1

Тема: Можно ли снять передний бампер без демонтажа подкрылков?

Подскажите пожалуйста новичку,как снять передний бампер без демонтажа подкрылков? Или это невозможно? Хотел поставить сеточку для защиты радиатора ,открутил 9 саморезов и болтов по нижней кромке и 4 болта сверху под капотом и саморезы по краю бампера - крыла. Пробовал снять,но не тут то было... В углах бампера как будто что - то держало,хотя креплений никаких не было... Может что-то не так делал? Уж очень не хочется подкрылки снимать... Заранее благодарю ... smile

Renault Logan MCV (AMBIANCE),5-ти местный, вишнёвый металик
  0

2

Re: Можно ли снять передний бампер без демонтажа подкрылков?

Можна. Підкрилок м'який, його можна вигнути та дістатися до того болта. До речі, болт там - з шестигранною головкою (здається, на 10) і з зірочкою (знову ж таки, якщо не помиляюсь - Т27) одночасно.

Виконую активацію БК, чіптюнінг. Хмельницький та сусідні регіони.
  0

3 Відредаговано mihart (2011-02-07 22:42:34)

А в каком месте его гнуть (боюсь сломать) , yikes  и как мне в таком случае открутить этот болт????Я смогу добраться до этого болта,чтобы открутить его? Или лучше всё таки снять таки подкрылки... Спасибо.

0

4

mihart написав:

А в каком месте его гнуть (боюсь сломать)

Подкрылок не сломается, он эластичный. Начинай отгибать от нижней части бампера отверткой (как бы подковыривая подкрылок из под бампера). Я уже не один раз снимал бампер, не трогая подкрылков.

dr_brumental написав:

з шестигранною головкою (здається, на 10)

Тоже точно не помню, или 8 или 10, не больше.

Dacia Logan (Лютые 1.4 литра! (с) Aprox) BASE (раніше була)+ел.регулювання та підігрів дзеркал+ЕСП+БК+ГБО+Чіп-тюн+бі-лінзи+ПТФ+лиття+парктронік+ПрестижV-55.
Синій мінерал.
Dacia Logan 1.6 MT PRESTIGE. Синій мінерал
  0

5

Lavrik написав:
mihart написав:

А в каком месте его гнуть (боюсь сломать)

Подкрылок не сломается, он эластичный. Начинай отгибать от нижней части бампера отверткой (как бы подковыривая подкрылок из под бампера). Я уже не один раз снимал бампер, не трогая подкрылков.

dr_brumental написав:

з шестигранною головкою (здається, на 10)

Тоже точно не помню, или 8 или 10, не больше.

Спасибо,завтра попробую...

0

6

Починати віддтягуватиз передньої частини підкрилка, заводячи його за кромку крила. До блота можна спокійно дістатися стандартним Г-подібним ключем-торксом. Або головкою на 10. Я робив і так, і так - що було під рукою, те використовував.

0

7

mihart
Слухайте мене, я бампер раз 10 знімав.
Спочатку знімаєте захист противотуманок, тобто залазите в яму і знизу з обох боків є пластикові захисти, які запобігають попаданню болота під бампер і які скручені самонарізами та одним великим пістоном між краями бампера і підкрилками. Потім, відповідно відкручуються 3 чи 4 болти якими бампер прикручений до рами авта внизу. Дальше вивертається колесо всередину автомобіля і відкручуються вроді 3 самонаріза якими підкрилок прикручений до бампера, одинаково з правого і лівого боку. Після того відтягуючи бампер насебе різким рухом витягується з нього той підкрилок назовню, він з мякого пластику, тому легко гнеться і запросто вискочить. І тут секретний болтик. Коли підкрилок витягнутий, його відгинаєте і запихаєте під бампер руку, а там, десь в районі 10 см від краю нащупаєте ще один болт, яким краї бампера прикручені також до корпусу авта, відповідно як з лівого, так і з правого боку. Якщо заглянути, то на кромці бампера навіть видно виємку під викрутку якою ті болтики відкручуються. Коли ті болти відкручені то залишаються лише верхні відкрутити, які спереді біля замка капота і все. Але знімаючи бампер його треба тягнути паралельно землі вперед, оскільки від бампера в крила з обох боків ще заходить по гачку, тому щоб їх не зломати треба тянути вперед.

Dacia Logan Prestige 1.6mpi (тільки приємні спогади)
Renault M3 1.5dci https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501
  0

8

А точнее местонахождение этого болта,чтобы я не ковырял отвёрткой по всему бамперу? Это место,которое я обозначил стрелкой с вопросительными знаками на последней фотке?

0

9

OKurylyshyn написав:

вроді 3 самонаріза

Олеже, внесу поправку з твого дозволу - 2 саморізи vissla
А так все вірно storstark

Dacia Logan (Лютые 1.4 литра! (с) Aprox) BASE (раніше була)+ел.регулювання та підігрів дзеркал+ЕСП+БК+ГБО+Чіп-тюн+бі-лінзи+ПТФ+лиття+парктронік+ПрестижV-55.
Синій мінерал.
  0

10

Практично навпрости стрілки, яку ти намалював. Відігнеш підкрилок за межі бампера - намацаєш.

0

11

mihart написав:

А точнее местонахождение этого болта

OKurylyshyn написав:

на кромці бампера навіть видно виємку

Синій мінерал.
  0

12

OKurylyshyn написав:

знизу з обох боків є пластикові захисти, які запобігають попаданню болота під бампер і які скручені самонарізами та одним великим пістоном між краями бампера і підкрилками.

І ше один пістон в задній його частині. Увага - він схожий на шуруп з плоским шліцем. В шліц вставляєш викрутку і провертаєш на 90 град. Середня часина пістона повинна вийти з основної, тоді пістон можна витягнути.

0

13

dr_brumental написав:

Середня часина пістона повинна вийти з основної, тоді пістон можна витягнути.

А навіщо це робити? Людині просто бампер потрібно зняти. Досить відкрутити  3 саморіза, які прикручені до бампера.

Синій мінерал.
  0

14

Спасибо огромное! Завтра постараюсь снять.Не ожидал.что будет столько "нюансов"... Чувствую,без помощника не обойтись...

0

15

mihart написав:

Это место,которое я обозначил стрелкой с вопросительными знаками на последней фотке?

Ні, на пару сантиметрів нижче, якраз там де чітко видно виємку для викрутки.

0

16

Олег написав про лючки - я попередив, щоб mihart не зірвав пістони. А знімати лючки дійсно необов'язково.

0

17 Відредаговано Lavrik (2011-02-07 23:43:06)

mihart написав:

Чувствую,без помощника не обойтись..

Це тільки так здається smoke
Нічого там складного немає, складніше буде той болт назад вкрутити lol

Синій мінерал.
  0

18

Lavrik написав:

А навіщо це робити? Людині просто бампер потрібно зняти. Досить відкрутити  3 саморіза, які прикручені до бампера.

Юра, може і дійсно краще зняти, а то я останній раз не знімав (впадляк було з ями за викруткою вилазити) то потім коли там чогось руками махав, нечайно зачіпив і виламав нафік той пістон.

0

19

OKurylyshyn написав:

(впадляк було з ями за викруткою вилазити)

Ось тут секрет lol  Я це все без ями роблю reta

Синій мінерал.
  0

20

Lavrik написав:

Я це все без ями роблю

Можна, але незручно.

0

21

OKurylyshyn написав:
Lavrik написав:

Я це все без ями роблю

Можна, але незручно.

Вы имеете ввиду вот эту защиту снять?

0

22

Так, мова йде про цей захист, але його знімати не обовьязково, точніше не потрібно.

Синій мінерал.
  0

23

Уффф...Хоть это отпало... Спасибо!

0

24

вчера ставил защитную сетку на радиатор. снятие заняло 40 мин.  а, установка бампера и одНОМУ ====25 МИН !!

Пусть бог воздаст тебе вдвойне-за то что ты желаеш мне!!  логан мсв 5-ть мест конд.,птф,гбо,фаркоп,синий минерал, октябрь2011г.в.
  0

25

Еще ЛуЧше Иметь ¦ветной Альбом По ремонту И Обслуживанию рено Логан Мсв Ў Ггббоо!!!!!!

Пусть бог воздаст тебе вдвойне-за то что ты желаеш мне!!  логан мсв 5-ть мест конд.,птф,гбо,фаркоп,синий минерал, октябрь2011г.в.
  0