...багато теорії. А я вам розкажу про практику:
дивлюсь я цифру в ДВБ Т2 з грудня, без приставки - прямо з телевізора Філіпс 32pfl7606T. Оця буква Т в кінці і означає, що в нього вбудована приставка ДВБ Т-2. дивлюсь регулярно українських десь каналів 30 + десяток польських каналів в ДВБ Т( мешкаю біля кордону). Враження самі хороші (це в порівнянні з аналоговим і навіть супутниковим).В поляків якісніша картинка плюс працюють сервіси (програма, анонси). телевізором задоволений (є і СМАРТ ТВ. і 3Д і ще багато чого...). На рахунок приставок- однозначно сигнал буде закодовано, для того щоб купували "потрібні" приставки. В нас в країні все робиться під когось одного- це я до того, що Філіпс для них не є надійним виробником, а от китайський- те що треба... Дзвонив в нац.раду і ще десь туди - підтвердили про кодування сигналу. Дзвонив в сервіс Філіпса = сказали , що телевізор розкодує сам любе кодування неплатного каналу (зовсім не віриться). Поки що дивлюсь - задоволений. регулярно перепрошиваю телек - все ОК. Є ще декілька каналів - типу Ескулап, Банк ТВ, Візаж іт.п. - поки матрас. А от хокей і погода ТВ - незрозуміло як сюди попали.
Висновки - картинкою задоволений, бо різниця звичайно відчутна... аби не закодували!!!
Знову так багато теорії. А практика така- я дивлюсь цифру з грудня і переходити на аналог уже ні при яких умовах не хочу. При тому маю також і з тарілки стандартних три супутники. Супутникове ТВ по якості на порядок нижче і в виняткових випадках переходжу на тарілку спеціально на якусь передачу або конкретний канал. І навіть якщо сигнал закодують - однозначно куплю тюнер і буду дивитись цифру. Врахуйте, що я ще дивлюсь Польських декілька гарних каналів (Польсат, ТВН, ТВН7,ТВ4,ТВПульс, ТВ6, Польсат Спорт) в цифрі. Як відбудеться масовий народний перехід - це неоднозначне питання. половина народу морально не готова до цього. Деякі представники старшого покоління звикло до "сніжного" зображення, що якісне зображеня вони сприймають якось навіть неоднозначно. З переходом на мою думку не все так гладко піде як задумав Зеонбуд...
0