Grim написав:antropofagus_vulgarus написав:Їздив на шиномонтаж. Зняли диск.
Надпис ET43 не знайшов. Знайшов MADE IN TURKEY. Ше був якийсь нечіткий надпис хххSCHx-43. Там де х прочитати неможливо. Це воно?
Я так понял, что вы отдельно преобретали диски (по каталогу с аксесуарами). Они могут быть с разным вылетом, как ЕТ43, так и ЕТ50. Вам продали с вылетом 50, а с завода у вас стояли колеса с вылетом 43(следовательно и запаска имеет вылет 43).
Многие скажут, что это не кретично, но я бы ставил только тот вылет, на котором машина выехала с завода.
P.S. А может вы просто ошиблись с измерениями и все ваши диски с ЕТ43.
Приблизно так. Але не так.
Я замовив машину (вересень 2011). В листопаді я подзвонив до дилера і спитав чи можна ще дозаказати литі диски? Мені сказали нашо воно Вам треба? Ми Вам поставим "китайські" (мова йшла чи про storm, чи щось в тому роді. Під словом китайські розуміються неоригінальні.) Я сказав що хочу власне оригінальні бо мав гіркий досвід. Вони сказали кудась подзвонять і передзвонять мені і скажуть чи ще можна доставити чи ні. Після цього передзвонили і сказали можна. Машину я побачив вже з литими дисками. У мене є підозра що моя машина прийшла з штампованими дисками, а дилер уже поставив литі (свої, з комори), так як запаска має ET43.
На запасц чіткоі вибито на самому диску ET43. Я побачив цей надпис абсолютно випадково. Я заради цікавості подзвонив дилеру і попросив розяснити ситуацію. У відповідь мені сказали:
На рено логан дизельний ставлять колеса R15 з вильотом ET50, а звідки у мене взялось колесо R15ET43, вони не можуть пояснити. І якщо я хочу купити диски то вони можуть мені продати або R15ET50, або R14ET43.
Нещодавно був на їхньому СТО і був свідком, як клієнту обіцяли зняти його з гарантії бо у нього стоять не оригінанальні диски (пояснювали у них виліт різний і це негативно відображається на ресурсу підвіски). До чого я веду. Якщо мої підозри виправдаються то мені дилер продав мені не ті диски.
Я не знайшов на литих дисках надпис ET43, але я і не знайшов надпис ET50... Містіка!
Єдиний надпис який я знайшов, що можу стосуватись справи це хххSCHx-43. Але як його трактувати, я не знаю!
Дякую за інформацію FLINT. Скоріш за все у мене також ET43.
А может вы просто ошиблись с измерениями и все ваши диски с ЕТ43.
Цілком можливо. Я не знаю де знайти надпис ЕТХХ на литих дисках, тому вимірював "дідівським" методом.
Можливо хтось знає де шукати надпис ET. Зі зворотньої сторони диску його нема. А може він є "під шиною"?
0