176

Re: Замена термостата

За допомогою чого і кого можна так протестувати двигун.

Можно взять внешний БК он показывает температуру ОЖ. Когда термостат закрыт температура постепенно доходит до 89 С потом, бац и падает до 80 и так по кругу.
ЗЫ Я там выше видео выкладывал

Subaru XV 2.0 2018 + Тоyota Verso-S 2011
Logan MCV 2007 Amb ГБО - десь волонтерствує
Рецепт нашей победы прост. Мы взяли и убили всех плохих парней. Все остальные методы - пыль. Крис Кайл
Больше всего на свете рабы ненавидят не своих хозяев, а тех, кто стал свободным. Марк Катон
  0

177

Первых два номера это Вернет , только с буквой  J термостат с прокладкой , а третий номера дает производителя Calorstat by Vernet . Скорее всего это все Вернет только заводы в разных странах.

0

178

mekena написав:
Игорь Петрович1 написав:

Этот вахлер дороже,значит ещё лучше,но не факт.

Вахлер вроде покруче вернета...

На рос. форумі людина пише, що вахлер почав глючити вже через три дні після заміни...

0

179

Gates TH23389G1 Термостат с прокладкой 370,18р.
http://www.exist.ru/price.aspx?pcode=TH23389G1
Купил сегодня этот термостат у нас в городе в автомагазине, торгующим оригинальными запчастями для Логана за 450 рублей
Кто ставил такой , какие будут отзывы?

0

180 Відредаговано Игорь Петрович1 (2011-12-02 13:57:32)

Эта фирма  ремни хорошие выпускает,это ты пиши отзывы,уже ж купил:)

Водительское  удостоверение категории А выдано 29.12.1979,категория В открыта 06.02.1988  Pannoniа 250,Jawa 350 12 V ,ВАЗ 21011 ,Dacia logan 1.4 , BYD F3 1.6 , Skoda Octavia 1.8 turbo 4×4 ,Skoda Fabia,Chevrolet lacetti 1.6 , Renault clio 1.4 , Dacia logan 1.6 ,Dacia sandero 1.4 ,Dacia mcv 1.6 ,Daewoo Matiz 0.8, Sym x pro 125
  0

181

Я поставил за 30 грн SCT и уже 5 месяцев работает без проблем. По отзывам продавцов как повезет 50 на 50% (Китай, однако).
А Whahler(Германия) вполне нормально, как и Vernet ставил в свое время на Mazda, но цена sad не радует.

0

182 Відредаговано grinder (2011-12-03 10:50:45)

_simply

Я поставил за 30 грн SCT и уже 5 месяцев работает без проблем.

Обычно он ходит 20-25 тыщ empathy
9892301 у меня gates, менял пару тыщ назад, пока ездит tbsenile

Рецепт нашей победы прост. Мы взяли и убили всех плохих парней. Все остальные методы - пыль. Крис Кайл
Больше всего на свете рабы ненавидят не своих хозяев, а тех, кто стал свободным. Марк Катон
  0

183

ну, тогда до апреля хватит, потом пора уже антифриз будет менять и термостат заодно можно,
мне не сложно раз в год менять термостат за 30, цена за 240 мне кажется неадекватной,
с моей работой экономия очевидна.

0

184

_simply
Я брал за Gates 150 грн, у AleXSander вернет за ~100 грн. perec

0

185

Отож і я поміняв термостат. Поставив Vernet 5075.88. Ціна 48 грн. на Екзісті. Щоправда він не до нашої машинки але за 5 хв. доопрацювання і вже як рідний, ну майже рідний бо у нього ще є розповітрюючий клапан який незнаю чи нам взагалі потрібний, його я не закупорив. Також температура 88 замість 89 гр. думаю не критично smile В машині відчутно тепліше. Графіків прогріву ще не знімав. Старий DAUPHINOISE на плиті в банячку набагато швидше відкривається (фтопку його).

P.S. Брав не рідний через різницю в ціні 110-120 проти 48 грн. dumbom

0

186

Я вчера поставил Вернет, посмторим следующей зимой как будет работать.

0

187

В понедельник также поставил вернет. Это уже вторая его замена. Первый раз менял тоже на вернет, хватило года на 2, но этой осенью снова начались качели 4/2 полоски. Термостат у нас расходник sad

0

188

Vladimir_K написав:

Термостат у нас расходник

Это Вернет у нас расходник, потому что как правило продаётся не "Вернет", а "бай Вернет".
wink

0

189

Вот именно для Вернет, качество СКТ по внешнему виду лучше только пружина у Вернет вроде немного толще.

0

190

Зняв графік прогріву двигуна з новим термостатом. Картина не дуже втішна. Покращення є але не таке як очікувалось sad Термостат - Вахлер.

0

191

Donpedro
Та же фигня и у меня: после замены термостата динамика изменения температуры ОЖ такая же.
Думаю, что это ДТОЖ выёживается.
Бум проверять.

0

192

Sniff

Думаю, что это ДТОЖ выёживается.

Да почисть контакты для начала и ВДшкой туды imho2

0

193

grinder
Контакти чищені. Писав вище що термостати в банячку відкриваються по різному, старий раніше по температурі але це було поки новий ще не був встановлений. Таке враження що після встановлення і декількох днів експлуатції новий втратив свої властивості. Питання можна вияснити тільк повторним демонтажем і варенням в банячку для поновного зрівняння моментув відкриття.

0

194 Відредаговано Donpedro (2011-12-23 21:11:18)

Отож я не здався і вирішив доопрацювати термостат Вернет. Із рекомендацій в інеті по методиці підняття температури термостату я переобив і свій відносно новий термостат. Результати на графіку нижче:
http://www.logan.in.ua/forum/gallery/albums/userpics/23122011_Vernet_tuned.png
Думаю мене таке влаштовує tbsenile

P.S. Оцінив наявність розповітрюючого клапану на термостаті upp. І чому він є в японцях а в дачіях\рено його нема штатно dntknw

0

195

Donpedro Делитесь секретом, в чем заключается доработка?

Будьте внимательны к своим мыслям - они начало поступков. /Лаоцзы/
MCV 1,6+ГБО+ЭСП+БК+ЧТ (by _AlexSander_)
  0

196 Відредаговано Donpedro (2011-12-23 21:37:47)

Genna
Ніякий не секрет. Простори інтернету наповнені переробками ВАЗівських термостатів. Всього лише треба трішки вкоротити шток. Рекомендують до 5-ти мм. В моєму випадку шток вкорочений сумарно приблизно на 3 мм. Сумарно бо трішки зточив шток і трушки корпус в який садиться втулочка\кінцевик штоку (це особливість конструкції Вернету, в нашому оригінальному тої втулки\кінцевика немає). Таким ж методом можна реанімувати рідний термостат. Що я і пробував зробити але спиляв теж приблизно 3 мм але результат був мізерним, думаю треба було всі 5 мм а то й більше спилювати. Основною причиною зниження температури відкриття термостату є помякшення пружини яка протидіє висуванню штоку. Пружину пробував розтягувати на оригінальному старому але це малоефективне бо трба в ідеалі її перезакаляти.

0

197

Donpedro
А что изменилось-то?
Температура как было в пределах 80-90 градусов так и осталась.
dntknw

0

198

Sniff
Та ні. Якщо порівняти з графіком повідомлення #190 трішки вище то видно, що температура двигуна піднялась суттєво. Перед цим вона була на рівні 80-82 гр. а тепер 88-89 гр.

0

199

а тепер 88-89 гр.

НУ так оно и должно подняться до 89, потом бац и упасть, обычно до 80.

0

200

Ну так до переробки піднімалось до 82-х.

0