасибо. В этом форуме 2 варианта. Какой именно из них пост №13 или №36?
Есь возможность сбросить образец если можно а то у меня два варианта и не знаю какой правильный?

0

63

Lyurick написав:

Эко, блин я тему поднял?! Заодно и про GPS измерения скорости просветили, теперь буду подумывать в сторону приобретения сего девайса....
А если по теме... терзают меня сомнения, подавать позовну или оплатить.....? empathy
Если бы вагон времени был, если б я действительно не гнал, то тогда сомненья прочь ..... но как подумаю что ожидает эта бюрократическо-юридическая возня, требующая и сил и времени.. Прям не знаю стоит ли  255 грн весь этот гемор?!
Но, в любом случае всем форумчанам респект, на будущее умнее и подкованнее (по крайней мере я) буду в вопросах с гайцами.
А вот еще по поводу общения с ними статейка
[url]http://www.cripo.com.ua/print.php?sect_id=1

Так гемора та не какого и нет пишиш заяву указіваешь обязательно!!! Звільнено від сплати судового збору відповідно до ст..288 КпАП України. потом берешь все єто дело в заказное письмо с уведомлением в суд и всего делов жди ответа

DACIA Logan 1.6 MPI Laureate
  0

64

берешь все єто дело в заказное письмо с уведомлением в суд и всего делов жди ответа

А сколько времени письмо идет в суд? 1-2 дня?
Дело в том, что я подавал заяву в предпоследний день, когда её можно подать в установленный срок. Поэтому не стал рисковать с почтой и зарегил в канцелярии.

0

65 Відредаговано Lyurick (2009-05-14 12:10:37)

muha написав:

Есь возможность сбросить образец если можно

Не вопрос, ниже текст заявы, просьба не ржать  lol  big_smile  писал впервые в суд. Знаю что есть неточности... но поживем-увидим.

До ___________________(НАЗВА)
                                                                                                                                 ____________(адреса суду)_______________
                                                                                                                                 ___________________(ПІБ)_______________
                                                                                                                                 проживаючого за адресою _______________
                                                                                                                                 ______________________________________
                                                                                                                                 ______________________________________

На постанову серія__Номер___ від 00.00.2009р., винесену (вказати ким) прапорщиком міліції Березанського взводу ДПС ХХХХХ Х. Х.
У справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч.3 ст.122 КпАП України,

ПОЗОВНА ЗАЯВА

Зазначену постанову винесено щодо мене співробітником ДАІ ніби-то за перевищення швидкості руху.
Постанова не відповідає обставинам справи, вимогам закону та підлягає скасуванню з таких підстав.
У протоколі про адміністративне правопорушення та постанові відсутні докази належності виміряної швидкості саме моєму автомобілю. Фактично мені співробітником ДАІ, що склав протокол, було продемонстровано швидкість. Час, коли саме ніби-то моя швидкість  була зафіксована приладом, мені не було пред’явлено. Вказаний у протоколі час  18:44 не відповідає дійсності, оскільки на моєму годиннику час був 18:46 (перед кожною далекою поїздкою я звіряю свій годинник із точним часом).  Встановити та довести, що вимірювалася швидкість саме мого автомобіля, неможливо, а за таких умов різниця у 2 хвилини може означати, що насправді виміряно швидкість будь-якого іншого автомобіля.
Крім того рух транспортних засобів на ділянці 127 кілометра траси Київ-Харків-Довжанський, на момент зупинки мого авто, був досить щільним з-за наявності декількох вантажних (фур) і легкових автомобілів, що рухалися вздовж в напрямку моєї смуги руху. Таким чином, підтвердити, що швидкість заміряна приладом „Беркут”  0510066 належить саме моєму транспортному засобу неможливо, про що я зазначив у поясненнях до Протоколу.
У відповідності до ст.10-15 Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”, на вимірювання у сфері, у якій їх результати можуть бути використані у якості доказу по справі, розповсюджується державний метрологічний нагляд. За таких умов кожен засіб вимірювальної техніки має бути укомплектований документами про допуск даного типу засобів вимірювальної техніки для використання в Україні та про повірку даного примірника засобу вимірювальної техніки. Таких документів мені співробітником ДАІ, незважаючи на моє прохання надано не було. Цитую працівника ДАІ:  «Та все там добре… чого дивитися?». Також розміри похибок вимірювань співробітник ДАІ мені не повідомив, всупереч моєму запитанню, відповівши «нема ніякої похибки, все точно». Дії працівника ДАІ, в даному випадку, у відповідності до вимог, зазначеного вище закону, перешкоджають використанню результатів вимірювань у якості доказу по справі. Крім цього, очевидно було, що співробітник ДАІ поспішав, навіть неправильно вписав моє прізвище у Постанові і Протоколі (копії додаються до заяви).

Вимірювання швидкості відбувалось у «патрульному режимі», тобто «з руки».
Я з’ясував, що виробником приладу, на результати вимірювання якого зсилається працівник ДАІ, встановлено, що точність вимірювання у «патрульному» режимі  («з руки») складає ± 2 км/год (у додатку  1 вказані основні технічні характеристики приладу вимірювання, згідно даних з офіційного сайту виробника даного приладу).
Отже, результат вимірювання знаходиться у межах похибок вимірювань відносно величини, що перевищує дозволену швидкість на 20 км/год, а за таких умов наявність більшого перевищення (що необхідно для наявності складу зазначеного правопорушення) не може визнаватися доведеним. Тобто ніби-то дійсну швидкість 112 км/год, яку мені приписує працівник ДАІ, з урахуванням похибок вимірювання ± 2 км/год можна вважати 110 км/год. Навіть, якщо вважати цю «мою»  швидкість дійсною (з чим я категорично не згодний!), тоді згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення, стаття 122-1 : «адмінвідповідальність накладається при перевищенні швидкості більш ніж на 20 км/год». Зі слів працівника ДАІ рух на данній ділянці траси Київ-Харків-Довжанський, поза межами населеного пункту дозволений із швидкістю 90 км/год. Тому, навіть з урахуванням похибок вимірювання швидкість у 110 км/год (поза межами населеного пункту, на дорозі з двома смугами руху в обидва напрямки, розділеною газоном і відбійником) знаходиться у межах, згідно яких адмінвідповідальність не накладається.
Ще раз хотів би зауважити, що швидкість, з якою я ніби-то рухався, і яку ніби-то зафіксував співробітник ДАІ не відповідає дійсності з вищенаведених обставин і є меншою і не може являтися причиною для складання протоколу про адмінвідповідальність.
Хочу зауважити, що мій водійський стаж складає 4 роки і за цей період  я не маю жодного попередження в талоні попереджень (копія додається до заяви), думаю, що це може служити фактом мого стилю керування автомобілем. Навіть, згідно встановлених підвищених штрафів, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення, та враховуючи наслідки фінансової кризи для платників кредиту на авто у іноземній валюті, я би не наважився порушувати правила дорожнього руху, оскільки це миттєво би відобразилося на фінансовому стані моєї сім’ї, що невдовзі вилилося як просточка плати по кредиту.

Також хочу проінформувати, що Постановою КМУ від 22 квітня 2009 р. N 395 внесено зміни до деяких пунктів Правил дорожнього руху, зокрема встановлено швидкість руху у п. 12 підпункт ґ) «на  автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, що  відокремлені  одна від одної розділювальною смугою - не більше 110 км/год». Таким чином, адміністративна відповідальність на данній дорозі накладається після перевищення швидкості 130 км/год (згідно стаття 122-1 КУАП).
Окрім наведеного, слід зазначити, що розгляд справи на місці, без підготовки та надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі, - не тільки порушує мої права, передбачені ст.268 КпАП, але й призводить до того, що при винесенні постанови не враховано особу, матеріальний стан та ін.обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення відповідно до ст.3 КпАП. За таких умов мої права при такому розгляді справи грубо порушено. Про що я зазначав у протоколі, підписавши «Не згодний з наведеними аргументами, свої дії вважаю правомірними».
За таких умов у моїх діях не вбачаю складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.

На підставі викладеного, керуючись стст.287, 288 КпАП України,
ПРОШУ:
Оскаржувану постанову серія__Номер___ від 00.00.2009р., скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

Державне мито за розгляд судом даної справи не сплачувалось, оскільки у відповідності ч. 5 ст. 288 КУпАП особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.

„____”__________ 20__р.                                                                                     (Підпис)

До заяви додаються:
Додаток 1. Основні технічні характеристики приладу вимірювання швидкості «Беркут».
Копія паспорта позивача.
Копія ідентифікаційного коду позивача.
Копія посвідчення водія.
Копія технічного паспорту.
Копія талону попереджень.
Копія позовної заяви.
Копія Постанови серія____номер___  по справі про адміністративне правопорушення від від 00.00.2009р.
Копія Протоколу (серія____номер___  ) від 00.00.2009р.

0

66

По моему не плохо. Хотел уточнить один момент, подача заявления в 10дневнй срок с дня вручения протокола. 10-рабочих или календарных кто знает? и если 10дней прошло а подали например на 15й тогда что?

0

67

muha написав:

По моему не плохо. Хотел уточнить один момент, подача заявления в 10дневнй срок с дня вручения протокола. 10-рабочих или календарных кто знает? и если 10дней прошло а подали например на 15й тогда что?

Тут я не советчик, но считаю, что если в эти 15 не было возможности подать ранее ( чтоб уложиться в 10 ) то должны быть веские агрументы - болезнь (справка, подтверждающая это), праздники, нахождение заграницей, но влюбом случае об этом нужно просить разрешения суда о рассмотрении дела, с учетом этих обстоятельств. Поправьте, если не прав.

0

68 Відредаговано Lyurick (2009-05-26 15:08:35)

Прошу внимания!
Пришла мне сия писуля с суда. Большая просьба, прокомментируйте кто в предмете шарит!
Что из того я понял - так это то, что в поданой заяве я не указал координаты ответчика....

0

69

Lyurick написав:

Что из того я понял - так это то, что в поданой заяве я не указал координаты ответчика....

так что написали в сопроводиловке? Судя по всему в иске не указан ответчик и все додатки, в т.ч. заява - в 2-х экз. должны быть (по кол-ву ответчиков - 1 экз. - для суда, второй - ответчику). + квитанция (копия) про сплату судового збору.

Suzuki SX4 New (S-Cross)

Logan Ambiance-1,6 (2006-2014)
  0

70 Відредаговано Lyurick (2009-05-27 09:00:30)

Вот скрин. Нифига не понял, прочитал статью - как по мне то не указал адрес ответчика. Переделал, принес опять, а в канцелярии завернули, сказали переделать

0

71 Відредаговано Lyurick (2009-05-28 16:02:17)

Господа, внимание - вопрос!

Можно ли на все это судебное дело забить и наплевать на админ протокол? Письмо от судьи получено в соответствии с КАСУ, Стаття 108. Залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви 

1. Суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог,  встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про  залишення  позовної  заяви  без  руху,  у  якій  зазначаються недоліки позовної  заяви,  спосіб  їх  усунення  і  встановлюється строк,   достатній   для  усунення  недоліків.  Копія  ухвали  про залишення позовної заяви без руху невідкладно надсилається  особі, що звернулася із позовною заявою.

Соль здесь в том, что срок в письме не установлен для устраниния недоліків!

0

72

Тоесть хочу себе нарастить понятия.
Согласно КпАПУ Стаття 38. Строки накладення адміністративного стягнення

Адміністративне стягнення може бути накладено  не  пізніш  як через два місяці з дня вчинення правопорушення, а  при  триваючому
правопорушенні  -  два  місяці  з  дня його виявлення, за винятком випадків,   коли   справи   про   адміністративні   правопорушення
відповідно до цього Кодексу підвідомчі суду (судді).
     Якщо  справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього  Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може  бути  накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення,  а  при  триваючому  правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення.
     У разі відмови в порушенні кримінальної справи  або  закриття кримінальної справи, але при  наявності  в  діях  порушника  ознак
адміністративного правопорушення  адміністративне  стягнення  може бути накладено не пізніш як через місяць з дня  прийняття  рішення про відмову в порушенні кримінальної справи або про її закриття.

и

Стаття 39. Строк, після закінчення якого особа вважається такою, що не була піддана адміністративному стягненню

Якщо особа,  піддана  адміністративному  стягненню,  протягом року з  дня  закінчення  виконання  стягнення  не  вчинила  нового
адміністративного правопорушення, то ця особа вважається такою, що не була піддана адміністративному стягненню.

0

73

Из того что я понял - была подана ЖАЛОБА, а подавать надо было АДМИНИСТРАТИВНЫЙ ИСК об отмене протокола.

0

74

Urist? написав:

Из того что я понял - была подана ЖАЛОБА, а подавать надо было АДМИНИСТРАТИВНЫЙ ИСК об отмене протокола.

Ну, допустим сейчас я внес правки, ссылаюсь на статьи КАСУ (КпАПУ), теперь это не жалоба? Везде же я писал Позовна заява. Скарги (жалобы) не упоминал. Где та тонкая грань, когда скарга превращается в позов kram ?

0

75

Шапка документа:

Истец:
                                                                  ФИО, адрес, паспорт, телефон

Ответчик:
                                                                  ФИО (Должность), адрес,
                                                                  для ГАИ указывается ОТДЕЛ ГАИ в лице начальника.

третье лицо: (никогда не указывал, но в идеале - надо, судьи не требуют)
                                                                  Инспектор

АДМИНИСТРАТИВНЫЙ ИСК
                           об отмене административного протокола и постановления о взыскании штрафа.

0