1

Тема: Виліт дисків 1.5 dci

Придбав логан 1.5 dci. Замовив оригінальні литі диски Рено R15.
Випадково помітив надпис на запасці (штампована R15) ET43

Взяв лінійку і пішов міряти литі диски. Литі диски мають виліт ET50.

Знайшов каталог запчастин до рено логан (in english): там про диски R15 з вильотом 43 не сказано ні слова.
Звоню дилеру: так то і так, шо за фігня? Сказали R15 усі мають виліт ET50, а r14 43. На вимогу пояснити звідки в мене взялась така запаска - нічого путнього сказати не змогли...

Написав у формі звязку через контакти на renault.ua. Передзвонили сказали що розбираються з цим питанням, і відправили запит в Румунію:shok:

Не покидає відчуття що мене кинули...
Я литі диски рено купував тільки через те (як сказав дилер) що воно 1 в 1 такі як ті що з заводу.

Питання до власників 1.5 dci logan з R15: Який у Вас виліт на дисках?

PS Для тих хто каже що це не важливо: для мене це важливо

0

2 Відредаговано FLINT (2012-03-29 14:39:17)

Re: Виліт дисків 1.5 dci

значит так:
Диски:
6J15 ET 50 DIA60,1 PDL 100x4 металл
6J15 ET 43 DIA60,1 PDL 100x4 литые
литье у меня оригинал РЕНО с франции привезли

PS пусть мозг не парят, к ним машины приходят с разными вылетами как с ЕТ50 так и с ЕТ43 (я так понимаю какие были такие и поставили)

PSS у меня машина дизель

Всем мира!
Dacia Logan 1.5 dCi Ambiance - цвет: "Синий минерал" RNF
  0

3

Думаю що особливої різниці чи бензин чи ДСІ не має, крім того що дизель важчий сам по собі. Може вам і не допоможе, в мене бенз 1,6 2010 р.в. також брав/замовляв на литих "15. Так от, в мене литі ЕТ-43, запаска сталь також ЕТ-43. Припускаю, що ви могли помилитися при вимірюванні лінійкою... Може має сенс зняти колесо і подивитися, там обовязково повине бути маркування. Якщо виявится дійсно що ЕТ-50, запаска ЕТ-43, то  imho2 такого не повинно бути... Може впливати на безпеку руху.

Логан 1,6 2010 р.в. Laureat був.
Зараз ВАЗ 2102 1979 р.в.
  0

4

FLINT написав:

я так понимаю какие были такие и поставили)

Я теж так думаю...
Справа в тому що заказував машину без литих дисків, а потім подзвонив і сказав що передумав...
PS Хоча варто ще раз переміряти... Раптом шось напутав...

А на литому диску ніде нема надписів типу ET43?

0

5

antropofagus_vulgarus написав:

на диске с внутренней стороны должно быть

Всем мира!
Dacia Logan 1.5 dCi Ambiance - цвет: "Синий минерал" RNF
  0

6

FLINT написав:

на диске с внутренней стороны должно быть

Їздив на шиномонтаж. Зняли диск.
Надпис ET43 не знайшов. Знайшов MADE IN TURKEY. Ше був якийсь нечіткий надпис хххSCHx-43. Там де х прочитати неможливо. Це воно?

0

7

antropofagus_vulgarus
Neo, а що твій нік означає? просто цікаво. offtopic

Dacia Logan Prestige 1.6mpi (тільки приємні спогади)
Renault M3 1.5dci https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501
  0

8 Відредаговано Grim (2012-03-29 16:59:39)

Надпис ET43 не знайшов. Знайшов MADE IN TURKEY. Ше був якийсь нечіткий надпис хххSCHx-43. Там де х прочитати неможливо. Це воно?

Я так понял, что вы отдельно преобретали диски (по каталогу с аксесуарами). Они могут быть с разным вылетом, как ЕТ43, так и ЕТ50. Вам продали с вылетом 50, а с завода у вас стояли колеса с вылетом 43(следовательно и запаска имеет вылет 43).
Многие скажут, что это не кретично, но я бы ставил только тот вылет, на котором машина выехала с завода.
P.S. А может вы просто ошиблись с измерениями и все ваши диски с ЕТ43.

Dacia Logan Phase 2 AMBIANCE 1.4 MPI
  0

9

Grim написав:

Я так понял, что вы отдельно преобретали диски (по каталогу с аксесуарами). Они могут быть с разным вылетом, как ЕТ43, так и ЕТ50. Вам продали с вылетом 50, а с завода у вас стояли колеса с вылетом 43(следовательно и запаска имеет вылет 43).
Многие скажут, что это не кретично, но я бы ставил только тот вылет, на котором машина выехала с завода.
P.S. А может вы просто ошиблись с измерениями и все ваши диски с ЕТ43.

Приблизно так. Але не так.
Я замовив машину (вересень 2011). В листопаді я подзвонив до дилера і спитав чи можна ще дозаказати литі диски? Мені сказали нашо воно Вам треба? Ми Вам поставим "китайські" (мова йшла чи про storm, чи щось в тому роді. Під словом китайські розуміються неоригінальні.) Я сказав що хочу власне оригінальні бо мав гіркий досвід. Вони сказали кудась подзвонять і передзвонять мені і скажуть чи ще можна доставити чи ні. Після цього передзвонили і сказали можна. Машину я побачив вже з литими дисками. У мене є підозра що моя машина прийшла з штампованими дисками, а дилер уже поставив литі (свої, з комори), так як запаска має ET43.

На запасц чіткоі вибито на самому диску ET43. Я побачив цей надпис абсолютно випадково. Я заради цікавості подзвонив дилеру і попросив розяснити ситуацію. У відповідь мені сказали:
На рено логан дизельний ставлять колеса R15 з вильотом ET50, а звідки у мене взялось колесо R15ET43, вони не можуть пояснити. І якщо я хочу купити диски то вони  можуть мені продати або R15ET50, або R14ET43.

Нещодавно був на їхньому СТО і був свідком, як клієнту обіцяли зняти його з гарантії бо у нього стоять не оригінанальні диски (пояснювали у них виліт різний і це негативно відображається на ресурсу підвіски). До чого я веду. Якщо мої підозри виправдаються то мені дилер продав мені не ті диски.

Я не знайшов на литих дисках надпис ET43, але я і не знайшов надпис ET50... Містіка!
Єдиний надпис який я знайшов, що можу стосуватись справи це хххSCHx-43. Але як його трактувати, я не знаю!

Дякую за інформацію FLINT. Скоріш за все у мене також ET43.

А может вы просто ошиблись с измерениями и все ваши диски с ЕТ43.

Цілком можливо. Я не знаю де знайти надпис ЕТХХ на литих дисках, тому вимірював "дідівським" методом.

Можливо хтось знає де шукати надпис ET. Зі зворотньої сторони диску його нема. А може він є "під шиною"?

0

10

А може він є "під шиною"?

это что бы никто не догадался?
завтра гляну свою запаску, чего там написано.

Renault Logan 1.5dci ...и просто аватарка...
  0

11

antropofagus_vulgarus, а сколько денег вы доплачивали за литые диски?
Если окажется, что на них действительно ЕТ50, то я полагаю, что колдовал уже сам диллер. Может сняли с другой машины.

Там еще когда на заводе положили и закрутили запаску, должны были поставить метку зеленой краской. Посмотрите, на месте ли эта метка. Если да, то запаску никто не трогал и тогда полюбому ваш автомобиль выехал с конвеера с вылетом 43.

Dacia Logan Phase 2 AMBIANCE 1.4 MPI
  0

12 Відредаговано Oleg Pili (2012-03-29 23:40:05)

antropofagus_vulgarus
big_smile успокойтесь, у вас все нормально.

це хххSCHx-43. Але як його трактувати, я не знаю!

вот цифры "-43" и есть вашего колеса вылет.
Посмотрите на мои диски и маркировку в моем бортовике, кстати диски у вас такие или нет? к чему спрашиваю, у мну тоже турецкие... ну я так думаю dntknw

фото моего диска родного реновского ЕТ...
http://www.logan.in.ua/forum/postgaller … %E5%F0.jpg

Логан 1,6 2010 р.в. Laureat був.
Зараз ВАЗ 2102 1979 р.в.
  0

13

Oleg Pili написав:

antropofagus_vulgarus
big_smile успокойтесь, у вас все нормально.

це хххSCHx-43. Але як його трактувати, я не знаю!

вот цифры "-43" и есть вашего колеса вылет.
Посмотрите на мои диски и маркировку в моем бортовике, кстати диски у вас такие или нет? к чему спрашиваю, у мну тоже турецкие... ну я так думаю dntknw

Дякую. У мене такі ж. Питання закрите.

0